آفتابنیوز :
آفتاب: عضو هیأت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه هیأت رئیسه مجلس معتقد است اگر دولت بر استرداد لایحه برنامه پنجم تاکید کند، برنامه چهارم قابل تمدید خواهد بود، اعلام کرد درصورتی که دولت درخواست استرداد این لایحه را تا صبح فردا پس نگیرد، مجلس لایحه را به دولت پس خواهد داد.
حسین سبحانینیا، با اشاره به جلسه عصر امروز دوشنبه هیأترئیسه مجلس اظهار داشت: در این جلسه مباحث مختلفی از جمله برنامههای کاری مجلس در هفته بعد از تعطیلات مورد بررسی قرار گرفت.
وی مهمترین بحث این جلسه را بررسی درخواست استرداد برنامه پنجم عنوان کرد و گفت: این موضوع در این جلسه مطرح و تصمیم بر این شد که به استناد ماده 137 آئین نامه داخلی مجلس نامه مذکور در جلسه روز سه شنبه قرائت شود.
وی افزود: بر اساس این ماده استرداد لوایح قانونی که به تصویب هیأت وزیران رسیده است در صورتی که پیش از تصویب کلیات لایحه در شور اول باشد و رئیسجمهور یا وزیر مربوطه با ذکر دلایلی آن را مسترد کند گزارش آن در جلسه علنی مجلس اعلام می شود.
عضو هیأت رئیس مجلس تصریح کرد: رئیسجمهور در نامهای که به مجلس ارائه داده است یادآور شده که شاکله و چارچوب کلی برنامه به هم خورده، تعدادی از مواد لایحه حذف شده و مواد هم به آن اضافه شده است. بنابراین رئیسجمهور دلایلی برای استرداد لایحه مطرح کرده که بر اساس آن هیأترئیسه مجلس تصمیم گرفت برای اجرای آئیننامه، نامه استرداد را در جلسه علنی روز سهشنبه قرائت کند.
سبحانی نیا یادآور شد: امکان دارد دولت پس از قرائت نامه استرداد نیز تغییر نظر داده و اعلام کند که حاضر به حل مشکلات فی مابین است در آن صورت باید انصراف خود را از استرداد اعلام کرده تا مجلس بر اساس آن انصراف مجددا کار بررسی لایحه برنامه پنجم را از سر بگیرد در غیر این صورت پس از قرائت نامه استرداد کمیسیون تلفیق بررسیها را ادامه نخواهد داد.
وی در پاسخ به این سئوال که نظر رئیس مجلس نسبت به این اقدام دولت پس از بررسی 90 درصد از لایحه برنامه پنجم چه بود، گفت: از نظر رئیس مجلس و دیگر اعضای هیأت رئیسه اگر دولت مصر بر استرداد لایحه باشد مشکلی خاصی پیش نخواهد آمد زیرا ما همچنان که در بودجه سال 89 اجرای برنامه چهارم را تمدید کردیم ، می توانیم در بودجه سال آینده آن را تمدید کنیم اما بهتر آن است که کشور بر اساس یک برنامه مدون و از پیش تعیین شده حرکت کند.
وی همچنین افزود: مجلس شورای اسلامی امکان بررسی برنامه پنجم در غالب طرح را هم نخواهد داشت زیرا پیشبینی منابع درآمدی در برنامه باید انجام شود که این منابع هزینهای و درامدی بسیاری بالاست و اساسا نمیشود این برنامه را در غالب طرح تنظیم کرد زیرا به دلیل مغایرت با اصل 75 قانون اساسی و ایجاد بار مالی برای دولت و مورد ایراد شورای نگهبان است.
محمد حسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس پیش از این از تصمیم دولت و مجلس برای مسکوت گذاشتن درخواست استرداد برنامه پنجم توسعه تا بعد از تعطیلات دو هفته ای مجلس و تاکید بر ادامه مذاکرات بین دو قوه تا رسیدن به نتیجه نهایی خبر داده بود.
دولت روز یکشنبه درخواست استرداد لایحه برنامه پنجم توسعه را در اعتراض به تغییرات صورت گرفته در آن به مجلس شورای اسلامی فرستاد.