آفتابنیوز : آفتاب: سید امین الله تقوی مطلق، با بیان اینکه قرمز شدن آب دریاچه ارومیه ناشی از جابهجایی گونههای "سیتوپلانکتون" است، اظهار داشت: براساس آزمایش سازمان تحقیقات گونهای از "سیتوپلانکتونها" جایگزین دیگری شده و قبلا هم این اتفاق افتاده است.
وی افزود: معمولا میزان شوری آب، دما و حتی فعالیتهای انسان شرایطی را بهوجود می آورد که به یک گونه فشار وارد شده و گونه دیگر جایگزین آن می شود و خطری برای اکوسیستم دریاچه ارومیه ندارد.
سرپرست سازمان شیلات ایران در خصوص پدیده کشند قرمز در آبهای دریای خزر بیان داشت: ظاهرا امسال هم در همان سطح سال گذشته است و گستردگی زیادی ندارد اما اگر از این مقدار بیشتر شد سازمان با اقداماتی مانند "رس پاشی" از پیشرفت آن جلوگیری میکند.
تقوی مطلق در خصوص احتمال سرایت عمدی این پدیده به آبهای دریای خزر گفت: سال گذشته این موضوع در آبهای جنوبی ایران مطرح شده بود اما بنده چنین نظری را تایید نمیکنم چون عوامل متعددی میتواند این پدیده را بهوجود بیاورد.
وی با بیان اینکه خسارت کشند قرمز به صید و صیادی در آبهای جنوب زیاد نبوده است، تصریح کرد: سال گذشته صید میگو رونق گرفت که کارشناسان تهنشین شدن "سیتوپلانکتونها" را دلیل افزایش میگو میدانستند و تنها بوی متعفن ناشی از مرگ "سیتوپلانکتونها" مردم منطقه را آزار میداد.
تالاب بینالمللی دریاچه ارومیه که در سالهای اخیر با انواع بلاهای طبیعی و انسانی دستوپنجه نرم کرده، این روزها در اتفاقی غیرمنتظره به رنگ سرخ گراییده است.