آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان با اشاره به برخی آثار بهدست آمده از تاریخ بشر در اروپا معتقدند آتشفشانها عامل اصلی انقراض ناندرتالها در حدود 40 هزار سال پیش بودهاند.
به گزارش میراث آریا، طبق نظریه جدید برخی دیرینهشناسان که به زودی در ژورنال مردمشناسی امروز به چاپ خواهد رسید، فورانهای آتشفشانی کوتاهمدت اما سهمگین در بخش اعظمی از اروپا منجر به انقزاض ناندرتالشد تا در حدود 10 هزار سال بعد انسانهای خردمند جایگزین آنها شوند.
دانشمندان دانشگکاه سنت پترزبورگ طی گزارشی اعلام کردند، بررسیهای صورت گرفته از خاکسترهای آتشفشانی موجود در غارهای منطقه قفقاز حاکی از آن است که یک فاجعه اکولوژیکی منجر به نابودی ناندرتالها شده و کاهش غذا و یا جنگ عامل این انقراض نبوده است.
بر این اساس، خاکستر، گرده گیاهان و ابزار آلات به جای مانده در این غارها حاکی از آن است که گدازههای آتشفشانی به صورت کاملا ناگهانی تاثیر بسزایی بر محیط زیست ناندرتالها داشته و به سرعت باعث سرد شدن هواو در نیمکره شمالی شدند.
این واقعه که منجر به مرگ بسیاری از حیوانات همچون گوزنهای شمالی و بوفالوها شد، منبع غذایی ناندرتالها را کاهش داده و در نتیجه منجر به انقراض آنها شد.