کد خبر: ۱۰۸۸۸۸
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۸۹ - ۲۰:۱۳

کشاورز می‌کارد، ‌دلال درو می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: واسطه‌گری غیرمتعارف و به عبارتی دلالی در کنار مسائل و مشکلات بسیاری که بخش کشاورزی کشورمان با آن دست‌و پنجه نرم می‌کند باعث شده حقی که باید به کشاورز تعلق گرفته و به جیب تولید کنندگان این بخش برود جیب دلالان و واسطه‌ها را پر کرده و سودی هنگفت را نصیب آنها کند. 

سال‌های سال است برخی واسطه‌ها و دلال‌ها که هیچ‌گاه زحمت تولید را تجربه نکرده و پینه‌ای بر دستان‌شان نیست پنبه تولید کشاورزان را رشته کرده‌اند و خستگی تولید را بر تن رنجور بسیاری از کشاورزان که تمام زندگی‌ آنها به تولید و کشت و زرع وابسته است، باقی گذاشته‌اند. 

واسطه‌ها و دلال‌ها چنان نقش پررنگ‌تری از کشاورزان در بخش کشاورزی پیدا کرده‌اند که که هرگاه فرصتی دست دهد تا کشاورزی عقده دل گشاده و به گوشه‌ای از مشکلات و مسائلی که با آن رو به روست اشاره کند به طور حتم پایین بودن قیمت خریدن محصولی که حتی این قیمت‌ها به زیر قیمت تمام شده نیز می‌رسد و واسطه‌گری‌ و دلالی و سوء استفاده این افراد از دست تنگی تولیدکنندگان از جمله موضوعاتی هستند که همواره کشاورزان به آن اشاره می‌کنند و البته در طول سال‌ها هیچ گاه اقدام جدی نیز برای برطرف شدن این معضل انجام نشده است. 

حل معضل دلالی و واسطه‌گری که بارها از زبان تولیدکنندگان و کارشناسان و حتی مسئولان به آنها اشاره شده بیش از همه به همت و تلاش دولت بستگی دارد چرا که سابقه چندین ساله حضور این واسطه‌ها و دلال‌ها در اقتصاد کشورمان و به خصوص بخش کشاورزی باعث قوی شدن ریشه‌های این علف‌های هرز شده که برای قطع آن یک عزم ملی لازم و ضروری است. 

در این راستا دکتر صادق خلیلیان ـ وزیر جهاد کشاورزی ـ با اشاره به اینکه بحث دلالان یک بحث ریشه‌ای و ساختاری بوده که در اقتصاد کشور ما شکل گرفته و در بخش کشاورزی نیز خود را بیشتر نشان داده است، افزود: کشاورزان برای کشت‌و کار خود نیاز به حمایت دارند که هر چند در این زمینه اقدامات بسیاری انجام شده است اما این اقدامات کافی نیست و باید تسهیلات بانکی مناسبی در اختیار آنها قرار گیرد. 

وی یادآور شد: متاسفانه یک سیاست‌ انقباضی که از حدود دو سال قبل در بخش تولید توسط مسئولان وقت بانک مرکزی در پیش گرفته شده لطمات بسیاری را به بخش تولید وارد کرده است چرا که تولید نیاز به نقدینگی داشته و سرمایه‌گذاری نیاز به تسهیلات بانکی دارد. 

خلیلیان گفت: خوشبختانه در حال حاضر این سیاست از حالت انقباضی خارج شده و تسهیلات بیشتری در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد تا بتوانند کشت و کار خود را انجام دهند. 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کار بازار به طور ویژه به عهده وزارتخانه دیگری است،افزود: کار وزارت جهاد کشاورزی مربوط به تولید است اما به دلیل اینکه بازار و فروش محصول روی تولید اثر مثبت یا منفی دارد ما نیز در حال آماده کردن تعاونی‌ها و تشکل‌های خود هستیم تا بتوانند مقداری از کار بازاریابی را خود انجام دهند علاوه بر این موضوع بنگاه‌های عرضه مستقیم را نیز دنبال می کنیم که البته در شب عید آثار آن را دیدیم ضمن اینکه در ماه رمضان نیز تولید کنندگان ما از طریق غرفه‌های عرضه مستقیم به کشور خدمات بسیاری را از طریق تولید داخل داشتند. 

وی تصریح کرد: هر چند که این اقدامات قدم‌هایی رو به جلو است ولی کافی نیست چرا که واسطه‌ها و دلال‌ها پرزورتر از این حرف‌ها هستند که باید در این زمینه کار بسیاری انجام دهیم و چند وزارتخانه دست به دست یکدیگر دهند.
 
خلیلیان موضوع واسطه‌ها و دلال‌ها را یک معضل در نظام توزیع کالا دانست و گفت: در چارچوب طرح اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور علاوه بر هدفمند سازی یارانه‌ها، اصلاح نظام توزیع نیز از جمله موضوعات مشترک بین چند وزارتخانه است. 

وی با بیان اینکه حدود 20 درصد از موضوع واسطه‌ها و دلال‌ها به وزارت جهاد کشاورزی و حدود 80 درصد نیز به وزارتخانه‌های دیگر مرتبط می‌شود، گفت: قطعا برای حل شدن معضل واسطه‌گری و دلالی ما به اندازه‌ 20 درصد خودمان جلو خواهیم رفت و این کار را از دید حمایت از تولید کننده می‌کنیم. 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در بخش واردات محصولات کشاورزی نیز دست دلال‌ها و واسطه ها در کار است، اظهار کرد: زمانی که قرار است تولید محصول داخلی وارد بازار شود این افراد همان محصول را از خارج وارد می‌کنند که به همین دلیل با افت قیمت تولیدات داخلی مواجه‌ می‌شویم و تولیدکنندگان کشورمان نیز مجبور هستند محصول خود را با هر قیمتی بفروشند. 

مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی توانسته در سال اول برای حل معضل دلالی و واسطه‌گری حدود 30 تا 40 درصد از سهم و وظیفه 20 درصدی خود را انجام دهد، ادامه داد: رفع مشکل دلالی و واسطه‌گری یک موضوع چند ماهه و یک ساله نیست و اگر ما بتوانیم هر سال همین کار را انجام داده و طی دو الی سه سال وظیفه خود را کامل انجام دهیم به یک موفقیت بی‌نظیر برای مبارزه با یک غده‌ چرکینی دست یافته‌ایم که در اقتصاد کشورمان ریشه‌ دوانده است و باید ریشه‌های آن را خشک کرد. 

وی تاکید کرد: برای خشکاندن ریشه‌های این غده باید تمام وزارتخانه‌های مسئول کمک کرده تا سهم 80 درصدی خود را انجام دهند تا نظام توزیع کالاهای کشورمان بهبود پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین