آفتابنیوز : 
ماه گذشته دولت ایران مجددا بر این طرح تأکید کرد که تا سال آینده معاملات نفت، گاز و سایر محصولات نفتی با واحد پولی یورو انجام شود که در صورت موفقیت این طرح میان دو شرکت آمریکایی IPE که در لندن و NYMEX که در نیویورک مستقر هستند، فاصله ایجاد خواهد شد.
کارشناسان معتقدند اگر میلیارد ها دلار درآمد نفتی تبدیل به یورو شود، تقاضا برای دلار کم شده و اقتصاد آمریکا که شدیدا وابسته به آن است، ضربه خواهد خورد. با این حال برخی می گوید که شانس موفقیت این طرح دست کم در آینده نزدیک کم است و درستی این تاکتیک در استراتژی ایران مورد سؤال است. اما تحلیلگران آنرا راهبردی نوآورانه و هوشمندانه می دانند که به هر طریقی می تواند آمریکا را آزار دهد.
موضوع به همین جا ختم نمی شود زیرا ایران در برنامه های ژئوپلتیکی خود دست به معاملات عظیم در بخش انرژی با دو کشور هند و چین زده که ایران را تبدیل به قدرتی دارای منابع انرژی کرده و دوستانی قدرتمند را برای این کشور ایجاد کرده است.
هر دو کشور چین و هند قصد دارند در منطقه نفتی یادآوران ایران سرمایه گذاری کنند در حالی که بنابر تحریم های آمریکا، شرکت های نفتی مجاز به این کار نیستند. ایران هم چنین در حال احداث خط لوله عظیمی در هند و پاکستان است و قطعا بیش از غرب به شرق نظر دارد و این موضوعی است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.
در این شرایط کارشناسان می گویند که برنامه های تهران برای ایجاد اتحادی شرقی در برابر غرب، لزوما به این معنا نیست که ایران شرکای نفتی خود را متحدی سیاسی می داند زیرا ایران در حال حاضر هم به دلیل روابط خود با چین و روسیه که هر دو دارای حق و تو هستند، از ارجاع پرونده هسته ای خود به شورای امنیت هراسی ندارد.