کد خبر: ۱۰۷۳۸۲
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۰
مصباحی‌مقدم:

در صورت مخالفت مجلس با استرداد لایحه، دولت ملزم به اجرای قانون است

اگر مجلس با یک نشست لایحه را تایید کند، وجود مجلس بی‌خاصیت می‌شود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اگر مجلس با تقاضای استرداد لایحه برنامه پنجم مخالفت کند، می‌تواند آنچه را که خود تهیه کرده به صورت طرح در آورد و این طرح را تصویب کند.

غلامرضا مصباحی‌مقدم با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک بین دولت و مجلس جهت بررسی و رفع موارد اختلافی در راستای رسیدگی به برنامه پنجم، تشکیل این کارگروه را اجابت دعوت مقام معظم رهبری برای همکاری دولت و مجلس دانست و افزود: از نظر قوانین، استرداد لایحه از جمله حقوق دولت است، مجلس هم طبق قانون می‌تواند با درخواست استرداد موافقت یا مخالفت کند و این امر از حقوق مجلس است.

به گفته وی، در صورت مخالفت مجلس با درخواست استرداد نظر مجلس نهایی، تصویب و ابلاغ می‌شود و دولت ملزم به اجرای آن است. همچنان که این امر در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها اتفاق افتاد و دولت در آ‌خرین لحظات تقاضای استرداد کرد و مجلس موافقت نکرد و نتیجه این شد که طبق تفاهمات بعدی ،‌این موضوع به صورت قانون درآمد و اکنون دولت درصدد اجرای آن است.

وی با بیان این‌که آنچه مهم است تفاهم بین دولت و مجلس است،‌ گفت: تشکیل کمیته مشترک می‌تواند موضوع تفاهم را دنبال کند.

رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام مبنی بر ضرورت پرهیز مجلس از تغییرات اساسی در لایحه برنامه، اظهار داشت: باید دید منظور از تغییر اساسی چیست. طبق بیانات مقام معظم رهبری افزودن موادی بر مواد لایحه پیشنهادی و تکمیل آن اشکالی ندارد. آنچه اشکال دارد این است که ساختار لایحه بر هم بریزد و تغییر اساسی کند.

وی اصلاح برخی مواد و افزودن مواد تکمیلی را تغییر اساسی لایحه برنامه ندانست و یادآور شد: باید بررسی شود تا مشخص گردد، کاری که کمیسیون تلفیق بر لایحه انجام داده آیا مصداق تغییر ساختار است یا مصداق تغییر و اصلاح برخی مواد.

مصباحی‌مقدم با بیان این‌که هنوز مقایسه کاملی بین مصوبات کمیسیون تلفیق و لایحه پیشنهادی دولت جهت داوری در این باره نداشته است، خاطرنشان کرد: دولت هر لایحه‌ای را که ارائه می‌دهد نباید آن را غیرقابل نقد و تغییر بداند و این موضوع منحصر به لایحه برنامه پنجم نیست.

وی با بیان این‌که مجلس کارشناسی می‌کند و نظر خود را براساس اسناد بالادستی اعمال می‌کند لذا گاه باید اصلاحاتی را انجام دهد، اظهار داشت: این روال 30‌سال است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده که وقتی دولت لایحه‌ای ارائه می‌دهد، مجلس آن را تغییر می‌دهد، اگر بنا باشد مجلس با یک نشست و برخاست آن لایحه را تایید کند، اصلا وجود مجلس بی‌خاصیت می‌شود.

به گفته وی، معنای تقدیم لایحه از سوی دولت به مجلس، پذیرش کامل یا رد کامل آن از سوی مجلس نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین