کد خبر: ۱۰۵۷۴۲
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۵
دادکان، رییس اسبق فدراسیون فوتبال:

تظاهر و مردم‌فریبی حرف اول را در جامعه ما می‌زند؛ آیا همه معترضان به كریمی پاكند و منزه؟!

جوی را مد کرد‌ه‌ایم که یکی را روزه‌خوار بدانیم و دیگری را منشوری
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس اسبق فدراسیون فوتبال با انتقاد از شرایطی كه در فوتبال ایران به‌وجود آمده است، گفت: امروزه افراد فهمیده‌اند كه با دروغ پردازی، ریا و ظاهرسازی و استفاده از كارهای ریاكارانه می‌توانند به مقاصد خود كه همان اهداف مالی است، برسند.

محمد دادکان كه به شهادت بازیكنان هم‌نسل‌اش یكی از بازیكنان با اخلاق فوتبال ایران بود و در تمام دوران بازیگری‌اش حتی یک كارت زرد هم دریافت نكرد و همچنین در مدت 4 سال و سه ماه ریاست‌اش در فدراسیون، فوتبال درگیر مسائلی كه امروز شاهدش هستیم،‌ نبود، درباره مسایل اخلاقی كه در فوتبال ایران به‌وجود آمده است، گفت: قصد مصاحبه نداشتم اما چون می‌بینم شرایط در فوتبال ایران به گونه‌ای است كه همه اصل را رها كرده‌ایم و چسبیده‌ایم به مسایل حاشیه‌ای، باید صحبت‌هایی را مطرح كنم:

 اولا باید بگویم در ماه مبارک رمضان قرار داریم و باید تمامی كارهایی كه انجام می‌دهیم به‌خاطر اصلاح امور باشد. در پاسخ به شما باید بگویم كدام فرهنگ؟ اول باید برویم در سطح جامعه ببینیم كه آیا جامعه ما پذیرای فرهنگ هست یا خیر؟ به هر حال فوتبال بخشی از این جامعه است. متاسفانه در این روزها تظاهر و مردم‌فریبی حرف اول را در جامعه ما می‌زند و شرایط در باشگاه‌های ما هم بهتر نیست. كدام باشگاه می‌تواند ادعا كند كه به مسایل فرهنگی پرداخته و اگر باشگاهی را پیدا كردید كه مدعی فرهنگ‌سازی در فوتبال است بدانید كه او هم دروغ می‌گوید!

وی با بیان این كه كار فرهنگی می‌تواند پالایش خوبی در مسایل فنی به وجود بیاورد، گفت: امروز آدم‌های ناتوان كه به دنبال آمال و آرزوهای‌شان هستند، به افراد برچسب منشوری بودن می‌زنند.

دادکان با اشاره به اتفاقی كه برای علی كریمی افتاده و با بیان اینكه حرف‌هایم كلی است، گفت: می‌گویند "عیسی به دین خود و موسی به دین خود". برو خودت را بساز كه الگو شوی. نمی‌خواهد در رسانه‌ها و بین دولتی‌ها از خودت الگو بسازی. این مردم هستند كه باید الگو را انتخاب كنند. اگر كسی اشتباهی می‌كند، باید بدانیم كه ما را به جای فرد متخلف داخل قبر نمی‌گذارند. نمی‌توان با چوب و تكفیر آداب و فرهنگ ایجاد كنیم. آقایان در خفا هزاران مشكل دارند و وقتی كسی در ظاهر اشتباهی می‌كند می‌خواهند آبروی او را ببرند. این عین بی‌دینی است. دین ما می‌گوید كه نباید آبروی آدم‌ها را برد.

وی با بیان اینكه كسانی كه حرف از اخلاق و فرهنگ می‌زنند، خودشان از همه بدترند گفت: بروید در زندگی این افراد و ببینید كه چقدر خودشان ناپاک‌ترند. از ادب و فرهنگ حرف می‌زنند ولی خودشان سمبل بی‌ادبی و بی‌فرهنگی هستند. یكی بیاید بگوید كه من خوب هستم. هیچ كس نمی‌تواند چنین ادعایی كند. همه ما مثل هم هستیم. مگر می‌شود كسی را صاحب اخلاق و فرهنگ و دین كرد. این مسایل ریشه در ذات آدم‌ها دارد. كنفسیوس می‌گوید، آدم‌های بزرگ وقار دارند و تكبر ندارند و آدم‌های كوچک تكبر دارند و وقار ندارند و كسب این وقار از پدر و مادر است. من می‌گویم اگر كسی صاحب فرهنگ و اخلاق و دین باشد، باید این از خانواده‌اش به او رسیده باشد و جامعه نقش كمی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه در پاسخ به این سوال كه شما خودتان در زمان حضور در فدراسیون فوتبال تا پیش از دیدار با مكزیک مشكلی با علی كریمی نداشتید و این بازیكن هیچ‌گاه جلوی شما موضع نگرفت، آیا فكر می‌كنید رفتاری كه باشگاه استیل آذین با او كرد رفتاری صحیح بود یا خیر گفت: رفتاری كه با علی كریمی و كریمی‌ها می‌شود دفعش بیشتر از جذب است.

