آفتابنیوز : آفتاب: شهردار تهران گفت: وقتی میگوییم امروز نیازمند مدیریتی انقلابی هستیم، این امر نیازمند دو رکن جدی است؛ اول آنکه مردممدارانه حرکت کنیم و اندیشه مردممداری در وجودمان باشد و از طرف دیگر توجه کنیم که این اندیشه مبتنیبر کرامات انسانی باشد.
محمد باقر قالیباف، روز گذشته در همایش "ناحیه محوری، رویکردها، چالشها و پیشنهادها" که با حضور معاونان، شهرداران مناطق و نواحی شهرداری تهران در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، ضمن تشکر از همه کسانی که گمنام و صادقانه برای خدمت به مردم تلاش میکنند، گفت: اگر امروز شهرداری اعتباری دارد و شهروندان رضایتمندی نسبی از عملکرد مدیریت شهری دارند به دلیل زحمات خالصانه یکایک شما عزیزان است و امیدوارم همه ما بتوانیم صادقانه خدمت کنیم.
وی فرهنگ دوران دفاع مقدس را گنجینهای عظیم دانست و افزود: باید در همه ابعاد به این گنجینه توجه کنیم و از آن درس بگیریم چرا که این فرهنگ گنجی تمام نشدنی است و گمگشته امروز ما همین فرهنگ است.
قالیباف خاطرنشان کرد: خداوند منت بزرگی بر سرما گذاشت که عمر ما را توام با این انقلاب و رهبری امام(ره) قرار داد و در دوره زندگانی ما دفاع مقدس پدید آمد و آنروزها نمیدانستیم که در حال سپری کردن چه روزهایی هستیم اما امروز با تمام وجود می فهیم آن روزگار چگونه بود و آن نسل چه تمایزاتی داشت و این گذشته باید چراغ راه آینده ما قرار گیرد.
شهردار تهران تصریح کرد: وقتی میگوییم امروز نیازمند مدیریتی انقلابی هستیم، این امر نیازمند دو رکن جدی است؛ اول آنکه مردممدارانه حرکت کنیم و اندیشه مردممداری در وجودمان باشد و از طرف دیگر توجه کنیم که این اندیشه مبتنیبر کرامات انسانی باشد.
وی با بیان این که موضوع کرامت از عدالت نیز مهمتر است افزود: عدالت به این دلیل اهمیت دارد که میخواهد کرامت را در جامعه حفظ کند و عدالتی که کرامت را حفظ نکند عدالت نیست.
شهردار پایتخت در ادامه با اشاره به رویکرد ناحیهمحوری و محلهگرایی در شهرداری تهران گفت: این رویکردها با مبانی نظری فرهنگ غرب و رویکردهای آن جوامع متفاوت است هرچند از همه تجارب استفاده میکنیم اما فرهنگ غرب مبنای تصمیمگیری ما نیست. با محلهگرایی و ناحیهمحوری میخواهیم خود را در عرصه مدیریت بر اساس باورهای دینی و فرهنگی ببینیم که هدفش انسان است و خود را به این هدف نزدیک کنیم.
وی افزود: در فرهنگ امام(ره) و فقه شیعه آمده است که با مردم نباید با هیچ مانع و پردهای سخن گفت و مولا علی(ع) نیز فرمودهاند که هیچ چیز جز چهرهات نباید بین تو و مردم باشد و بیواسطه باید با مردم سخن گفت؛ البته باید توجه داشت این کارها را به صورت شکلی هم نمیتوان انجام داد و باید در جوهره افراد وجود داشته باشد که خداوند آن را در فطرت همه ما قرار داده و اگر غباری بر آن نشسته باید سعی کنیم آن را بزداییم و بروز دهیم.
قالیباف تصریح کرد: اگر میگوییم ناحیهمحوری، هویتبخشی، محلهگرایی، مدیریت انقلابی و ... همه اینها باید در راستای حفظ کرامت مردم باشد.
به گفته شهردار تهران، همه باید دل به کار دهیم و فراموش ننماییم در دوران دفاع مقدس هم همدلی موج میزد و با همراهی و همدلی توانستیم مشکلات را حل کنیم. اگر خالصانه دل به کار دهیم و برای رضای خدا کار کنیم خداوند هم مسیر را برای ما هموار خواهد ساخت.
وی با بیان این که رسیدگی به خانواده شهدا باید در برنامههای مناطق وجود داشته باشد گفت: این کار در حال انجام است اما سرکشی به خانواده شهدا و جانبازان بالای 70 درصد را باید به عنوان کار روزمره خود بدانید که این افتخاری برای ما خواهد بود.
قالیباف با بیان این که سیستم حمل و نقل عمومی مهمترین دغدغه شهر است و باید تلاش کنیم تا آن را ساماندهی کنیم، افزود: باید همت کنیم تا هر شهروندی که از خانه خود بیرون میآید در شعاع 300 تا 350 متری به یک ایستگاه حمل و نقل عمومی برسد و برای اتوبوسها نیز تابلویی وجود داشته باشد که همه اطلاعات مسیر و زمان تردد اتوبوس را اعلام کند.
شهردار تهران با اشاره به طرح مدیریت محله با اولویتهای فرهنگی و اجتماعی گفت: کار مردم باید به خود آنها واگذار شود و مردم بهتر از هرکسی میتوانند محله خود را مدیریت کنند و به گفته امام(ره) هرکاری را که مردم خودشان میتوانند انجام دهند نباید دولت انجام دهد و این یک سند است که باید از آن تبعیت کنیم.