آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به محمود احمدینژاد، قانون حضور بانکهای خارجی در ایران را ابلاغ کرد.
دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی قانون حضور بانکهای خارجی در ایران را پس از تصویب مجلس و تائید شورای نگهبان به محمود احمدینژاد ابلاغ کرده است.
در نامه لاریجانی به احمدینژاد آمده است: عطف به نامه شماره 164546 / 43348 و اجرای اصل 123 قانون اساس جمهوری اسلامی ایران، قانون الحاق یک تبصره به قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی که با عنوان لایحه تقدیم مجلس شده بود، با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان ابلاغ میشود.
با ابلاغ این قانون، شرایط حضور بانکهای خارجی در ایران تسهیل میشود، همچنین با توجه به ارائه درخواستهایی از سوی خارجیان برای تاسیس بانک و شعبه در ایران و تاسیس بانکهای مشترک از این پس شاهد حضور بانکهای خارجی در ایران خواهیم بود.
براساس این قانون در تاسیس بانک مشترک ایرانی و خارجی سهم طرف خارجی از سقفهای مندرج در ماده 5 قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مستثنی شده است.
همچنین اساس قانون تسهیل شرایط حضور بانکهای خارجی در ایران اشخاص حقوقی خارجی با حداقل 51 درصد سهام ایرانی، ایرانی محسوب میشوند، دولت جمهوری اسلامی ایران نیز تنها مجاز است با مشارکت خارجی اقدام به تاسیس بانک توسعهای نماید.
بهروز علیشیری رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی با بیان اینکه با ابلاغ این قانون راه ورود بانکهای خارجی به کشور باز شده است، گفت: سازمان سرمایهگذاری آماده است درخواست بانکهای خارجی به کشور را بررسی و در صورت احراز شرایط لازم، تحت قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی از آنها حمایت نماید.
معاون وزیر اقتصاد یادآور شد: با الحاق تبصره 5 به ماده 5 قانون برنامه چهارم و سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در تأمین بانک مشترک ایرانی و خارجی سهم طرف خارجی از سقفهای این ماده مستثنی شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس این قانون، دولت جمهوری اسلامی ایران تنها مجاز است با مشارکت خارجی اقدام به تاسیس بانکهای توسعه ای نماید، افزود: براساس این ماده واحده، اشخاص حقوقی خارجی با حداقل 51درصد سهام ایرانی، ایرانی محسوب میشوند.
علیشیری در خصوص مزایای ورود بانکهای خارجی به کشور برای بنگاههای اقتصادی ،اظهارداشت: ورود بانکهای خارجی موجب افزایش کارآیی بانکداری داخلی میشود، رقابت را افزایش داده و با کاهش هزینهها، سود را افزایش خواهد داد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: ورود بانکهای خارجی در هر کشوری، دسترسی به بازار سرمایههای بینالمللی را تسهیل خواهد کرد.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران افزود: بانکهای خارجی با توجه به مازادی که در اختیار دارند و همچنین دسترسی آنها به بازارهای بینالمللی، منابع اعتباری با ثباتی را برای بخشهای تولیدی کشور، فراهم خواهند کرد.
معاون وزیر اقتصاد از کلیه بانکهای خارجی دعوت کرد برای تاسیس بانک، درخواست خود را برای رسیدگی در هیأت سرمایهگذاری خارجی به این سازمان ارسال کنند. وی همچنین از بانک مرکزی درخواست کرد تا مقررات اجرایی و نظارتی روان و شفاف حضور بانکهای خارجی را تدارک و ابلاغ کنند.