آفتابنیوز : آفتاب: با این که پیشبینیها اردیبهشت سال آینده را زمان موعود برای کشف بیگانگان فضایی میدانست، اما ستارهشناسان سیارهای با ویژگیهای مشابه زمین در همین نزدیکی پیدا کردهاند که میتواند دارای حیات باشد.
چندی پیش دو دانشمند با محاسبات ریاضیاتی ادعا کردند که در ماه مه سال آینده میلادی اردیبهشت آینده، اولین سیاره قابل سکونت خارج از منظومه شمسی ما یافت خواهد شد. تا آن زمان هنوز بیش از 7 ماه دیگر باقی مانده است، اما ظاهرا برخی ستارهشناسان قصد ندارند تا آن موقع صبر کنند و میخواهند خیلی زودتر بیگانگان فضایی را بشناسند.
به گزارش پاپساینس، این ستارهشناسان به تازگی کشف سیارهای را اعلام کردهاند که خود باور دارند میتواند اولین سیاره مشابه زمین قابل سکونتی باشد که توسط انسان کشف میشود. این سیاره در نزدیکی ستاره کوتوله قرمز گلیز 581 قرار دارد.
به گفته آنها، این سیاره 3 برابر زمین جرم دارد و دقیقا وسط منطقه قابل سکونت در حال گردش به دور ستاره است. به بیان دیگر، دقیقا در فاصلهای از ستاره قرار گرفته است که آب مایع میتواند روی سطح آن وجود داشته باشد. همچنین جرم آن احتمال این که سیارهای سنگی باشد و سطح جامدی داشته باشد را بالا میبرد. به علاوه به اندازهای نیروی جاذبه دارد که بتواند اطراف خود اتمسفری داشته باشد.
اما سیاره تازه کشف شده، مانند زمین به دور خودش نمیچرخد و این باعث میشود که همیشه یک سمت آن به طرف ستاره گلیز581 باشد. در نتیجه یک طرف سیاره همیشه روز است و سمت دیگر همیشه شب. ستارهشناسان معتقدند اگر قرار باشد موجودی مشابه انسان روی این سیاره زندگی کند، بهترین مکان لبه مرزی نیمه تاریک با نیمه روشن است.
البته بسیاری ا زمحققین تنها فاصله از ستاره مرکزی را دلیل کافی برای قابل سکونت بودن یک سیاره نمیدانند. به اعتقاد آنها عوامل فراوانی بر قابل سکونت بودن تاثیر میگذراند. به علاوه، سیاره گلیز 581 جی، تازه کشف شده است و هنوز باید مشاهدات دقیقتری از آن به عمل آورد.
با این حال، گلیز 581 فقط 20 سال نوری از ما فاصله دارد و در ظاهر که موقعیتی شبیه به زمین دارد. همین امر امید به یافتن سیارههای بیشتر با این خصوصیات در فاصلههای دورتر را افزیش میدهد.