کد خبر: ۱۰۸۳۰۵
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۱

رؤسای 20 دانشگاه روانه وزارت نفت شدند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: توقف قراردادهای پژوهشی وزارت نفت با دانشگاه‌ها روسای 20 دانشگاه کشور را روانه وزارت نفت کرد تا درباره سیاست‌هایی که به اعتقادشان می‌تواند زمینه‌ساز بروز واسطه‌گری در عرصه پژوهش‌های نفتی شود به میرکاظمی وزیر نفت هشدار دهند. 

طرحهای پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت نفت از حدود یک سال پیش متوقف شده و حتی وزارت نفت به دانشگاه‌ها مطرح کرده تا خود را برای تسویه حساب و انقطاع پروژه هایی که در زمینه تحقیقات نفت در جریان بوده است آماده کنند. این خبر را رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با مهر تایید کرد.

روستا آزاد گفت: وزارت نفت در یک‌سال گذشته بحث بازنگری نحوه تعامل وزارت نفت با دانشگاه‌ها را مطرح کرده است. اعتقاد دانشگاه‌ها این است که برای این بازنگری نیازی به توقف طرح‌ها و تسویه حساب طرحها نیست اما وزارت نفت نه تنها قراردادهای جدیدی با دانشگاه‌ها اجرا نکرد بلکه قراردادهای گذشته را نیز متوقف کرد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره نتیجه طرح جدید وزارت نفت برای نحوه تعامل با دانشگاه‌ها پس از گذشت یکسال از مطرح شدن آن گفت: حاصل این طرح تعریف لایه ای در وزارت نفت متشکل از دانشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه نفت، یک پژوهشکده و مرکز مطالعات انرژی این وزارتخانه شده است. گفته اند هر پروژه پژوهشی ابتدا باید به این چهار مرکز ارجاع شود و اگر آنها گفتند نمی توانیم انجام دهیم آنگاه پروژه به دانشگاه‌ها ارجاع شود.

روستا آزاد خاطرنشان کرد: از ظاهر این تئوری ممکن است چیزی به نظر نیاید اما واقع قضیه این است که این چهار مرکز پژوهشی وابسته به وزارت نفت ظرفیت انجام کل توان پژوهشی نفت را ندارند و وقتی این ظرفیت را نداشته باشند حاضر به گفتن "نمی‌توانیم" هم نمی شوند. لذا اینطور رفتار می ‌کنند که معمولا پروژه ها را می‌گیرند و دست دوم به دانشگاه‌ها رد می‌کنند. این یعنی واسطه‌گری صرف.

وی از انعکاس خطر بروز واسطه‌گری در عرصه پروژه‌های پژوهشی وزارت نفت به وزیر نفت خبر داد و گفت: مقرر شد با وزیر نفت جهت ارائه تقاضا برای اصلاح این وضعیت دیدار داشته باشیم و خواستار شویم نظرات و تجربیات دانشگاه‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد: درون وزارت نفت هیچ‌گاه علاقمند نبوده که اعتبارات پژوهشی نفتی به بیرون از وزارت نفت برود. در چنین شرایطی طبیعی است این تصور وجود داشته باشد که پروژه های نفت متعلق به دانشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه نفت، یک پژوهشکده و مرکز مطالعات انرژی آنهاست. این درحالی است که نه توانایی‌اش را دارند و نه این حرف را قبول دارند.

به اعتقاد روستا آزاد برخی سیاست‌های وزارت نفت به خنثی شدن مصوبه دولت مبنی‌بر صرف یک درصد درآمدهای عملیاتی شرکت‌های دولتی به پژوهش در تعامل با دانشگاه‌ها منجر شده است.

محمد مهدی‌نژاد نوری معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از آئین‌نامه جدید وزارت نفت درباره قراردادهای پژوهشی این وزارتخانه خبر داد و ضمن ارزیابی مثبت از پیش‌بینی‌های انجام شده در این آئین‌نامه به یک اشکال اشاره کرد و گفت: مشکل این است که در این آئین نامه همکاری وزارت نفت با دانشگاه‌ها از مسیر چند نهاد آموزشی پژوهشی زیر مجموعه وزارت نفت می گذرد. این چند نهاد شامل دانشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه نفت و دو دفتر مطالعات وزارت نفت می‌شود.

معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: با توجه به اینکه حجم سفارشات و پروژه های پژوهشی نفت خیلی زیاد است و معمولا دستگاه‌هایی هم که خودشان اجرایی هستند بیشتر کار را برای خودشان در نظر می گیرند، این کار باعث می‌شود به همکاری وزارت نفت با دانشگاه‌های کشور لطمه وارد شود.

وی از جلسه امروز وزیر نفت و معاون پژوهشی این وزارتخانه با روسای 20 دانشگاه کشور برای بررسی دغدغه‌ها در زمینه آینده روابط وزارت نفت و دانشگاه‌ها خبر داد و با توجه به توقف قراردادهای پژوهشی وزارت نفت با دانشگاه‌ها درباره آینده این قراردادها به مهر گفت: به گفته معاون پژوهشی وزیر نفت اکثر قراردادهایی که تا کنون وزارت نفت با دانشگاهها و موسسات پژوهشی داشته تعیین تکلیف شده است یعنی مشخص شده که کدامیک از قراردادها ادامه پیدا کند، کدامیک خاتمه یابد، کدامیک ترکیب شود و کدام واگذار شود.

مهدی نژاد نوری درباره تعداد و ارزش ریالی پروژ‌ه‌های وزارت نفت با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به مهر گفت: به گفته معاون پژوهشی وزارت نفت حدود 7 هزار عنوان پروژه پژوهشی بین وزارت نفت و دانشگاهها وجود دارد که اکثر آنها را تعیین تکلیف کرده اند و مجموع قراردادهای پژوهشی بین وزارت نفت و دانشگاه‌ها حدود 30 میلیارد تومان است اما یک مقدار متوقف شده که امیدواریم ظرف یک یا دو هفته آینده دوباره چرخشان به راه افتد. البته جلسه امروز میان روسای دانشگاه‌ها و وزیر نفت نیز خیلی تعیین کننده به نظر می‌رسد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین