آفتابنیوز : آفتاب: الیزاردو سانچز، رئیس کمیسیون حقوق بشر کوبا میگوید که ماموران امنیتی طی روزهای گذشته دستکم از 9 زندانی سیاسی سوال کردهاند که آیا حاضرند در صورت آزادی کوبا را ترک کنند یا خیر.
بر اساس گزارشها، دولت «رائول کاسترو»، رئیسجمهوری کوبا، آزادی دستهجمعی شمار دیگری از زندانیان سیاسی را بررسی میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، کوبا در ماه جولای امسال نیز ۵۲ فعال سیاسی را که در سال ۲۰۰۳ دستگیر شده بودند، به تدریج آزاد کرد.
این اقدام با میانجیگری دولت اسپانیا و کلیسای کاتولیک انجام شد.
بیشتر فعالان آزاد شده موافقت کردند که به عنوان تبعیدی به اسپانیا بروند.
بر اساس گزارشها، از گروههای حقوق بشری و کلیسای کاتولیک خواسته شده است که فهرست دیگری از زندانیان سیاسی را که به نظر آنها باید آزاد شوند، تهیه کنند.
این درخواست گمانهزنیها درباره قصد دولت رائول کاسترو برای آزادی شمار دیگری از فعالان سیاسی را تقویت کرده است.
«برتا سولر»، از فعالان حقوق بشر میگوید که فهرست زندانیان سیاسی این هفته به کلیسای کاتولیک، اسپانیا و اتحادیه اروپا ارائه خواهد شد.
تعداد این زندانیان بین ۴۰ تا ۱۰۰ نفر برآورد میشود. این احتمال وجود دارد که گفتوگ وهای محرمانه با دولت کاسترو برای آزادی آنها آغاز شده باشد.
«الیزاردو سانچز»، رئیس کمیسیون حقوق بشر کوبا میگوید که ماموران امنیتی طی روزهای گذشته دست کم از 9 زندانی سیاسی سوال کردهاند که آیا حاضرند در صورت آزادی کوبا را ترک کنند یا خیر.
دولت کوبا تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده است.
اسپانیا در ماه ژوئیه و در پی آزادی تدریجی مخالفان دولت کاسترو، از اتحادیه اروپا خواست که سیاستهای خود در قبال کوبا را ملایمتر کند.
این درخواست پس از آن مطرح شد که «گیلرمو فاریناس»، مخالف سرشناس دولت کوبا به اعتصاب غذا پایان داد.
مرگ «اورلاندو زاپاتا تامایو»، یکی از زندانیان سیاسی کوبایی پس از ۸۵ روز اعتصاب غذا در فوریه گذشته، فشار زیادی بر دولت این کشور وارد کرد.
اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۶ عادیسازی رابطه با کوبا را مشروط به بهبود وضع حقوق بشر و دموکراسی در این کشور کرد.