آفتابنیوز : آفتاب: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مصوبه کاهش نرخ تعرفه خدمات مبتنیبر اینترنت را ابلاغ کرده و کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مقرر کرد که این تخفیفها در صورتی به متقاضیان(شركتهای ارائه كننده) تعلق گیرد که با ارائه مستندات و تعهدات لازم مشخص شود که اثر این تخفیف، به کاربران آنان منتقل خواهد شد و سازمان در این باره مکانیزم لازم را تعریف و اتخاذ خواهد کرد.
بر اساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات درباره نرخ تعرفه خدمات مبتنی بر اینترنت، 64 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ 868000 ریال، 128 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ 1736000 ریال، 256 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ 2604000 ریال، 512 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ 4340000 ریال، 1024 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ 7812000 ریال و 2048 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ 13888000 ریال تعیین شد.
همچنین ارائه 4 مگابیت بر ثانیه با نرخ 23،436،000 و 8 مگابیت بر ثانیه با نرخ 39060000 ریال، 20 مگابیت بر ثانیه با نرخ 79988000 ریال، 34 مگابیت بر ثانیه با نرخ 111،104،000 ریال و 100 مگابیت بر ثانیه286،440،000 خواهد بود.
بر همین اساس و به منظور حصول اطمینان از رقابت سالم، تداوم ارائه خدمات، رشد كیفی آنها و حمایت از حقوق استفادهكنندگان، كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات موافقت كرد تمامی تعرفههای مصوب كمیسیون بهعنوان سقف تعرفه ارائه خدمات ارتباطی تلقی شود و مفاد این مصوبه در كلیه تعرفههای ابلاغی ملحوظ نظر قرار گیرد.
بنابراین، ارائهدهندگان خدمات باید پس از اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و با رعایت سقف مزبور نسبت به تعیین تعرفه مورد نظر خود جهت ارائه خدمات اقدام كنند.
كاهش قیمت اینترنت و خدمات مبتنی بر اینترنت برای كاربران نهایی این روزها به یكی از موضوعات چالش برانگیز تبدیل شده به طوری كه بارها توسط مسوولان مربوطه وعده این كاهش برای كاربران داده شده و ظاهرا از سوی دولت برای شركتهای اینترنتی اعمال شده اما موضوع مهم تاثیر این كاهش برای كاربران نهایی است.
چند هفته پیش بود كه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور ایجاد تسهیلات هرچه بیشتر استفادهكنندگان نهایی اینترنت و در راستای اهداف وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، پیشنهاد كاهش قیمت را در دستور كار جلسات آتی كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار داد.
این موضوع برمیگردد به زمانی كه وزیر ارتباطات در ابتدای سال جاری كاهش تعرفه قیمت پهنای باند را بهعنوان هدیه روز ارتباطات اعلام كرد و گفت كه هزینههای پهنای باند اینترنت را به میزان 20 درصد برای جاهایی كه مستقیما از شركت ارتباطات زیرساخت پهنای باند دریافت میكنند، كاهش دادیم و تقریبا همهی اپراتورها پهنای باندشان را از زیرساخت میگیرند.
رضا تقیپور با بیان این كه كاهش قیمت اینترنت برای كاربران نهایی و محدود شدن آن برای كاربران بستگی به تركیب هزینههای اپراتورها دارد، تصریح كرده بود: ما قیمت اینترنت را كاهش دادیم و بقیه موضوع بستگی به تركیب هزینههای اپراتورها دارد.
وی درباره كاهش قیمت پهنای باند اینترنت و نامحسوس بودن این كاهش برای كاربران نهایی اظهار كرده بود: چیزی كه اصطلاحا به آن اینترنت گفته میشود، اگر منظور ارتباط فنآوری اطلاعات و ارتباط دیتاست كه ما این محدودیت را اكنون برای مراكز كاربردی، دانشگاهی و بسیاری جاهای دیگر نداریم.
اما مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت هم در این باره گفت: بسیاری از شركتها اینترنت بینالمللی از ما خریدای میكنند و كاهشی هم كه در بحث قیمت پهنای باند داشتیم، در زمینه اینترنت بینالملل است، بهطوریكه قیمت هر خط STM1 از 46 میلیون تومان به 37 میلیون تومان كاهش یافته است.
محمود خسروی تاكید كرد: معتقدیم پهنای باند تجارت بزرگی را در كشور به وجود میآورد و میتوان گفت سودی كه از این راه برای شركت به دست میآید، بسیار پایین است زیرا پهنای باند حجمی نیست كه ما به دنبال این باشیم كه از این مسیر اجحاف و قیمت را برای شركتها گران كنیم.
وی درباره كاهش قیمت اینترنت برای كاربران نهایی گفته بود: این موضوع به طراحی برنامه هر شركت بستگی دارد كه چه درصدی از هزینه خود را به پهنای باند اختصاص داده كه بهطور معمول حدود یك سوم هزینه شركتها به پهنای باند اختصاص دارد.
در هر حال پیگیری این موضوع كه آیا كاربر نهایی از این كاهش منتفع میشوند یا نه، برعهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
بر اساس گزارش اتحادیه جهانی مخابرات، قیمتهای پهنای باند از سال 2008 تا 2009 به طور جهانی 42 درصد كاهش یافته است. با وجود كاهش قابل توجه در قیمت خدمات فنآوری اطلاعات و ارتباطات در سطح جهانی، پهنای باند اینترنتی دور از دسترس بسیاری از مردم در كشورهای فقیر بهویژه در آفریقا مانده است.
در گزارش اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) با عنوان "بررسی جامعه اطلاعاتی 2010 " كه به تازگی انتشار یافته، این سازمان تاكید كرده كه به دلیل ارتباط نزدیكی كه بین مصرف ICT و درآمد ملی وجود دارد، بیشتر كشورهای فقیر از نظر دسترسی به IT در رتبههای پایین قرار دارند.