کد خبر: ۱۰۷۲۷۲
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۶:۳۳
در ادامه سلسله جلسات تفسیر

آیت‌الله مکارم شیرازی: انداختن همه ناكامی‌ها به گردن بيگانگان اشتباه و خرافه است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی تصریح کرد: اگر بخواهیم همه‌ ناکامی‌ها را به گردن بیگانگان بیندازیم و مسائل مربوط به سوء مدیریت را نادیده بگیریم، خطا، اشتباه و خرافه است. 

این مرجع تقلید در ادامه سلسله جلسات تفسیر در شبستان امام خمینی‌(ره) حرم حضرت معصومه (س)گفت: بعضی از افراد سوء‌مدیریت دارند و شکست‌شان را به جای اینکه به سوء‌مدیریت نسبت دهند، آن را به نحسی و شومی نسبت می‌دهند که این کار صحیحی نیست. 

وی ادامه داد: زمانی در کشور مرسوم بود که اگر گرفتاری در داخل کشور صورت می‌گرفت آن را به خارجی‌ها،‌ آمریکا و انگلیس نسبت می‌دادند و نمی‌گفتند که ما بد عمل کردیم که این‌ها همه خرافه است. 

وی با بیان اینکه وقتی خرافات وارد شود،‌ منطق از سوی دیگر فرار می‌کند، ‌گفت:‌ در زمان عرب جاهلی خرافه بسیار مرسوم بود و آنان فرزندان خود را به خاطر تنگ‌دستی یا برای بت‌ها قربانی می‌کردند که این ناشی از خرافاتی بودن آنان بود. 

وی با بیان این‌که فال بد و خوب زدن نیز یکی از خرافات است،‌گفت: مثلا به فلان شخص فال بد می‌زنند و وی را بدیمن می‌دانند. 

وی با بیان اینکه عرب‌ها ابتدا فال بد را به پرندگان نسبت می‌دادند، گفت: در زمان عرب جاهلیت کلاغ و صدای آن و جغد را حیوانات بدیمن می‌دانستند و یکی از گرفتاری‌های انبیا این بود که می‌خواستند خرافات را از جمع قوم خود بیرون کنند. 

مکارم شیرازی با بیان اینکه دامنه خرافات حدود ندارد، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) فرموده است که فال بد زدن شرک است و دوایش نیز توکل بر خداوند است. 

وی با اشاره به برخی از خرافاتی که در بین مردم رایج است،‌ به مسئله عطسه کردن اشاره و بیان کرد: در میان مردم عطسه زدن به یکی از خرافات تبدیل شده است که هنگامی که فردی به هر دلیلی عطسه می‌کند کار خود را تعطیل و انجام امور را به تاخیر می‌ا‌ندازد در حالی که در این هنگام باید بگوید که سرنوشت دست خداست و باید بر خداوند توکل کرد. 

این استاد حوزه افزود: فال خوب اگر برای امید دادن باشد بد نیست اما نباید به فال بد که موجب می‌شود انسان کارها را تعطیل کند، توجه کرد. 

وی ادامه داد: یکی دیگر از خرافات مسأله‌ی قدم و خوش قدم بودن است که مثلا می‌گویند فلان عروس، داماد یا فلان خانه شوم است که اینها همه دروغ است. 

وی تاکید کرد:‌ اگر مغازه یا خانه‌ای از مال حرام و رشوه باشد ممکن است بدقدم باشد اما اگر بخواهند یک نام را در چیزی بزنند و آن را شوم بخوانند و از چشم‌ها بیفتد این کار صحیحی نیست و پیامبر(ص) فرموده است اگر شومی و بدقدمی در چیزی باشد آن زبان است. 

وی ادامه داد: شخصی از پیامبر (ص) پرسید که آیا مسأله شوم واقعیت دارد؟ و پیامبر در جواب وی فرمود بله، شومی مربوط به انسان بداخلاق است. 

مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به فطریه گفت: برخی سوال می‌کنند که آیا کارفرمایی که به کارگران خود افطاری می‌دهد فطریه آنان را هم باید پرداخت کند که باید گفت این افطاری جزء حقوق این کارگران است پس فطریه این کارگرها بر عهده خودشان است نه کسی دیگری.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین