کد خبر: ۱۰۵۷۴۹
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۸
مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه:

تهدید به حمله علیه نیروگاه بوشهر واکنش شدید ایران را به دنبال دارد

منافقین تهدید علیه ایران و منطقه هستند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تهدیدات برخی از کشورها که علیه نیروگاه اتمی بوشهر مطرح می‌شود، گفت: هفته آینده سوخت وارد نیروگاه بوشهر می‌شود و در حال حاضر که سوخت در مجاورت نیروگاه قرار دارد هر نوع عملی واکنش شدید به دنبال خواهد داشت. 

رامین مهمانپرست در نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی‌بر تهدید اخیر اسرائیل درباره حمله به نیروگاه بوشهر، گفت: این تهدیدات تکراری شده و طبق قوانین بین‌المللی تاسیساتی که در آن سوخت هسته‌ای وجود داشته باشد به خاطر تبعاتی که دارد، نمی‌توان به آن آسیب رساند. 

وی درباره اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا که گفته بود با راه‌اندازی نیروگاه بوشهر – تهران نیازی به غنی‌سازی ندارد، گفت: حتما این فرد متوجه نیست که فعالیت تاسیسات هسته‌ای در یک کشور بدین معنا است که آن کشور به سوخت و غنی‌سازی نیاز دارد. 

دستیار ارشد وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که موضع وزارت امور خارجه در قبال فروش سلاح توسط آمریکا به منظور مقابله با نفوذ ایران چیست، اظهار داشت: این مسأله بارها توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران گفته شده که پروژه‌های اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی که از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا ترویج می‌شود هدفش ایجاد رعب و وحشت و آماده کردن کشورهای منطقه برای فروش سلاح به آنها است. بنابراین ما به این کشورها توصیه می‌کنیم که امنیت منطقه را با مشارکت همدیگر تضمین کنند و بی‌جهت ثروت‌های منطقه را به جیب این کشورها نریزند. 

وی در پاسخ به سوالی درباره دعوت ایران از بنگلادش برای پروژه خط لوله گاز ایران گفت: پروژه‌های نفتی و گازی ما طبق برنامه پیش می‌رود و در این راستا تامین امنیت منطقه باید در اولویت قرار گیرد. 

مهمانپرست خاطرنشان کرد: خط لوله پاکستان کار خود را پیش می‌برد و کشورهای دیگر نیز اگر می‌خواهند در این پروژه‌ه همکاری کنند ما از آن استقبال می‌کنیم. 

وی درباره حمایت رئیس‌جمهور آرژانتین از برنامه هسته‌ای ایران و احتمال عادی‌سازی روابط میان ایران و آرژانتین تصریح کرد: اینکه کشورهای مختلفی که در NPT تعهداتی دارند از برنامه هسته‌ای ما حمایت می‌کنند امری طبیعی است. نکته‌ای که جای سوال دارد مخالفت و مانع‌تراشی کشورهایی است که با این برنامه‌های قانونی مخالفت می‌کنند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالی در باره موضع‌گیری حزب العراقیه به سود منافقین گفت: این گروهک وجودش برای منطقه خطرناک است و آسایش مردم عراق را تهدید می‌کند. این گروهک تروریستی با کشتارهایی که در ایران انجام داده میان مردم جایگاهی ندارد و موضع ما هم این است که باید تکلیف‌شان مشخص شود. 

وی در واکنش به سخنان یکی از مسئولان آمریکایی که اعلام کرده بود باید کاری کرد ایران تحریم‌ها را دور نزند نیز گفت: سخنان این فرد در راستای تحریکات لابی صهیونیستی است و این روش‌ها نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت. هیچ ملت بزرگی به خاطر فشار‌ها دست از خواسته‌های خود برنمی‌دارد. 

