کد خبر: ۱۰۴۶۶۹
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۰

معاون وزیر بازرگانی وضع فعلی روابط تجاری ایران با عراق را شرم‌آور خواند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون وزیر بازرگانی وضعیت فعلی روابط تجاری ایران با عراق را شرم آور خواند و هشدار داد اگر این روند ادامه یابد به طور قطع در آینده‌ای نزدیک حجم روابط تجاری ایران با این کشور کاهش خواهد یافت.

بابک افقهی در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه اگر روند تجارت ایران با عراق به شیوه فعلی ادامه یابد، به طور قطع در آینده‌ای نزدیک حجم روابط تجاری ایران با این کشور کاهش خواهد یافت.

معاون وزیر بازرگانی افزود: زمانی عراق اولین شریک صادراتی ایران بوده است؛ اما در 4 ماهه ابتدای امسال، تنها 1.2 میلیارد دلار به این کشور صادرات داشته‌ایم که این رقم، سهم قابل توجهی در بازار این کشور نیست.

وی تصریح کرد: در دیدار محرمانه ای که با برخی مسئولان عراقی صورت گرفت، عدم توجه به توسعه روابط توسط ایرانی‌‌ها مورد اشاره قرار گرفت و آنها معتقد به تجارت پیله‌وری از سوی ایران با کشور عراق بودند.

به گفته افقهی، ترکیه به عنوان شریک اول تجاری عراق و رقیب جمهوری اسلامی ایران در این کشور، سرمایه‌‌گذاری هنگفتی در استان‌های مختلف عراق صورت داده است، از سوی دیگر در حالی که ایران در تب و تاب راه‌اندازی یک مرکز تجاری در این کشور است، ترکیه به تنهایی 12 مرکز تجاری در این کشور دارد.

معاون وزیر بازرگانی گفت: ترکیه با عراق تجارت مدرن دارد و علی‌رغم فروش کالاهای خود، خریدار کالاهای عراقی هم هست اما ایران فقط فروشنده صرف است.

افقهی از آمادگی مسئولان عراقی برای واگذاری پروژه‌های فنی‌مهندسی تاسیسات زیربنایی و مسکن خبرداد و گفت: این درحالی است که ایران هنوز هم یک دفتر جذب پروژه و بازاریابی در عراق ندارد.

وی اظهار داشت: مشکلات ما در عراق پیچیده نیست و نیازمند آن است که تا بخش خصوصی این مشکلات را حل کند.

به اعتقاد افقهی، نقصان یک شرکت مدیریت صادرات برای از دست ندادن فضای کشورهای بازار خزر کاملا مشهود است و ایران حتی یک شرکت هلدینگ یا مدیریت صادرات در این کشور ندارد.

صادرات رسمی ایران به عراق هم اکنون در حدود 4.2 میلیارد دلار است که به نظر می‌رسد این رقم 7 میلیارد دلار به صورت واقعی باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین