آفتابنیوز : آفتاب: مقامهای مسئول اعلام کردند که کمکرسانی به ۸۰۰ هزار نفر از آسیبدیدگان سیل این کشور با قطع تمامی راهها و جادهها، تنها از طریق هوایی امکانپذیر است به همین دلیل سازمان ملل متحد برای امدادرسانی به مناطق سیلزده خواستار اعزام فوری هلیکوپترهای امدادی شده است.
به گزارش رویترز، برنامه غذای سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اکنون برای ارسال مواد خوراکی ضروری به سیلزدگان به حداقل ۴۰ هلیکوپتر پهنپیکر نیاز دارد.
سیل پاکستان که از آن به عنوان بزرگترین فاجعه طبیعی در تاریخ این کشور یاد شده است، تاکنون 5میلیون نفر را بیخانمان کرده است.
در همین حال، مقامهای پاکستانی هشدار دادهاند که در روزهای آینده احتمال طغیان رودخانهها در مناطق جنوبی این کشور بسیار زیاد است.
سیل پاکستان که بیش از یک ماه پیش از شمالغربی این کشور آغاز شد، زندگی بیش از ۱۷ میلیون تن را تحت تاثیر قرار داده است. سازمان ملل هشدار داده است که فاجعه انسانی این سیل در روزهای آینده، با شیوع بیماریهای واگیردار، چشمگیرتر خواهد شد.
در همین حال صندوق بینالمللی پول نیز نسبت به تبعات اقتصادی سیل پاکستان هشدار داده و گفته است که این کشور با چالش بزرگ اقتصادی روبهرو است.
بانک جهانی نیز چند روز پیش تاثیر سیل اخیر در وضعیت اقتصادی پاکستان را فاجعهآمیز خواند و اعلام کرد که این سیل سبب شده است معادل یک میلیارد دلار به محصولات کشاورزی این کشور خسارت وارد شود.
بنا بر این گزارش، نگرانیهایی در باره افزایش تورم و افزایش نرخ مواد غذایی میان مردم پاکستان وجود دارد.
شمار تلفات این سیل حداقل یک هزار و 600 تن گزارش شده است و سازمانهای امدارسانی اعلام کردهاند که نزدیک به شش میلیون تن به کمکهای غذایی و دارویی نیاز فوری دارند.
بهدلیل خساراتی که به زیرساختهای اقتصادی از جمله راههای ارتباطی و پلها وارد شده، توزیع کمک در میان سیل زدگان با دشواری همراه است هر چند در این زمینه پیشرفتهایی گزارش شده است.
مقامهای پاکستان اعلام کردهاند که تامین نیازهای فوری سیلزدگان مستلزم دریافت حدود یک میلیارد دلار کمک است و بازسازی خسارتهای ناشی از این حادثه حداقل 15 میلیارد دلار بودجه و به 5سال وقت احتیاج دارد.