مهمانپرست در پاسخ به سوالی در رابطه با تحویل محموله بنزین ونزوئلا به ایران و بی‌توجهی شرکت‌های روسی به تحریم‌های یک‌جانبه اروپا و آمریکا علیه صنعت انرژی کشورمان، اظهارداشت: قطعنامه 1929 که ما اصل آن را غیر قانونی می‌دانیم اشاره مستقیمی به خیلی از موارد تحریمی که امریکا و اروپا آن را دنبال می‌کنند، ندارد و این امر مورد اعتراض بسیاری از کشورهایی قرار گرفته که حتی در چارچوب همین قطعنامه مبادرت به تحریم ایران کردند. 

وی درباره اینکه آیا ابلاغ مصوبه صیانت از دستاوردهای هسته‌ای ایران از طرف احمدی‌نژاد بهانه‌ای برای نشست آتی گروه وین فراهم خواهد کرد یا نه تصریح کرد: بحث‌های مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ما کاملاً روشن است و تحت نظارت منظم آژانس دنبال می‌شود نیازهای بلند مدت ما نیز شناسایی شده و این حق جمهوری اسلامی ایران است که اگر تشخیص داد به تهیه سوخت با غلظت بیشتر از 5/3 درصد بپردازد و برای تامین آن اقدام کند. 

دستیار ارشد وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص استقبال ایران از ساخت نیروگاه‌های اتمی از سوی آمریکا، گفت: در راستای برنامه‌های آینده‌ کشور و اجرای مصوبات مجلس برای تامین 20 هزار مگاوات برق که نیروگاه‌های ما در ظرف زمانی خاص باید آن را تامین کنند آمادگی داریم، با هر کشوری که می‌خواهد در این پروژه‌های اقتصادی با ما همکاری کند و بتواند با استاندارد بالا این نیروگاه‌را برای ما بسازد، مشارکت کنیم. 

وی در پاسخ به سوالی درباره درخواست رئیس‌جمهور برزیل برای اعطای پناهندگی به سکینه آشتیانی که در ایران به جرم قتل به اعدام محکوم شده است، خاطرنشان کرد: کشورهای غربی بعد از اینکه نتوانستند فعالیت‌های هسته‌ای ما را متوقف کنند و در اجلاس تهران با حضور ترکیه و برزیل با رویه جدید کشورهای مستقل دنیا روبه‌رو شدند، ناراحتی حاصل از بیانیه تهران و نقش ترکیه و برزیل؛ کشورهای غربی را دچار درماندگی کرد در این راستا آنها کارهای زیادی علیه جمهوری اسلامی ایران در منطقه انجام دادند. از همان زمان هم فشارها روی ترکیه و برزیل شروع شد و آخرین ترفندی که آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی دنبال می‌کنند این است که با طرح موضوعات مختلف میان ما و کشورهای مستقل اختلاف بیاندازند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما مطمئنیم سخنان رئیس‌جمهور محترم برزیل در رابطه با یکی از محکومان ایرانی به خاطر انسان‌دوستی و روابط نزدیکی است که با ما دارد. ما باید با اطلاع‌رسانی به آنها بگوییم که اینها توطئه‌ای برای دخالت در روابط میان کشورها است. 

مهمانپرست ادامه داد: پرونده‌ها در ایران روال خود را دارد به‌ویژه آنکه اگر پرونده قتل باشد. این پرونده پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و بررسی بر این مسأله در اختیار مقامات قضایی است. 

سخنگوی وزارت امور‌خارجه با بیان این مطلب که هیچ کشوری در دنیا اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی‌دهد، تاکید کرد: مباحث قضایی باید در روال خود انجام شود و اگر قرار باشد در جامعه بشری به کسانی که جرم‌های بزرگ دارند، آزادی داده شود که دیگر امنیتی باقی نمی‌ماند. 

مهمانپرست خطاب به کشورهای غربی گفت: اگر اینطور است ما هم می‌خواهیم شما قاتل‌های‌تان را آزاد کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین