کد خبر: ۱۰۵۶۷۱
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۵
نادری‌منش، معاون آموزشی وزارت علوم:

به اساتید با سابقه پیشنهاد بازنشستگی زودهنگام داده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اگر استادی دارای ركود علمی یا عدم كفایت و صلاحیت علمی در دانشگاه باشد، رئیس دانشگاه می‌تواند با تشكیل كمیته‌ای به بررسی وضعیت علمی این استاد بپردازد، قوانین بازنشستگی اساتید نیازی به اصلاح ندارد.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیات و فناوری با تاكید بر  اینكه قوانین بازنشستگی مشكلی ندارد و نیازی به اصلاح ندارد، گفت: برای حفظ شان و منزلت استاد اگر استادی 20 سال سابقه داشته باشد، به او پیشنهاد بازنشستگی زودهنگام داده می‌شود.

حسین نادری‌منش، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری كه صبح امروز در محل وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به اینكه تعداد دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی كشور در طول ده ماه گذشته كه از عمر دولت دهم می‌گذرد، گفت: در حال حاضر حدود دو هزار و 234 دانشگاه و موسسه آموزش عالی وجود دارد كه 119 دولتی، 274 مركز آموزشی وابسته به آموزش و پرورش، 581 واحد دانشگاه علمی كاربردی ، 295 موسسه غیردولتی و 385 واحد دانشگاه آزاد وجود دارد كه این رقم نسبت به سال‌های قبل افزایش داشته است.

وی با اشاره به ظرفیت پذیرش دانشجو در مراكز آموزش عالی برای سال 88 گفت: در مقطع دكترای تخصصی در دانشگاه‌های دولتی حدود شش هزار تا و در دانشگاه پیام‌نور حدود 160 دانشجو و در دانشگاه‌های آزاد و غیردولتی حدود هزار و 60 دانشجو پذیرش شده‌اند كه در كل ظرفیت پذیرش دانشجو در تمامی مقاطع تحصیلی در دانشگاه‌ها یك میلیون و 617 هزار و 270 نفر است.

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینكه رشته‌های مصوب مراكز آموزشی از مهر 88 تا تیر 89 افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: در بخش دولتی در رشته علوم انسانی 107 رشته و علوم پایه 116 رشته، فنی مهندسی 141، هنر 38، كشاورزی 72 و علمی و كاربردی 15 رشته ایجاد شده است كه در جمع رشته‌های مصوب مراكز آموزش عالی چه در بخش دولتی و چه در بخش غیردولتی دو هزار و 646 رشته به مجموعه عالی كشور اضافه شده است.

نادری‌منش با اشاره به ابلاغ مصوبه اصلاح در نحوه برگزاری آزمون دكترا گفت: از مهرماه امسال آئین‌نامه اجرایی جدید نحوه اجرای آزمون دكترا به تمامی دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود كه بر اساس آن آزمون دكترا به صورت نیمه‌متمركز و سراسری برگزار می‌شود و در مرحله بعد دانشجویان از طریق مصاحبه و گزینش پذیرش می‌شوند.

وی افزود: در بحث برگزاری آزمون دكترا بحث‌ها و گلایه‌های بسیاری وجود داشت كه برای مثال دانشجویان عنوان می‌كردند كه در طول دو ماه ما باید برای 10 تا 12 دانشگاه كشور آزمون بدهیم كه معمولا سئوال‌ها استاندارد نیست و هر دانشگاهی ساز خود را می‌نوازد.

وی ادامه داد: بر این اساس با ابلاغ آئین‌نامه اجرایی جدید آزمون دكترا موانع موجود از سر راه دانشجویان متقاضی برای شركت در آزمون دكترا برطرف می‌شود و آزمون به شكل متمركز و با مصاحبه و گزینش انجام می‌شود.

معاون آموزشی وزارت علوم تاكید كرد: انجام آزمون دكترا به شیوه متمركز و در ادامه انجام مصاحبه و گزینش ایجاد نوعی عدالت آموزشی برای این آزمون و داوطلبان است.

نادری‌منش در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا در رابطه با اصلاح قانون بازنشستگی اساتید كه جدیدا از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای كمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، گفت: بازنشستگی در همه جای دنیا یك امر طبیعی و جدی است و ما بر اساس قانون موجود اساتیدی كه به سن 65 سالگی برسند و ما 30 سال از زمان خدمت آنها گذشته باشد، بازنشست می‌كنیم و از نظر ما این سن و این قانون منطقی است و چون شغل استادی شغل حساس و مهمی نیست و ما نیز به همین اندازه حساس هستیم.

وی با تاكید بر اینكه قوانین بازنشستگی مشكلی ندارد و نیازی به اصلاح ندارد، گفت: در حال حاضر هیچ نامه و شكایت و بحثی در رابطه با وجود تخلفاتی برای بازنشستگی اساتید به ما اعلام نشده است و ما در حال حاضر چیزی در حدود 50 هزار عضو هیات علمی داریم كه بازنشستگی 400 نفر رقمی محسوب نمی‌شود.

معاون آموزشی وزارت علوم همچنین به بحث ركود علمی در بازنشستگی اساتید اشاره كرد و افزود: در ركود علمی قانون می‌گوید كه اگر استادی دارای ركود علمی یا عدم كفایت و صلاحیت علمی در دانشگاه باشد، رئیس دانشگاه می‌تواند با تشكیل كمیته‌ای به بررسی وضعیت علمی این استاد بپردازد و در صورت تائید ركود علمی این استاد مسئولین دانشگاه می‌توانند این استاد را اخراج كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین