آفتابنیوز : آفتاب: در بیستمین سالگرد اتحاد دو آلمان، این کشور آخرین باقیمانده خسارتهای جنگ جهانی اول خود را پرداخت کرد. این خسارتها در معاهده «ورسای» در سال ۱۹۱۸ تعیین شده بودند.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا و «دیمتری مدودف»، رئیسجمهوری روسیه سالروز اتحاد دو آلمان را تبریک گفتند.
به گزارش پایگاه خبری دویچهوله، در پیام باراک اوباما آمده است: «ما به جسارت و اعتقاد آلمانیها که دیوار برلین را فروریختند و به چند دهه جدایی دردناک و مصنوعی پایان دادند، احترام میگذاریم.»
مدودف نیز در پیام کتبی خود به نقش کلیدی مسکو در اتحاد دو آلمان، و اروپا اشاره کرده است.
بنا بر این گزارش، کریستین وولف، رئیسجمهوری آلمان در سخنرانی خود به مناسبت بیستمین سالگرد اتحاد دو آلمان تنها به موضوع وحدت نپرداخت؛ سازگاری اجتماعی خارجیها در آلمان و موضوع مهاجران نیز از جمله مسائل کانونی سخنرانی وی بودند.
بیستمین جشن وحدت دو آلمان در سال ۲۰۱۰ در ایالت-شهر برمن برگزار شد. این مناسبت محملی برای نخستین سخنرانی بزرگ و مهم کریستین وولف، رئیسجمهوری آلمان شد.
بنا بر این گزارش، وولف در سخنان خود از کسانی که شرایط را برای اتحاد دو آلمان فراهم کردند تشکر کرد. او در این میان از شخصیتهایی چون «هلموت کهل»، صدراعظم وقت آلمان، «هانس دیتریش گنشر»، وزیر خارجه دولت او و «میخائیل گورباچف»، رهبر وقت شوروی یاد کرد.
وولف همچنین از دولت مجارستان تشکر کرد که با بازکردن زودهنگام مرزها در سال ۱۹۸۹ به اتحاد دو آلمان کمک بسیاری کرد.
رئیسجمهوری آلمان همچنین از فعالان حقوق شهروندی آن زمان در جمهوری «دموکراتیک آلمان» (آلمان شرقی) نیز تشکر کرد و گفت: «بربل بالی فقید یکی از آنان بود. او ثابت کرد که جسارت چه تغییراتی میتواند بهبار آورد و با این کار به بسیاری دیگر هم جرأت بخشید. من در برابر بربل بالی و تمام کسانی که برای آزادی جنگیدند، سر تعظیم فرود میآورم. »
به گفته رئیسجمهوری آلمان، شهروندان شرق آلمان بیش از هر کس دیگری سزاوار تقدیر و تشکر هستند: «آنان باید زندگی خود را از بسیاری از جهات از نو آغاز میکردند. آنان این تغییر را با عطشی باورنکردنی به وجود آوردند. از این موضوع تا به امروز به اندازه کافی تقدیر نشده است.»
به گفته وولف، کشوری آزاد همچون آلمان به تنوع زنده است. شیوههای مختلف زندگی شهروندان، جان این کشور هستند. به اعتقاد وی، البته این تفاوتها نباید افسار گسیخته شوند: «این برای من به معنای ارزشگذاری بر تفاوتها و ترمیم شکافهای اجتماعی است. این موضوع ما را در برابر توهمها حفظ میکند و اتحاد واقعی را پدید میآورد. این وظیفه کنونی آلمان یکپارچه است.»
دویچهوله همچنین گزارش داد که در بیستمین سالگرد اتحاد دو آلمان، این کشور آخرین باقیمانده خسارتهای جنگ جهانی اول خود را پرداخت کرد.
این خسارتها در معاهده «ورسای» در سال ۱۹۱۸ تعیین شده بودند. پرداخت کلیه خسارتهای جنگ جهانی اول از طرف دولت آلمان در حالی است که این کشور در سال ۱۹۸۸ میلادی کلیه بدهیهای خود را در ارتباط با جنگ جهانی دوم پرداخت کرده بود.