کد خبر: ۱۱۰۰۸۴
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۸۹ - ۲۲:۴۹
در دیدار با رییس و هیأت پارلمانی ارمنستان

لاریجانی: صلح و امنیت پایدار در گرو همكاری‌های كشورهای منطقه است

برخی كشورها منافع خود را در ناامنی منطقه می‌جویند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مجلس شورای اسلامی با تاكید بر داشتن استراتژی از سوی كشورهای منطقه برای ایجاد صلح و امنیت اظهار داشت: صلح و امنیت پایدار در گرو همكاری‌های كشورهای منطقه است. 

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی جمعه شب در دیدار هیأت پارلمانی ایران با هیأت پارلمانی ارمنستان با ابراز خرسندی از سفر به ارمنستان گفت: خوشحالم که فرصتی پیش آمده که به ارمنستان سفر کنم چرا که ایران و ارمنستان روابط پایدار بسیار خوبی با یکدیگر دارند. 

وی با بیان اینکه در سفر رئیس مجلس ارمنستان به تهران موضوعات زیادی در زمینه روابط بین دو کشور مطرح شد، این سفر را کلید روابط اقتصادی و سیاسی میان دو کشور خواند. 

لاریجانی افزود: همکاری‌های بین دو کشور باید در زمینه اقتصادی افزایش پیدا کند و راهبرد ما نیز در توسعه همکاری‌های پایدار با همسایگان و ایجاد آرامش در منطقه است. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مناسبات در منطقه از طریق گفتگو حل می‌شود، یادآور شد: ظرفیت‌های خوبی میان دو کشور وجود دارد که باید فعال شود که از این میان نیز برخی اقدامات انجام شده و درزمینه‌های دیگر نیز باید ظرفیت‌های جدید فعال شود. 

وی با بیان اینكه در زمینه‌های اقتصادی همکاری‌های زیادی میان دو کشور تعریف شده است از خط آهن و خط انتقال فرآورده‌های نفتی به عنوان پروژه‌های مهمی یاد كرد که با تلاش دو کشور می‌تواند محقق شود. 

لاریجانی خاطرنشان ساخت: ارمنستان از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است و باید روی برخی از پروژه‌ها تمرکز کنیم تا اهداف آنها محقق شود. 

وی در ادامه با معرفی هیأت همراه پرداخت و این سفر را فرصتی مغتنم برای دیدار از ارمنستان خواند. 

لاریجانی گفت: مجلس جمهوری اسلامی ایران با فعال کردن کمیسیون‌های مختلف زمینه همکاری میان دو کشور را گسترش می‌دهد و امیدواریم که همکاری‌های مهم و راهبردی و گفت‌و گوهایی عملی بین دو کشور انجام شود. 

رییس قوه مقننه كشورمان در بخش دیگری از سخنانش تصریح كرد: برخی از كشورها به دنبال ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه نیستند و آنها با ایجاد مزاحمت به دنبال منافع خود در قبال فروش سلاح هستند. 

وی با اشاره به آشفتگی موجود در منطقه ادامه داد: اخیرا همان كشورها میلیاردها دلار سلاح به برخی از كشورهای منطقه فروخته‌اند و این حاوی این پیام است كه آنها به دنبال ایجاد نامنی برای كسب منافع خود هستند. 

رییس قوه مقننه كشورمان در ادامه به موضوع پرونده هسته‌ای كشورمان اشاره كرد و یادآور شد: پس از انكه تركیه و برزیل به درخواست ائباما وارد مذاكرات هسته‌ای شدند، با وجود تردیدی كه در پیشنهاد اوباما داشتیم، به دو كشور تركیه و برزیل احترام گذاشتیم و همكاری‌های تنگاتنگی با آنها در مذاكرات انجام دادیم و به نتایج خوبی نیز دست یافتیم. 

لاریجانی خاطرنشان ساخت: تصور همگان این بود كه از بیانیه تهران استقبال شود زیرا خود آنها چنین پیشنهادی داده بودند اما متاسفانه آمریكایی‌ها بار دیگر دغل‌كاری كرده و بر میزان بی‌اعتمادی ما افزودند. 

وی خاطرنشان كرد: البته شاید آنها تصور می‌كردند كه می‌توانند با دغل‌كاری مانع فعالیت هسته‌ای ما شوند اما باید بدانند رفتار آنها تاثیری در اراده ایران ندارد. 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما به شكل اصولی و در چارچوب آژانس انرژی اتمی اهداف صلح‌آمیز خود را پیگیری می‌كنیم و به هیچ‌وجه در مقابل زیاده‌خواهی غرب كوتاه نخواهیم آمد. 

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سفر رئیس مجلس ارمنستان به تهران موضوعات زیادی در زمینه روابط بین دو کشور مطرح شد، این سفر را کلید روابط اقتصادی و سیاسی میان دو کشور خواند. 

وی افزود: همکاری‌های بین دو کشور باید در زمینه اقتصادی افزایش پیدا کند و راهبرد ما نیز در توسعه همکاری‌های پایدار با همسایگان و ایجاد آرامش در منطقه است. 

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه مناسبات در منطقه از طریق گفت‌و گو حل می‌شود، افزود: ظرفیت‌های خوبی میان دو کشور وجود دارد که باید فعال شود که از این میان نیز برخی اقدامات انجام شده و در زمینه‌های دیگر نیز باید ظرفیت‌های جدید فعال شود. 

لاریجانی تاکید کرد: در زمینه‌های اقتصادی همکاری‌های زیادی میان دو کشور تعریف شده است و خط راه‌آهن و خط انتقال فرآورده‌های نفتی نیز دو پروژه مهمی هستند که می‌توانند محقق شوند. 

وی با بیان اینكه ارمنستان از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است و باید روی برخی از پروژه‌ها تمرکز کنیم تا اهداف آنها محقق شود، ادامه داد: مجلس جمهوری اسلامی ایران با فعال کردن کمیسیون‌های مختلف زمینه همکاری میان دو کشور را گسترش می‌دهد و امیدواریم که همکاری‌های مهم و راهبردی و گفت‌و گوهایی عملی بین دو کشور انجام شود. 

هوویک آبراهامیان، رئیس مجلس ارمنستان هم در این نشست با تایید گفته‌های رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم تلاش كشورهای منطقه برای حل مشكلات، اظهار داشت: ما در منطقه در موضوع قره‌باغ با آذربایجان و تركیه مشكل داریم اما معتقدیم این مسائل از طریق تعامل و مذاكره قابل حل است. 

وی در پایان از مواضع متعادل جمهوری اسلامی ایران در موضوع قره‌باغ تقدیر كرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین