آفتابنیوز : آفتاب: در پی تصمیمات اخیر رئیس جمهور روسیه مبنیبر عدم ارسال سامانههای موشکی مورد درخواست ایران و همچینین اعلام ممنوعیت ورود تعدادی از کارشناسان اتمی ایران به آن کشور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از بررسی آنچه “اقدامات ضد ایرانی روسیه” خواند، در جلسه روز یکشنبه آن کمیسیون خبرداد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد “اقدامات اخیر روسیه، به نفع آمریکا و به ضرر روسیه خواهد بود.”
اواخر هفته گذشته، رئیسجمهوری روسیه، فرمان منع فروش موشک های پیشرفتۀ ضد هوایی اس ٣۰۰ و همچنین تسلیحات سنگین دیگر به ایران را امضا کرد و همزمان لیست گروهی از دانشمندان و مسئولان دست اندر کار هستهای ایران را که حق ورود به آن کشور یا عبور از خاک آن را ندارند، به رسانه ها داد.
حسین ابراهیمی، در واکنش به تحریمهای روسها علیه ایران و اعلام فهرست ممنوعیتهای جدید از سوی مسکو علیه ایران گفت: من تصور می کنم روح سلطه در آمریکا و سایر کشورها وجود دارد و آنها از هر فرصتی علیه جمهوری اسلامی سوء استفاده می کنند.
وی با اعلام اینکه ما یک همکاری خوب و تعاملی با روسها داشته و داریم، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مردم روسیه آزادیخواه هستند، انتظار افزایش همکاریها با مسکو داریم و مقامات این کشور نباید تحت تاثیر غربیها قرار گیرند، چرا که در نهایت ضرر خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در روسیه دو جریان امنیتی و سیاسی حاکم است، اظهار کرد: جریان سیاسی مربوط به دیمیتری مدودوف رئیسجمهور روسیه و افرادی که از ایشان تبعیت میکنند، میشود و جریان امنیتی مربوط به ولادیمتر پوتین نخستوزیر این کشور است.
ابراهیمی با سیاسی توصیف کردن برخوردهای اخیر مقامات کرملین علیه ایران، خاطرنشان کرد: اینگونه برخوردها با ایران، به نفع آمریکا بوده و به ضرر روسیه است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی با اظهار اینکه جمهوری اسلامی امکاناتی دارد که نه وابسته به روسیه و نه وابسته به کشورهای دیگراست، افزود: تهران یک قراردادی با روسها درباره ارائه موشکهای فوق الذکر دارد که آنها باید به تعهدات خود عمل کنند و نمیتوانند در این زمینه محدودیت ایجاد کنند.
وی با اشاره به زمان انعقاد قرارداد ارائه سامانه موشکی اس ٣۰۰ به ایران، خاطرنشان کرد: این قرارداد قبل از صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل منعقد شده و ربطی به این قطعنامههای غیرقانونی ندارد و مقامات کرملین باید به تعهدات خود عمل کرده و اس ٣۰۰ را به ایران تحویل دهند.
سامانه های موشکی اس-۳۰۰، از موضوعات چالش برانگیز بین ایران و روسیه طی چند سال اخیر – بهویژه در ده ماه گذشته- بوده، و طرف روسی از تحویل این سلاحهای پیشرفته به ایران خودداری میکند.
جمهوری اسلامی برای تقویت پدافند هوایی تاسیسات اتمی خود، در پی خرید این سامانههای موشکی مدرن از روسیه میباشد، اما آمریکا و اسرائیل، بارها با صدور این سیستم دفاعی پیشرفته به ایران مخالفت کردهاند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، همچنین، تصریح کرد: این اقدامات روسها و دیگر کشورهای غربی، تجربهای است برای ما که در این دنیا به کشوری نمیشود، اعتماد کرد و ما باید خودمان را تقویت کنیم.
روسیه طی ماههای اخیر، از موافقین صدور قطعنامه تحریم علیه جمهوری اسلامی بوده است؛ اما همزمان در راهاندازی پروسۀ انتقال سوخت به داخل رآکتور اتمی بوشهر نیز، با دولت ایران همکاری داشته است.