آفتاب: رئیس بیمارستان امام خمینی سن شیوع این بیماری را در کشور 10 تا 12 سال زودتر از سایر کشورها دانست و گفت: جوانان در ایران بیشتر از میانسالان مبتلا میشوند و متاسفانه هنگامی مراجعه میکنند که مرحله بیماری بسیار بالا است، 65 درصد بیمارانی که تشخیص داده میشوند بیماری در آنها گسترش یافته است.
احمد کاویانی افزود: شایعترین بیماری سرطان بین زنان کشور سرطان پستان است که سالیانه 7هزار مورد جدید به مبتلایان اضافه میشود و در مجموع 40 هزار مبتلا به این سرطان در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: هزینه درمان و تشخیص این بیماری در سرانه سلامت کشور نسبت به سایر کشورها کمتر است و این در حالی است که بیمه پوشش مناسبی در برخی موارد نمیدهد و گاهی ممکن است به دلیل هزینه بالای درمان در بخش دولتی مردم توان پرداخت نداشته باشند.
وی تصریح کرد: داروهایی که برای درمان این سرطان استفاده میشود اغلب بیمه نیستند و دهها میلیون تومان برای شخص هزینه در بر دارد.این درحالی است که داروهای درمانی سرطان سینه بیشتر وارداتی است
کاویانی میانگین سن ابتلا به سرطان سینه را در کشورهای غربی بین افراد 50 تا 60 ساله دانست و گفت: در ایران میانگین سن ابتلا بین افراد 40 تا 50 ساله است.
وی سابقه خانوادگی و عامل ژنتیکی را در کشور بیش از سایر عوامل در ایجاد این بیماری موثر دانست و گفت: ژنتیک بین 6 تا 10 برابر بیش از سایر عوامل باعث سرطان سینه میشود و سایر عوامل شاید درصد ابتلا را 8/1 افزایش دهد.
رئیس بیمارستان امام خمینی برخلاف سرطانها توزیع جغرافیایی را در ایجاد این بیماری موثر ندانست و گفت: در همه جای کشور سرطان سینه توزیع همگن دارد و نمیتوان شهری را نام برد که بیشترین ابتلایان به این سرطان را در خود داشته باشد اما به هر صورت شبکه سرطان وزارت بهداشت در این خصوص ماموریت جمعبندی اطلاعات را به مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی سپرده است.