آفتابنیوز : 
دکتر حمید رضا نادری, استاديار بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکی مشهد
گفت: اگرچه شيوع وبا در تابستان امسال در كشور گسترش داشته اما اين بيماري چيز خارقالعادهاي نيست و از ۴۰سال گذشته هر ساله مواردي از مبتلايان در كشور مشاهده ميشود.
وي ادامه داد: از سال ۱۳۴۴تاكنون ۹بار شيوع بيماري وبا در ايران به اوج رسيده است به طوري كه در سال ۴۹حدود ۱۹هزار و ۶۵۰مبتلا و در سال ۷۷بيش از ۱۰هزار مورد گزارش شده است.
وي اعلام كرد: وبا براي اولين بار در خليج بنگال مشاهده شد و از آن زمان مواردي از اين بيماري در ۹۴كشور جهان گزارش شده است.
وي افزود: تاكنون ۴۲درصد مرگ و مير بيماري وبا مربوط به قاره آفريقا بوده است.
اين پزشك متخصص بيان داشت: وبا مانند هر اسهالي اگر بر اساس موازين و اصول بهداشتي درمان شود، قابل كنترل بوده و بيمار نجات مييابد.
وي با اشاره به اينكه بيمار مبتلا به وبا نياز به قرنطينه ندارد افزود:
ميكروب وبا به آساني از فردي به فرد ديگر منتقل نميشود و ميزان ابتلا در بين خانواده بيمار فقط ۵درصد است.
اين متخصص عفوني گفت: هماينك هر اسهالي بالاي ۵سال از نظر درمان براي ما حكم وبا را دارد و بدين جهت در اينگونه بيماران رساندن آب و الكتروليت هاي لازم به بدن را انجام داده و منتظر نتايج آزمايشات نميشويم.
وي نحوه انتقال بيماري را از طريق آب آلوده ، مدفوع ، استفراغ و خوردن مواد غذايي آلوده به آبهاي كثيف ذكر كرد.
وي با اشاره به اينكه مخزن اصلي بيماري انسان است و تاكنون مخزن حيوان شناخته شدهاي وجود نداشته، گفت: مگس يك انتقالدهنده فيزيكي در اين بيماري است.
وي بيان كرد: ميكروب وبا در خارج از بدن دوام زيادي ندارد و با ضد عفوني معمولي و هم چنين قرار گرفتن در حرارت ۵۵درصد سانتيگراد به مدت ۱۵ دقيقه غير فعال ميشود.
وي گفت: در محيط سرد ميكروب باقي ميماند و بدين جهت يخهاي آلوده از موارد انتقال بيماري است.
وي افزود: اگر آب استخر ضد عفوني و بهداشتي نباشد، ميكروب دفع شده در آب قادر است تا چهار روز زنده بماند.
وي پيگيري و كنترل، ارتقاي سطح آگاهي بهداشت جامعه، تامين آب سالم و دفع بهداشتي مدفوع و فراهمسازي امكانات مناسب براي شستشوي دستها را از جمله راههاي مقابله با بيماري وبا دانست.