آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان توانستند با استفاده از الیاف ابریشمی پوشش نامرئی خلق کنند که میتواند مسیر نور را در اطراف اجسام جامد منحرف کرده و آنها را نامرئی نشان دهد.
در حال حاضر امکان استفاده از این پارچه نامرئی تنها در نور بالاتر از طیف مرئی و در باند تراهرتز میان امواج رادیویی و فروسرخ ممکن است اما دانشمندان دانشگاه بوستون و دانشگاه "توفت" بر این باورند میتوان چنین پوششی را برای طول موجهای کوچکتر و کوتاهتری نیز بهوجود آورد که نور مرئی نیز در دسته این طیفها قرار دارد.
متا موادی که دانشمندان مورد استفاده قرار دادهاند از ابریشم و ساختارهای طلایی مارپیچی به نام اختصاری SSR ساخته شده است. SSR یا "حلقه فنری تقویت کننده" تاثیرات جالب توجهی بر روی نور دارد. آنها میتوانند تمامی نور دریافتی در یک طیف خاص را جذب یا بازتاب دهند و یا نور را در اطراف جسمی تاب داده و مسیر آن را منحرف کنند. متا مواد ابریشمی در هر سانتیمتر مربع از 10 هزار SSR برخوردار است.
امواج تراهرتز به صورت طبیعی از میان ابریشم به راحتی عبور خواهد کرد اما متا ابریشم جدید در هنگام برخورد نور تقویت میشود. از آنجا که ابریشم مادهای زیستی است در هنگام قرار گیری در بدن انسان منجر به انگیزش واکنشهای ایمنی در بدن نخواهد شد و اینجاست که امکان استفاده گسترده از متا ابریشم در دانش پزشکی بهوجود خواهد آمد.
"فیورنزو اومنتو" یکی از دانشمندانی که در ساخت متا ابریشم مشارکت داشته میگوید: این ابداع جدید به دلیل توانایی ابریشم در تعامل با بدن انسان، زاویهای جدید از متا مواد را به نمایش میگذارد.
در حالی که دانشمندان معتقدند این ماده میتواند برای ساخت قبای نامرئی مشابه آنچه در فیلمهای "هری پاتر" نمایش داده میشود، مورد استفاده قرار گیرد، کاربردهای پزشکی آن می تواند امیدوار کننده تر باشد. رادیولوژیستها میتوانند با پوشش دادن اندامهای مختلف بدن در این ماده بخشهای پیشین یا پشتی آنها را مشاهده کنند. همچنین میتوان از این ماده به عنوان حسگر گلوکز خون استفاده کرد.
بر اساس گزارش دیسکاوری، سال گذشته محققان انگلیسی کالج امپریال لندن و دانشگاه ساوث همپتون برای مطالعه بر روی متا مواد و کاربردهای ممکن آن در دانش پزشکی، فنون دفاعی، امنیتی و ارتباطات کمک هزینه 4.9 میلیون پوندی دریافت کردند.