کد خبر: ۱۰۸۲۸۲
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۸۹ - ۲۲:۲۵

از هر 3 ایرانی یک نفر از یک یا چند بیماری روانی رنج می‌برد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس انجمن روانپزشکان ایران ضمن انتقاد از عدم انتشار منظم آمار بیماری‌های روانی در ایران، گفت از هر 3 ایرانی یک نفر از یک یا چند بیماری روانی رنج می‌برد.

به گزارش فردا، دکتر احمد جلیلی از عدم انتشار آمار بیماری‌های روانی بویژه افسردگی گفت چنین کاری بر بهداشت جامعه تاثیر منفی می‌گذارد.

وی افزود برخی گمان می‌کنند که همیشه زیاد بودن آمار افسردگی به معنای نامساعد بودن شرایط جامعه است این در حالیست که افسردگی در همه کشورهای دنیا کم و بیش وجود دارد البته در کشورهایی که امور روی برنامه ریزی دقیق و درست بنیان گذاشته شده و حوادث غیر مترقبه مانند سیل و زلزله یا جنگ در آن روی نداده است آمار افسردگی کمتر از کشورهای دیگر است و در کشورهایی که این شرایط را ندارند افسردگی بیشتر است.

وی اعلام کرد که چند سالی است اعلام آمار بیماری‌های روانی متوقف شده ولی اخیرا انجمن روانپزشکان ایران از کمیسیون بهداشت مجلس درخواست کرده تا روند آمارگیری دوباره آغاز شود.

دکتر جلیلی هم چنین گفت ۳۳ درصد ایران به نحوی از یک یا چند بیماری روانی رنج می‌برند که دو سوم آن را مبتلایان به افسردگی تشکیل می‌دهند.

این بدین معنی است که از هر سه ایرانی، یک نفر دچار حداقل یک بیماری روانی است.

رئیس انجمن روانپزشکان ایران در گفت‌وگو با ایسنا گفت به طور معمول ۲۵ درصد کل جمعیت هر کشور دچار حداقل یک بیماری روانی هستند، گرچه آمارها متفاوت است.

افسردگی چیست؟

به گفته دکتر جلیلی، افسردگی یکی از عمده‌ترین بیماری‌هایی است که ارگانیسم بدن انسان را به استرس شدید دچار می‌کند البته همیشه همراه افسردگی علایم مربوط به اضطراب بروز نمی‌کند.

این متخصص افزود اغلب مواقع اضطراب همراه افسردگی است. بنابراین با توجه به اهمیت زیاد بهداشت عمومی و روانی و سلامت جامعه، تشخیص و درمان به موقع افسردگی و توجه به این بیماری در شرایطی که بیماران از عوارض دیگری رنج می‌برند، ضروریست.

وی با بیان اینکه استرس بر همه بیماریها تاثیر منفی می‌گذارد، گفت استرس بر روند بهبود عوارض و بیماریهای مختلف از جمله جوش خوردن استخوانها و بهبود زخمها گرفته تا درمان زخم معده و بیماریهای عفونی تاثیر می‌گذارد.

این روانپزشک گفت به علت مشابهت علایم افسردگی با بیماریهای جسمی، گاهی اوقات باعث اشتباه در تشخیص درست بیماری می‌شود،

عوامل اجتماعی، زمینه ارثی و وقایع زندگی هر فرد می‌تواند موجب افسردگی شود.

بی‌علاقه بودن، بی‌حوصلگی و دل‌زدگی، لذت نبردن، احساس نا امیدی، بی‌حالی و خستگی، اختلال در خواب، گوشه‌گیری اجتماعی، اختلال در اشتها و الگوی غذایی، اختلال در تصمیم‌گیری و تمرکز، گریه، احساس گناه شدید، تحریک‌پذیری و دردهای مختلف مانند سردرد و درد قفسه سینه از جمله علائم افسردگی هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین