آفتابنیوز : آفتاب: برای انتشار آثار جدی باید به شركتهای موسیقی پول هم بدهیم!
علیاكبر مرادی پس از لغو كنسرتش در كرمانشاه؛ راهی سفر به آمریكا میشود تا در چهار شهر این كشور برنامه اجرا كند. او انتشار آلبومهای تکنوازی و گروهنوازی را نیز با شرایط كنونی غیرممكن دانسته و میگوید برای انتشار این آثار باید به سرمایهگذاران پول هم بدهد!
علیاكبر مرادی كه قرار بود مرداد ماه در كرمانشاه كنسرت برگزار كند پس از ماجرای لغو كنسرت حسامالدین سراج؛ به اجبار اجرای خود را لغو كرد. او این روزها درگیر سفر به آمریكا برای برگزاری كنسرت در چهار شهر این كشور است.
علیاكبر مرادی (نوازنده تنبور) با اشاره به اینكه هنوز جزئیات سفر و اجراهایش در آمریكا مشخص نشده است، گفت: دوست داشتم اكنون كه شرایط اجرای زنده در كشور دستوپاگیر است برای انتشار آلبومهای تکنوازی و گروهنوازی خودم اقدام كنم تا ارتباطم با مردم همچنان حفظ شود اما گویی راه این گزینه هم بسته شده است.
وی افزود: در حال حاضر هیچ سرمایهگذاری حاضر نیست كه سرمایه خود را برای انتشار یک اثر موسیقی جدی هزینه كند.
اغلب شركتهای تولیدكننده به صورت درصدی با هنرمند وارد مذاكره میشوند.
این نوازنده تنبور ادامه داد: برای انتشار یک اثر موسیقی كه خواننده نداشته باشد؛ حدود 20 میلیون هزینه لازم است. بعضی مواقع كه به صورت درصدی با شركتها وارد مذاكره میشویم؛ نه تنها پولی دریافت نمیكنیم؛ بلكه به گونهای حساب و كتاب میكنند كه باید یك پولی هم دودستی به آنها داد.
بهگفته مرادی، بازار موسیقی هماكنون بیمارگونه گذران زندگی میكند و تا زمانی كه قانون كپیرایت در این مملكت با جدیت دنبال نشود؛ وضعیت روز به روز بدتر میشود.
این هنرمند افزود: شرایط بازار موسیقی به گونهای است كه بعداز یك ساعت از انتشار یك اثر، قطعات آن برای دانلود روی سایتهای قرار میگیرد؛ به یقین در چنین شرایطی كسی برای خرید یك اثر موسیقی كه میلیونها پول صرف آن شده است، اقدام نمیكند.
مرادی با اشاره به اینكه علاوه بر پیگیری جدی قانون كپیرایت، باید فرهنگسازی كرد؛ چراكه فقط با آگاهی مردمی؛ میتوان چرخ به زمین نشسته موسیقی را دوباره راهاندازی كرد.
این هنرمند با اشاره به اینكه موسیقیهای امروزی درمقایسه با موسیقی سنتی و كلاسیك جایگاه بهتری دارند؛ اظهار داشت: موسیقی پاپ برای گذران زندگی و سرگرمی قشر جوان خوب است اما آنچه هویت فرهنگی ما را تشكیل میدهد و زیربنای فكری و هویتی ما محسوب میشود، موسیقی سنتی و فولكور است كه باید با چنگ و دندان آن را حفظ كرد و ذهن نسل جوان را نسبت به آن روشن كرد.