آفتابنیوز : آفتاب - سرویس بینالملل: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستار آرامش و مدارای دینی شد و گفت همه مردم آمریکا یک خدا را میپرستند.
اوباما افزود: در حال حاضر عمده تمرکز برنامه او حول محور رشد اقتصاد کشور و ايجاد مشاغل قرار دارد. رييسجمهوری آمريکا گفت بر اين امر نيز بهخوبی واقف است که اقتصاد ايالات متحده روند بسيار کندی را به طرف رهايی از کسادی کنونی طی میکند و در اين راه ميليونها نفر بيکار و سرخورده شدهاند.
وی در اين کنفرانس مطبوعاتی از دموکراتها به عنوان مدافعان حقوق طبقات متوسط جامعه و از جمهوریخواهان به مثابه حاميان منافع ميليونرها و سرمايهداران سخن میگفت.
اوباما گفت: میداند که بسياری از کسانی که به او رأی دادهاند، اکنون وی را مسؤل عدم بهبود وضع اقتصاد کشور میدانند.
رييسجمهوری آمريکا در ادامه سخنان خود در ارتباط با روند صلح در خاورميانه از بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسراييل، خواست مهلت توقف موقت عمليات شهرکسازیها در زمينهای مورد اختلاف فلسطينيان را تمديد کند.
باراک اوباما، رييسجمهوری آمريکا، میگويد ايالات متحده با اسلام در جنگ نيست، بلکه عليه سازمانهای تروريستیای مبارزه میکند که با تحريف اسلام يا سوءاستفاده از اسلام دست به فعاليتهای ويرانگر میزنند.
اوباما در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه در کاخ سفيد از عملکرد دولت خود جهت ترغيب کشيش آمريکايی در ايالت فلوريدا به انصراف از آتش زدن قرآن در مراسم سالگرد ۱۱ سپتامبر دفاع کرد و گفت اين اقدام جان سربازان آمريکايی را به خطر خواهد انداخت.
به گزارش خبرگزاریها، رييسجمهوری آمريکا بار ديگر بر حق مسلمانان در زمينه احداث يک مسجد در نزديکی محل برجهای سابق مراکز تجارت جهانی در شهر نيويورک تأکيد کرد و گفت، آزادی بیچونو چرای مذاهب در آمريکا به اين معناست که اگر مسيحيان حق دارند در هر کجا که مايلند محلی برای عبادت داشته باشند، مسلمانان نيز بايد از اين آزادی برخوردار باشند.
اوباما گفت در عين حال که حساسيتهای فوقالعادهای را که در ارتباط با حملات ۱۱ سپتامبر و القاعده وجود دارد، بهخوبی درک میکند، اما تأکيد کرد، ايالات متحده با اسلام در جنگ نيست، بلکه عليه سازمانهای تروريستیای مبارزه میکند که با تحريف اسلام يا سوءاستفاده از اسلام دست به فعاليتهای ويرانگر میزنند.
رييسجمهوری آمريکا گفت ايالات متحده بايد مشخص کند که دشمن کيست و بين آمريکاييان مسلمان و آمريکاييان معتقد به مذاهب ديگر نبايد تفاوتی قائل شود.
کلیسای جنجالی فلوریدا به امام مرکز اسلامی نیویورک 2 ساعت مهلت داد تا با کشیش تری جونز تماس بگیرد.
با گذشت این ضربالاجل تری جونز همچنان ابراز امیدواری کرد که روز شنبه بتواند به نیویورک رفته و با او ملاقات کند.
سخنگوی این کشیش گفت تری جونز مایل است بداند آیا این مسجد از نزدیکی محل برجهای دوقلو که در جریان حملات 11 سپتامبر نابود شد منتقل میشود یا نه.
مسئولان این کلیسا میگویند برنامه سوزاندن قرآن را همچنان به حال تعلیق نگه داشتهاند.
اوباما در این کنفرانس خبری گروههای مختلف دینی را از اهانت علیه یکدیگر بر حذر داشت.
وی با اشاره به تظاهرات مسلمانان در افغانستان در اعتراض به برنامه تری جونز برای سوزاندن قرآن گفت این گونه اقدامات جان سربازان آمریکایی را به خطر میاندازد.
در جریان تظاهرات افغانستان در مقابل پایگاه نظامی ناتو در فیض آباد در شمال غرب این کشور 3 نفر در اثر تیراندازی پلیس مجروح شدند.
تظاهراتی نیز در چندین شهر دیگر افغانستان از جمله نیمروز، قندوز و بلخ و در پاکستان انجام شد.
حامد کرزی، رئیسمهوری افغانستان در سخنرانی به مناسبت عید فطر، برنامه سوزاندن قرآن را به منزله تحقیر ملت افغانستان خواند.
اوباما خواستار همبستگی و اتحادی که مردم آمریکا پس از حملات 11 امبر از خود به نمایش گذاردند شد.
او گفت: ما همه آمریکایی هستیم و در مقابل کسانیکه بدنبال ضربه به ما هستند متحد ایستادهایم.
وی افزود تساهل دینی همواره یکی از مهمترین اصول اعتقادی آمریکاییان بوده و این بسیار مهم است که لطمهای به آن وارد نشود. همه ما یک ملت با یک خدا هستیم. شاید خدا را با نام های متفاوتی صدا کنیم اما همه یک ملت هستیم.
تری جونز کشیش کلیسای کوچکی در ایالت فلوریدا که خواستار سوزاندن قرآن در نهمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شده بود، اعلام کرده بود این برنامه را به حالت تعلیق درآورده است.
آقای جونز در توضیح دلیل تغییر تصمیم خود گفته بود که امام مرکز اسلامی نیویورک موافقت کرده است که مرکز فرهنگی و مسجد مورد نظر خود را در نزدیکی محل حملات ۱۱ سپتامبر احداث نکند.
اما فیصل عبدالرئوف، امام جماعت مسجد نیویورک ساعتی پس از انتشار این خبر، آن را رد کرد.
محمد مصری رئیس جامعه اسلامی فلوریدای مرکزی نیز گفت: هنوز هیچ توافقی حاصل نشده و او فقط پیشنهاد کرده بود که نشستی با حضور تری جونز و امام مرکز اسلامی نیویورک برگزار کند.
در پی این اظهارات، کشیش جونز بار دیگر در برابر خبرنگاران ظاهر شد و اعلام کرد که امام محمد مصری به او دروغ گفته است.
طرح قرآن سوزی تری جونز با محکومیت وسیعی در سراسر جهان روبهرو شد.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، با محکوم کردن این برنامه هشدار داد سوزاندن قرآن زمینهساز پیوستن افراد زیادی به شبکههای تروریستی خواهد شد.
ژنرال دیوید پترائوس فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان نیز نسبت به پیامدهای سوزاندن قرآن به کشیش تری جونز هشدار داده است.