آفتابنیوز : آفتاب: سفیر سابق آمریکا در پاکستان اعلام کرده که سیاستمداران و ارتش پاکستان با توجه به جو ضد آمریکائی که در این کشور حاکم است، بایستی به نوعی در مقابل نقض حریم مرزهایشان از خود عکسالعمل نشان دهند.
بمباران مواضع شورشیان طالبان در پاکستان، جنگ ضد تروریستی را به خاک این کشور کشانده است. اکنون نگرانیهایی در مورد ورود نیروهای آمریکا به پاکستان وجود دارد و این امر منجر به ایجاد تنشهائی بین این دو کشور شده است.
به گزارش پایگاه خبری دویچهوله، پاکستان در روزهای گذشته در مورد نقض حریم هوائی خود توسط نیروهای ناتو که در افعانستان مستقر هستند به شدت عکسالعمل نشان داد.
این در حالی است که پنجشنبه هفته گذشته هلیکوپترهای ناتو به مواضع نیروهای مرزی پاکستان حمله کردند که 3 نفر از آنان کشته شدند.
متعاقب آن، سخنگوی ناتو اعلام کرد که به این هلیکوپترها از خاک پاکستان حمله شده و آنها در دفاع از خود آتش گشودهاند.
«رحمان مالک»، وزیر کشور پاکستان در پاسخ به این حمله گفت: «ما تنها به محکوم کردن آن بسنده نخواهیم کرد. ما به وضوح نشان خواهیم داد که اجازه هیچگونه حملهای به سربازان و نیروهای مرزیمان را نخواهیم داد.باید بدانیم در کجای کار قرار داریم؛ متحد هستیم و یا اینکه دشمن.»
این حمله تنها بخشی از تنش بین آمریکا و پاکستان است. اکنون مدتها است مقامهای آمریکائی از اینکه نیروهای طالبان از خاک پاکستان بهعنوان پشت جبهه و تدارک برای حمله استفاده میکنند، اعلام نارضایتی کردهاند.
از سوی دیگر ارتش پاکستان آنگونه که باید با طالبان و شبکه تروریستی «حقانی» که نزدیک به طالبان است در وزیرستان برخورد نمیکند و بخش اعظم رهبران طالبان در شهر «کویته» پاکستان مستقر هستند.
نارضایتی آمریکا از عدم برخورد جدی پاکستان با این نیروها منجر شد تا آمریکا خود در راس امور وارد عمل شود و تنها در ماه سپتامبر گذشته، در ۱۲۰ عملیات هواپیماهای بدون سرنشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) بیش از ۲۰۰ نفر که گفته شد از نیروهای طالبان بودهاند، کشته شوند. اکنون به گزارش «نیویورک تایمز» حتی برنامههائی برای انجام عملیات کوتاه مدت نیروی زمینی آمریکا در پاکستان نیز تدوین شده است.
«طلعت مسعود» یکی از متخصصان امور امنیتی در پاکستان معتقد است: «اگر توافقی بین دو کشور در این زمینه وجود دارد، باید به اطلاع مردم رسانده شود در غیر این صورت کشیده شدن دامنه جنگ به خاک پاکستان میتواند عواقب خطرناکی برای این کشور داشته باشد.»
این در حالی است که پاکستان به کمکهای آمریکا نیاز دارد و از سوی دیگر تقریبا سه چهارم نیازهای نیروهای ناتو در افغانستان از طریق بنادر و جادههای پاکستان به این کشور فرستاده میشوند.
هر چند پاکستان در پی مناقشه بر سر حمله به مرزبانان این کشور، گذرگاه «خیبر» را به روی کاروانهای ناتو بست اما سفیر پاکستان در واشنگتن معتقد است که این گذرگاه در کمتر از یک هفته بازخواهد شد.
«ویلیام مایلم»، سفیر سابق آمریکا در پاکستان نیز اعلام کرده که سیاستمداران و ارتش پاکستان، با توجه به جو ضد آمریکائی که در این کشور حاکم است، بایستی به نوعی در مقابل نقض حریم مرزهایشان از خود عکسالعمل نشان دهند.
وی با تاکید میگوید: «هرچند دولت پاکستان با حملات هواپیماهای بدون سرنشین بهطور ضمنی موافق است اما آمریکا هم نباید حساسیت پاکستانیها را بیش از حد نادیده بگیرد.»