زمانی كه من رییس فدراسیون فوتبال بودم، بازیكنانی را می‌دیدم كه به خاطر شرایطی كه داشتند روزه‌خواری می‌كردند ولی من هیچ وقت آبروی این افراد را نبردم. برانكو 4 سال در فوتبال ایران بود. در این مدت در زمان ماه رمضان از خانه كه بیرون می‌آمد تا آخر شب مانند ما مسلمانان رفتار می‌كرد و این تنها به خاطر فضایی بود كه در فدراسیون فوتبال وجود داشت. رفتاری كه احترام متقابل در آن وجود داشت. دلیل دیگرش هم ذات خودش بود، ما چیزی را زور نمی‌كردیم و او هم احترام می‌گذاشت. اگر هم علی كریمی سهوا نوشیدنی را خورده شاید عذری داشته است. شاید مسافتی را طی كرده و دیگر روزه نبوده است. نباید همه چیز را با نیت سو نگاه كنیم.

دادگان با بیان اینكه نباید با آبروی هیچ‌كس بازی كرد، گفت: متاسفانه در جامعه ما در تمامی زمینه‌ها سمبل‌ها و الگوها را می‌زنیم، برای چه؟ می‌خواهم بپرسم همه معترضان به كریمی پاكند و منزه؟! چرا ما در بخش فرهنگ، اجتماع و سیاست الگوها و سمبل‌ها را می‌زنیم؟ آیا همه معترضان به این الگوها پاكند؟ همه ما مثل هم هستیم. حالا جوی به‌وجود آمده كه مد كرده‌ایم كه یكی را روزه‌خوار بدانیم و دیگری را منشوری.

وی افزود: این یک موج است. موجی كه می‌خواهیم رویش سوار شویم و سال بعد پول بیشتری بگیریم. خروجی این فوتبال كه سالانه 400 میلیارد تومان در آن هزینه می‌شود چیست؟ مسوولان كشوری، من یک سوال از شما دارم. آیا می‌دانید كه خروجی این فوتبال صفر است؟ اگر می‌دانید كه گناه‌تان 10 برابر است و اگر نمی‌دانید چرا می‌خواهید با طبل بی‌صدا مردم را سرگرم كنید. من اگر در این فوتبال سمتی داشتم لیگ را تعطیل می‌كردم و می‌گفتم از این پول‌ها خبری نیست. بروید در همان خارج بازی كنید. چرا لژیونرهای ایرانی كه در اروپا و امارات بوده‌اند یكی یكی به ایران برمی‌گردند. دلیلش این است كه در اینجا پول بیشتری به آنها می‌دهند. من یک دفعه این مسأله را گفته‌ام و بار دیگر تكرار می‌كنم. چرا مربی كه در زمان ما 13 میلیون تومان پول می‌گرفت الان 400 میلیون تومان پول می‌گیرد. این بی‌درو پیكری فوتبال ایران نیست؟

دادکان افزود:‌ چطور در زمان ما بازرسان در فدراسیون فوتبال بودند و الان خبری از این بازرسان نیست. مسئولان كمیته تربیت بدنی مجلس كه دنبال تحقیق و تفحص بودند تنها به دنبال این هستند كه عكس سه در چهارشان در روزنامه‌ها چاپ شود. نتیجه و خروجی كمیته ویژه رییس جمهور برای بررسی شكست ورزش ایران در المپیک چه شد؟ از حالا به شما می‌گویم كه جواب شكست در گوانگجو را چه كسی می‌دهد؟ من به شما می‌گویم همان‌هایی كه جواب مردم را پس از شكست در پكن و جام جهانی داده‌اند به شكست‌های گوانگجو هم پاسخ خواهند داد. فقط با دروغ‌گویی به مردم می‌گویند كه كمیته تشكیل داده‌ایم. كدام كمیته؟

وی تاكید كرد: آنهایی كه می‌آیند شخصیت آدم‌ها را زیر سوال می‌برند خودشان از همه بدترند.

رییس سابق فدراسیون فوتبال در پایان به ایسنا گفت: من سوالی كه از ایسنا دارم و امیدوارم كه شما آن را پیگیری كنید این است كه آیا بازیكنی كه 700 میلیون تومان می‌گیرد مربی كه حداقل 500 میلیون تومان می‌گیرد و مدیری كه 300 میلیون تومان می‌گیرد آیا این دعواها را به خاطر اخلاق به راه می‌اندازد. این سوالی است كه من از شما دارم. بروید ببینید مدیران در این فوتبال چقدر می‌گیرند. ما الگوها را می‌زنیم كه این مدیران غیرورزشی به فوتبال بیایند و خروجی فوتبال همینی می‌شود كه می‌بینید. امروزه شرایطی ایجاد شده كه آدم‌ها می‌آیند و دم از مسائل فرهنگی می‌زنند و می‌گویند كارهایشان به خاطر حفظ شئونات و نظام است اما در واقع آنها به دنبال مقاصد خود هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۵/۲۶
0
0
خوشمان آمد . دمش گرم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین