آفتابنیوز : آفتاب: رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از کاهش 20 درصدی ترافیک در ماه رمضان خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد کشتههای تصادفات شهر تهران را عابران پیاده تشکیل میدهند.
سرهنگ سید هادی هاشمی عصر شنبه با اشاره به برنامههای پلیس راهور تهران در لیالی قدر افزود: در شبهای قدر ترافیک تهران از دو ساعت قبل از افطار آغاز و تا ساعات افطار ادامه مییابد و سپس یک ساعت بعد از افطار تا سحر ترافیک تهران ادامه پیدا میکند.
رئیس پلیس راهور تهران گفت: افرادی که با خودروی شخصی اقدام به رفتن به این مراسم میکنند خودروی خود را در کنار مساجد، هیأتهای مذهبی و در نقاط مجاز پارک کنند و همچنین از پارک دوبله بپرهیزند زیرا پارک دوبله موجب ایجاد نقاط کور برای عابران پیاده میشود.
سرهنگ هاشمی با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد کشتههای تصادفات شهر تهران را عابران پیاده تشکیل میدهند. بر همین اساس در مراسم مذهبی نیز خطر بیشتری عابران پیاده را تهدید میکند زیرا افراد با پوشیدن لباس تیره کمتر دیده میشوند.
وی افزود: این امر موجب میشود تا عابران پیاده با قرار گرفتن در مسیر رانندگان بیاحتیاط دچار حادثه شوند.
سرهنگ هاشمی با اشاره به فعالیت دوربینهای کنترل تخلفات در محدوده طرح ترافیک گفت: فعالیت این دوربین به صورت رسمی از عصر 27 تیرما آغاز شد و با آغاز فعالیت این دوربینها در اولین روز شاهد ورود غیر مجاز 125 هزار خودرو بودیم اما در حال حاضر روزانه تنها 20 هزار تخلف از سوی این دوربینها به ثبت میرسد.
رئیس پلیس راهور تهران گفت: 20 درصد تخلفاتی که در حال حاضر به صورت روزانه در محدوده طرح ترافیک انجام میشود به دلیل اضطرار تردد رانندگان در این محدوده است اما از آغاز فعالیت این دوربینها تا کنون 640 دستگاه خودرو که از شگردهای مختلف برای ورود غیر مجاز به محدوده طرح ترافیک استفاده کرده بودند توقیف شدند.
وی گفت: این رانندگان پس از انجام تست سلامت و توقیف خودرو به عنوان مجرم به مقامات قضایی معرفی شدند که 64 نفر آنها از 2 ماه تا 6 سال سلب صلاحیت رانندگی شدند و گواهینامه 10 درصد این افراد نیز برای همیشه باطل شد.
سرهنگ هاشمی ادامه داد: بیشتر رانندگانی که تا کنون مجازات شدهاند رانندگان جوان و زیر 35 سال بودند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر روزانه 100 هزار دستگاه خودرو وارد طرح محدوده طرح ترافیک می شوند اما با راه اندازی سیستم مکانیزه کنترل محدوده طرح ترافیک 30 تا 35 درصد کاهش ترافیک را در این محدوده داشتیم.
وی ادامه داد: طبق قانون افرادی که اقدام به مخدوش کردن پلاک خود برای ورود به این محدوده کنند 6 ماه تا یک سال حبس و زندانی میشوند.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان این مطلب گفت: برابر مصوبه دولت 75 درصد جابهجاییهای تهران باید با حمل و نقل عمومی انجام شود که در حال حاضر از این برنامه بسیار عقب هستیم.
وی ادامه داد: راحت ترین وسیله حمل و نقل عمومی در تهران اتوبوس است و این در حالی است که از 20 میلیون جابجایی روزانه در تهران تنها در حدود 10 میلیون آن با وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس انجام میشود.
سرهنگ هاشمی گفت: سالانه 400 هزار خودروی جدید به تهران اضافه میشود بر همین اساس توسعه حمل و نقل عمومی برای تهران از نان شب هم واجب تر است.
وی گفت: تهران نیازمند توسعه خطوط اتوبوسرانی از شمال به جنوب و از شرق به غرب است.
رئیس پلیس راهور تهران با اشاره به فعالیت خطوط بی آر تی در خیابان ولی عصر گفت: قبل از راهاندازی این خطوط در خیابان ولی عصر 50 هزار نفر با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به طور روزانه در این محور جابهجا میشدند اما در حال حاضر روزانه 180 هزار نفر در این محور با استفاده از خطوط بی آر تی جابهجا میشوند و علاوه بر این وضعیت ترافیکی در خیابان ولی عصر بسیار بهبود یافته است.
وی برای بهبود وضعیت ترافیک و همچنین عدم استفاده مردم از خودروهای شخصی از مجلس خواست قانونی را تصویب کنند تا هر شهروند تهرانی ملزم شود به تعداد خودروهای خود پارکینک داشته باشد.
رئیس پلیس راهور تهران با اشاره به تجهیز بزرگراه های تهران به دوربینهای ثبت سرعت گفت: قبل از تجهیز بزرگراه ها میانگین سرعت تردد خودروها 207 کیلومتر بود اما در حال حاضر میانگین سرعت در بزرگراه ها به 140 کیلومتر رسیده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بزرگراه حکیم، شیخ فضلالله نوری، امام علی (ع)، صیاد شیرازی، نیایش، آزادراه تهران کرج، شهید همت، بابایی و داخل تونل توحید به دوربینهای ثبت سرعت مجهز هستند که مابقی نیز در آینده ای نزدیک تحت پوشش این دوربینها قرار میگیرند.