آفتابنیوز : آفتاب: محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل پس از یک ساعتو نیم گفتو گوی رودررو در واشنگتن به دیدار خود پایان دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام مسئول آمریکایی گفت: این دیدار که در چارچوب ازسرگیری مذاکرات صلح خاور میانه برگزار شد پس از یک ساعتو نیم پایان یافت.
وی افزود این دیدار در یکی از دفاتر هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و بدون مشاور و مترجم برگزار شد.
عباس و نتانیاهو پیش از این دیدار در نشستی سه جانبه با هیلاری کلینتون نیز شرکت کرده بودند.
در کاخ سفیدمیان عباس و نتانیاهو چه گذشت؟ جرج میچل نماینده ویژه آمریکا در گفتو گوهای صلح خاورمیانه از آنچه میان طرفهای مذاکرات مستقیم صلح گذشت میگوید:
اختلافهای دو طرف اسرائیلی و فلسطینی بسیار زیاد است ولی میتوان آن را با حسننیت و عزم دو طرفه حلو فصل کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سیانان میچل گفت: هم اکنون جلسه اول گفتوگوهای سهجانبه که در طبقه هشتم ساختمان وزارت امور خارجه آمریکا برگزار شده بود، پایان گرفت.
این دیدار نزدیک به یک ساعتو نیم به طول کشید و همه هیأتهای اسرائیلی، فلسطینی و آمریکایی حضور داشتند.
ابتدا جلسه مقدماتی برگزار شد سپس دیدارهای کوتاهتر در دفتر شخصی وزیر امور خارجه با حضور بنیامین نتانیاهو، محمود عباس، من و هیلاری کلینتون برگزار شد.
وی ادامه داد نتانیاهو و محمود عباس سپس گفتو گویی خصوصی برگزار کردند که این دیدار هنوز ادامه دارد.
در دیدار سهجانبه، گفتو گوهایی طولانی و سازنده درباره مسائل مختلف مطرح شد.
محمود عباس و نتانیاهو قصد خود را برای نگریستن به این گفتو گوها با حسننیت و جدی بودن در هدف ابراز کردند.
آنان همچنین توافق کردند که برای موفقیت در گفتو گوها، این گفتو گوها باید سری بماند و با حساسیت با این امر برخورد شود.
از این رو آنچه من و آنان میتوانیم امروز و در آینده برای شما بازگو کنیم محدود است ولی میتوانم بهصورت مختصر به برخی موارد که در دیدار سهجانبه مطرح شد اشاره کنم.
میچل تصریح کرد محمود عباس و نتانیاهو هرگونه خشونت که غیرنظامیان بیگناه را هدف قرار میدهد محکوم میکنند و تعهد کردهاند تا در کنار هم امنیت را حفظ کنند.
آنان بر هدف مشترک خود برای تشکیل دو کشور برای دو ملت و راهحلی که همه مسائل را حلو فصل میکند، به همه ادعاها پایان میدهد و به تشکیل کشور پایدار فلسطین در کنار اسرائیل میانجامد تاکید کردهاند.
محمود عباس و نتانیاهو موافقت کردهاند که این گفتو گوها را میتوان در طول یک سال کامل کرد و هدف این گفتو گوها نیز باید حلو فصل همه مسائل باقیمانده باشد.
فرستاده ویژه آمریکا در امور خارومیانه گفت گروهها توافق کردهاند که گام بزرگتر و بعدی همکاری برای رسیدن به اصلی توافقی برای وضعی پایدار است.
گروهها توافق کردند که در اظهارات و عملکرد خود، تلاش میکنند تا جو اعتمادی را برای رسیدن به توافق نهایی بهوجود آورند.
وی افزود آنان توفق کردند که در 14 و 15 سپتامبر در منطقه و هر دو هفته بعد از این دیدار نیز مذاکراتی برگزار کنند.
میچل ادامه داد همانطور که رئیسجمهور اوباما و هیلاری کلینتون گفتند، آمریکا از طرفهای دخیل در این گفتو گوها حمایت کامل میکند.
ما شریکی فعال و دائمی در این فرایند خواهیم بود و همه حمایت خود را از این گفتو گوها انجام میدهیم و در کنار گروههایی که تصمیمهای دشوار میگیرند هستیم.
همانطور که دیدیم، کسانی هستند که میخواهند با خشونت این گفتو گوها را از مسیر خود خارج کنند.
روزهای سختی در پیش است و موانع بسیاری در سر راه هستند.
ما این را قبول داریم که این کار، کار آسانی نیست ولی همانطور که رئیسجمهور آمریکا گفت، ما انتظار داریم این تلاشها تا زمانی که به نتیجهای موفقیتآمیز میرسد، ادامه یابد.
میچل در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره روابط شخصی عباس و نتانیاهو گفت: این دو نفر مدتهاست که همدیگر را میشناسند و این اولین دیدار بین این دو رهبر نبود.
احساس من این است که فضایی بسیار مثبت و سازنده در تعاملات شخصی و ماهیت گفتگوهای صورت گرفته حاکم بود.
میچل درباره سوال خبرنگار دیگری که درباره اختلافهای موجود بین دو طرف از جمله قدس پرسیده بود گفت اول اینکه من باوری قوی درباره قابل حل بودن این مناقشه دارم؛ اینکه این گفتو گوها میتوانند توافقی نهایی را در بر داشته باشند که بتواند به تاسیس کشور فلسطین و تامین امنیت و آرامش هر دو طرف بینجامد.
دوم اینکه واضح است که دلیل مذاکره وجود اختلاف بین دو طرف است.
اختلافها بین دو طرف بسیار، عمیق و جدی است و حل آن مستلزم گفتو گوهای جدی، با حسننیت، صداقت دو طرف و تمایل دو طرف برای گرفتن تصمیمهای دشوار است.
با این حال باور ندارم که با بدبینی و ناامیدی از مشکلات، هیچ مشکلی از مشکلات انسان حلو فصل شود.
باید صداقت و جدیت در هدف در کنار واقعبینی و درک تفاوتها و البته عزمی نیز برای غلبه بر آن وجود داشته باشد.
باور داریم که این 2 نفر، متعهد به رسیدن به نتایج درست هستند.
میچل درباره توافقات گروههای فلسطینی و اسرائیلی گفت: مسائل دو طرف باید توسط دو طرف حلو فصل شود.
نمیتوان فرایند را از موادی که آن را میسازد مجزا دانست و مواردی هستند که بر هر دو تاثیر میگذارند و گفتهایم که گروهها این مسائل را روشن کنند.
ما درباره مسائل مختلف با این گروهها مذاکراتی فشرده داشتیم و این گفتو گوها ادامه مییابد.
هدف ما حلو فصل همه مشکلات اساسی در طول یک سال است و خود این طرفها نیز دریافتهاند که راه منطقی برای توافق، در ابتدا ایجاد یک چهارچوب توافقی است.
همانطور که گفتم چهارچوب توافقی، توافقی موقتی نیست و در آن بیشتر از یک اعلامیه که اصول بیان می شود، به جزئیات پرداخته شده است ولی یک پله پایینتر از معاهده تمام و کمال است.
وی افزود هدف آن ایجاد مصالحه لازم برای ایجاد این امکان برای گفت و گوهاست که بتوانند معاهدهای کامل را ایجاد و بر آن توافق کنند که به مناقشه پایان دهد و صلح را برقرار کند.