آفتابنیوز : آفتاب: نخستوزیر پیشین عراق سیاستهای آمریکا در کشورهای خاورمیانه را مبهم دانست و گفت که واشنگتن درباره نقشش در عراق سردرگم است.
به گزارش العربیه، ایاد علاوی درباره نحوه تعامل با شرایط سیاسی کنونی عراق برای تشکیل حکومت آینده این کشور، گفت: «سه گزینه وجود دارد اینکه دموکراسی و نتایج آن را بپذیریم یا شورش کنیم و یا اینکه تسلیم فراکسیونهای انتخاباتی و ایجاد طایفهگری سیاسی شویم که پشت کردن به آرای مردم است.»
ایاد علاوی، رئیس فهرست «العراقیه» در ادامه افزود: «ما معتقدیم گزینه نخست بهترین گزینه برای مردم عراق است و در این چندماهه پس از شمارش آرای انتخابات تلاش شده است با وارد کردن اتهامات مختلف به العراقیه نظیر اینکه این طایفه بعثی است از بهدست گرفتن قدرت در کشور محروم شود. ما از وقتکشی و مانعتراشی برای تشکیل حکومت تعجب میکنیم و تاکنون هیچ فراکسیونی با فراکسیون انتخاباتی دیگر ائتلاف نکرده است.»
علاوی گفت که اتحاد دو ائتلاف «دولت قانون» و «ملی» نیز اتحاد واقعی نیست و هویت این اتحاد هنوز روشن نیست. دهها روز ائتلاف دولت قانون بر اقدامات غیرمنطقی نظیر بازشماری آرا، بعثیزدایی و محروم کردن نمایندگان پیروز انتخاباتی، روند تشکیل حکومت را به تعویق انداخت و بر این اقدامات اصرار دارد.
تمامی این تلاشها برای این بود که العراقیه به قدرت نرسد و در نتیجه تشکیل حکومت به تاخیر افتاد.
نخستوزیر پیشین عراق افزود: «تاکنون هیچ اتحاد حقیقی میان ائتلافهای انتخاباتی روی نداد و گفتو گوهای که در جریان است به نتیجه نرسیده است.»
وی تاکید کرد که طرفهایی که باعث تاخیر حکومتند باید مسئولیت آن را بپذیرند و برخی مطالب در رسانهها مبنیبر تقسیم و توزیع سمتها میان سران فهرستهای انتخاباتی را نمیپذیریم.
علاوی با اشاره به اینکه فرصت خوبی در دیدار با «مقتدی صدر»، رهبر جنبش صدر در دمشق داشتم، افزود: «سفرم برای دیدار با «بشار اسد»، رئیسجمهوری سوریه بود ولی به سبب سفرهای آمریکایلاتین اسد این دیدار به تعویق افتاد و به هنگام سفرم به سوریه مقتدی صدر نیز در سوریه حضور داشت.»
وی گفت که در مذاکرات درباره پستهای وزارتی و نه جزئیات آن سخن گفتیم و چیزی درباره امتیازدهی صورت نگرفت. ما از مشارکت حقیقی با دیگر گروهها و برنامههای سیاسی حمایت میکنیم.
علاوی افزود: «در دیداری که اخیرا با «نوری المالکی»،نخستوزیر عراق داشتم درباره معنای دولت مشارکت ملی و چگونه تصمیمگیری سیاسی راهبردی در زمینههای اقتصادی، دفاعی، سیاستخارجی و نقشه راه آینده گفتوگو کردیم.»
وی با اشاره به این که آمریکایی ها نقش سردرگمی در عراق دارند و نقش و دخالت آنها در منطقه مبهم است، تصریح کرد: «بینالمللی کردن بحران تشکیل حکومت عراق و ارجاع به سازمان ملل و یا واشنگتن را نمیتوان پذیرفت.»