کد خبر: ۱۰۵۸۱۷
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۰
سخنگوی حامد کرزی:

شرکت‌های امنیتی خصوصی و طالبان، قدرت حاکم در کابل را تهدید می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دولت افغانستان نگران سرنگونی قدرت حاکم در این کشور است اگر این نگرانی در ابتدا تنها از سوی طالبان بود، اکنون فعالیت شرکت‌های امنیتی خصوصی نیز بر آن افزوده شده و به همین دلیل «حامد کرزی»، رئیس‌جمهوری افغانستان خواستار پایان فعالیت این شرکت‌ها شده است. 

به گزارش پایگاه خبری دویچه‌وله، سخنگوی حامد کرزی، رئیس‌جمهوری افغانستان در کابل اعلام کرد که دستور داده شرکت‌های امنیتی خصوصی در این کشور از ابتدای ماه ژانویه سال ۲۰۱۱ به کار خود پایان دهند. سخنگوی کرزی دلیل این امر را تبدیل شدن این شرکت‌ها به نیروهایی موازی ارتش و پلیس افغانستان اعلام کرد؛ امری که به قدرت یگانه دولت در این کشور آسیبی جدی وارد می‌کند. 

شرکت‌های امنیتی خصوصی بیشتر برای نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان فعالیت می‌کنند. این نیروها اما برای حمایت از نیروهای سازمان ملل متحد، رسانه‌های افغانستان، سازمان‌های امدادگر و سفارت‌های خارجی در این کشور نیز به‌کار مشغول هستند. 

شمار این شرکت‌ها در افغانستان با حدود ۴۰ هزار نیروی مسلح در حال حاضر ۵۲ مورد است. 

حدود ۲۶ هزار نفر از این افراد فقط از طرف دولت آمریکا استخدام شده‌اند و ۱۹ هزار نفر از این تعداد به محافظت از قرارگاه‌های آمریکا در افغانستان یا حفاظت از کاروان‌های نظامی آمریکایی در افغانستان مشغول هستند. 

تاکنون مواضع مقام‌های آمریکایی در برابر این اقدام دولت افغانستان خویشتن‌دارنه بوده است. یکی از مقام‌های وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)‌ در واشنگتن در واکنش به سخنان کرزی گفت: «طرح خروج شرکت‌های امنیتی خصوصی از افغانستان باید سنجیده اجرا شود.» 

وزارت دفاع آمریکا در نظر دارد در مورد کاهش افراد شرکت‌های امنیتی خصوصی با مقام‌های دولتی در افغانستان مذاکره کند. 

یکی از سخنگویان نیروهای سازمان ملل متحد برای کمک به امنیت در افغانستان (آیساف) در این مورد اعلام کرد که زمانی می‌توان به کار شرکت‌های امنیتی خصوصی در افغانستان پایان داد که نیروهای امنیتی در افغانستان بتوانند وظیفه این شرکت‌ها را به عهده گیرند و حداقل امنیت را برقرار سازند. 

ارتش آمریکا در سال‌های گذشته به‌ویژه در عراق و افغانستان برای تامین امنیت از شرکت‌های امنیتی خصوصی استفاده کرده است. بی‌سبب نیست که کار این شرکت‌ها به شدت رونق گرفته است. اما انتقاد‌های فراوانی نیز به شیوه کار کارمندان این شرکت‌ها می‌شود. 

گفته ‌شده که این شرکت‌ها هیچ توجهی به قوانین مدنی و شیوه زندگی مردم منطقه نمی‌کنند و رفتارشان با مردم به شدت خشن و بی‌ادبانه است. آنها اختیارات نامحدودی دارند و به خاطر زیرپا گذشتن قوانین رایج در کشوری که در آن فعالیت می‌کنند محاکمه و محکوم نمی‌شوند. 

یکی از تجربه‌های منفی و سنگین این شرکت‌ها در سال ۲۰۰۷ میلادی در عراق بود. در این سال پنج مامور شرکت امنیتی خصوصی «بلک‌واتر» در بغداد چندین شهروند عراقی را کشتند. مجازات این شرکت این بود که ارتش آمریکا دیگر قراردادی به آنها واگذار نکرد. این شرکت اما پس از تغییر نام خود به Xe توانست قراردادی میلیونی از دولت آمریکا برای فعالیت در افغانستان به‌دست آورد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین