کد خبر: ۱۰۷۹۵۳
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۲

50 هزار زن سرپرست خانوار در نوبت حمایت بهزیستی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فریبا بریمانی با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی فعلا برنامه‌ای برای افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش خود ندارد، گفت: در حال حاضر بر روی توانمندسازی افراد تحت پوشش کار می‌کنیم و هر چقدر بتوانیم آنها را توانمند و از چرخه حمایتی خارج کنیم به همان اندازه افراد جدید وارد سیستم می‌‌کنیم.

وی اظهار داشت: پرداخت مستمری ماهیانه اولین ارتباطی است که سازمان بهزیستی با مددجویان برقرار می‌کند. رویکرد سازمان بهزیستی توانمند‌سازی و قادرسازانه است نه رویکرد حمایتی صرفی که در سال‌های قبل در این سازمان وجود داشت.

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده، کودکان و نوجوانان بهزیستی تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که باید اقدامات توانمدسازی برای افراد تحت پوشش بهزیستی به‌گونه‌ای ارائه شود که این افراد توانمند شوند و بتوانند به زندگی عادی خود بازگشته و از چرخه حمایتی سازمان خارج شوند و افراد جدیدی را وارد سیستم کنیم.

به گفته وی، در سال ۸۸، 5 هزار زن سرپرست خانوار از چرخه حمایت سازمان بهزیستی خارج شده‌اند و توانسته‌ایم افراد جدیدی را وارد این چرخه کنیم.

وی با اشاره به تشکیل ۸۷۱ گروه همیار زنان سرپرست خانوار در کشور گفت: این گروه‌ها حدود ۶ هزار نفر عضو دارد که در قالب گروههای 5 تا ۱۰ نفره با کمک‌های بلاعوض سازمان بهزیستی با هم فعالیت اقتصادی واحدی را شروع می‌کنند و در کنار آنها هم یک مددکار به عنوان تسهیل‌گر فعالیت می کند.

بریمانی ادامه داد: در این طرح سعی بر این است که زنان سرپرست خانوار در این فعالیت اقتصادی آنقدر خوب کار کنند که بتوانند با سود حاصل از آن زندگی خود را بچرخانند که در این مسیر دوره های مختلف آموزشی از کارآفرینی گرفته تا دوره مهارت‌های کسب و کار برای آنها پیش بینی شده است.

به گفته وی، زنان سرپرست خانوار پس از توانمندی همچنان از خدمات سازمان بهزیستی مانند مددکاری و مشاوره بهره می‌گیرند و تنها مقرری ماهیانه دریافت نمی‌کنند.

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده، کودکان و نوجوانان بهزیستی با اشاره به اینکه ۱۷۴ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند گفت: این تعداد مستمری ماهیانه می‌گیرند و تعدادی هم در این گروه‌های همیار عضو هستند. همچنین ۹۶ هزار نفر از فرزندان این زنان از مزایای طرح بهبود تحصیلی بهره گرفته‌اند.

وی افزود: هم اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر از دانشجویانی که عضو چرخه حمایتی زنان سرپرست خانوار هستند کمک شهریه دریافت می‌کنند چرا که فکر می‌کنیم که اگر این فرزندان تحصیلات داشته باشد می‌توانند با موفقیت وارد اجتماع شوند.

بریمانی با بیان اینکه ۲۴۳ کلینیک مددکاری در سراسر کشور در حال فعالیت است گفت: این کلینیک‌ها در چرخه توانمندسازی تخصص دارند و خدمات مشاوره ای به زنان ارایه می‌کنند. در حال حاضر اعتبارات دیگری به صورت غیرمستقیم وجود دارد که ما این بودجه ها را به سمت توانمندسازی سوق می‌دهیم. 

وی با تاکید بر اینکه توانمندسازی تخصص نیاز داشته و زمان بر و هزینه بر گفت: باید اعتبارات ویژه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار برای ما دیده شود چرا که تعداد آنها بسیار است و ما اعتقاد داریم بخش عمده آنها قابلیت توانمندسازی دارند مگر اینکه از کار افتاده و یا مسن باشند.

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده، کودکان و نوجوانان بهزیستی تاکید کرد: امکان بازتوانی اغلب زنان سرپرست خانوار وجود دارد ولی با ابزارهای بازتوانی که یکی از این ابزارها اعتبارات کافی و مناسب است.

نمی‌توانیم سالیانه ۱۰ درصد زن سرپرست خانوار را از چرخه حمایت خارج و جایگزین کنیم

وی ادامه داد: اعتبارات ما راضی کننده نیست و با این بودجه نمی‌توانیم به پیش‌بینی برنامه توسعه پنجم مبنی بر خروج سالیانه ۱۰ درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی از چرخه حمایتی و دریافت مستمری برسیم.

بریمانی گفت: پیشنهاد برای پیش بینی اعتبار جداگانه‌ای در بخش توانمندسازی زنان سرپرست خانوار داده ایم که اگر با آن موافقت شود می‌توانیم فعالیت‌ها را توسعه بدهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین