آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: ۱۰۰ سال نفت تولید میکنیم اما هنوز واردکننده بنزین هستیم.
به گزارش روزنامه مردم سالاری، سیروس سازدار گفت: ما در اکثر میادین نفتی مشترک هستیم و اگر نتوانیم از مخازن مشترک برداشت کنیم این مخازن برای نسل آینده باقی نمیماند زیرا از طرف همسایگان برداشت میشود و متاسفانه ما اهمیت این را متوجه نشدهایم یا شاید هم علتهای پشت پرده دیگری وجود دارد که از وجود آنها بیخبریم.
نماینده مرند و جلفا گفت: همسایگان ما هر سال بالای ۵ هزار میلیارد دلار از مخازن ما را میبرند.
وی افزود: اگر امروز ۴۰ میلیارد دلار در نفت وگاز سرمایهگذاری کنیم، میتوانیم ۶۰ میلیارد دلار در سال برداشت کنیم ولی متاسفانه میبینیم که ۱۰۰ سال تولید نفت داریم اما از نظر تجهیزاتی هنوز به خارج وابستهایم که امروزه نیز به این صورت است.
این نماینده مجلس افزود:در حوزه نفتو گاز دو چیز ما را تهدید میکند؛ اول غافل کردن برنامهریزان که ما را در مسیری بیندازند که نتوانیم در صنعتو تکنولوژی قدم بگذاریم و دوم از بابت فرار مغزها و تخلیه کارشناسان ما در حوزه نفت است که همیشه باید به این دو مورد توجه کرد.
وی ادامه داد: در خصوص سرمایهگذاری که آقایان موفق نشدند و روابط ما با دنیا طوری شده که نمیتوانیم از سرمایهگذار خارجی استفاده کنیم و نیروی انسانی متخصص نیز که به شدت در حال ترک کشور هستند.
در مورد سرمایهگذاران احتمالا ایرادهایی به سیاست ما وجود دارد که برای ما ثابت نیست اما فراموش نکنیم که سرمایهگذار آیندهنگر است و از سوی دیگر رقبای ما نیز برای سرمایهگذاران انگیزه ایجاد میکنند. در نتیجه نه تنها سرمایهگذاری خارجی جذب نمیشود بلکه سرمایهگذاران ما را نیز خارجیها جذب میکنند و میبرند که در حال حاضر قابل مشاهده است.
سازدار ادامه داد: ببینید که در 3 سال پیش در منطقه پارس جنوبی چه سرمایهگذاری داشتیم اما اکنون از آنها هیچ خبری نیست. در مخازن دریا اکثرا با کشورها مشترک هستیم که یکی از آنها مرز عراق است که به اعتقاد بنده از نان شب واجبتر است که برویم در مخازن مشترک سرمایهگذاری کنیم زیرا امروزه آن فرمولهای بینالمللی برای تحریم ما آمده است.
وی معتقد است که تحریم این است که هیچگاه در قالب تحریم محرومیت ایجاد نمیکنند بلکه تحریم یک نوع سیاست کشورهای سرمایهداری است که با آن وضعیت اقتصادی دنیا را کنترل میکنند تا برای خودشان در آمدی ایجاد کنند در صورتی که مرزها را نمیشود بست و دنیا را نمیشود کنترل کرد. اما وقتی شما در تحریم قرار میگیرید مجبورید قیمتی که فروشنده تعیین میکند پرداخت کنید و به این صورت است که هزینهها یک مقدار بالا میرود.
وی ادامه داد: در این شرایط اگر وزارت نفت سیاست جدیدی را شروع کرده باشد، موفق میشود و گر نه، وزارت نفت با این تحولات جدید یک مقدار درگیر است و این در اثرعدم ثبات مدیریتی است که خواسته یا ناخواسته برای ما ایجاد شده است.
سازدار تاکید کرد: البته وزارت نفت از آن وزارتخانههایی نیست که به هر صورت که دلمان خواست، نظر بدهیم و سیاستگذاری کنیم بلکه دارای وضعیت خاصی برای خودش است.
وی با بیان اینکه امروز ما سومین تولید کننده نفت هستیم اما فردا کشورهایی مثل عراق و امثال آن از ما جلو میافتند که در آن صورت دچار مشکل خواهیم شد زیرا به جای آنکه بیشتر به منافع ملی فکر کنیم خودمان را درگیر مسایل داخلی کشور کردهایم، گفت: امروزه وضعیت نفت در جهان طوری است که هیچ انسجام مدیریتی در آن وجود ندارد، به همین دلیل باید مدیران کارآمدی داشته باشیم .اما با کمال تاسف مشاهده میشود بعضی از افراد فعال در وزارت نفت که در مشاغل حساس به کار گرفته شدهاند، صلاحیت فنی کار را در این وزارتخانه ندارند.
سازدار افزود: امروز نیروگاه های کشور به۲۰۰میلیون مترمکعب گاز در روز نیاز دارد، در این شرایط چرا میخواهیم گاز را صادر کنیم و به نیروگاههایمان گازوییل تحویل دهیم؟ در حالی که میخواهیم روزانه ۴۰ هزار کیلو وات برق تولید کنیم.
وی گفت: از سوی دیگر امروز ما وارد کننده گاز هستیم چرا ترکمنستان باید صادر کننده گاز باشد و ایران گاز وارد کند؟ با این قراردادهایی که در حوزه گاز بسته شده، همان بلایی سر ما میآید که در حوزه نفت بر سرما آمد و امروز میبینید که نتیجه ۱۰۰ سال تولید نفت، ناتوانی در تامین مصرف بنزین و نفت کشور است.