آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران از بدهی 70 میلیارد تومانی بیمهها به بیمارستانهای وابسته به این دانشگاه خبر داد.
دکتر باقر لاریجانی در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم بیمارستان الکترونیکی با بیان اینکه بحث اطلاعات یک ارزش افزوده برای موسسات آموزشی، پژوهشی و درمانی محسوب میشود، گفت: برای داشتن یک مجموعه موفق، وجود اطلاعات جامع مانند یک سرمایه است که با آنالیز آنها بعد از چند سال میتوان موانع را برطرف و به افقهای جدید دست یافت.
وی ادامه داد: مطالعات آینده نگر که در کشورها صورت میگیرد بر پایه اطلاعات چند ساله آنها است که از این رو باید توجه بیشتری به اطلاعات و این بحث داشته باشیم چرا که اطلاعات پرونده های بیماران سرمایه بیمارستان ها است.
وی افزود: امروزه سامانه مدارک پزشکی نیازمند ثبت الکترونیک است و ثبت دستی و اطلاعات دست نویس کمکی در این زمینه نمیکند و نمیتواند بازخورد خود را در علوم پزشکی و کاربرد خود را نشان دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستانها را یکی از پیچیدهترین سیستمها و سازمانها دانست و گفت: نوع ارتباطات در این سیستم با سایر قسمتها متفاوت است و با توجه به تفاوتی که دارد از کسانی که در پزشکی و فناوری اطلاعات دارای اطلاعات روشنی هستند میتواند برای هماهنگی هرچه بیشتر واحدهای درمانی بهره گرفت.
لاریجانی ادامه داد: اگر بیمارستانهای آموزشی ما با عنوان محل ارجاع دانشگاهها نمونههای قوی در اختیار داشتند نیازی به نمونهگیری در مطالعات پژوهشی بسیار کم میشد و از سوی دیگر موجب ارتقاء کمیت و کیفیت این نوع مطالعات میشد.
وی با بیان اینکه امروزه پژوهشها بصورت جمعی طراحی و اجرا میشود گفت: در سطح بالین نیز پزشکان باید مانند محققان تبادل اطلاعات داشته باشند که وجود یک فضای مجازی این امر را تسریع میکند. که توجه به حقوق بیمار از پیامدهای مثبت این واقعه خواهد بود.
لاریجانی تغییر در نحوه آموزش مداوم را ضروری دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارائه آموزش های تخصصی و آموزشهای عمومی به بیماران توانسته است از فضای مجازی بهترین استفاده ها را ببرد چرا که برای مثال در بحث آموزش عمومی اطلاعاتی بر روی وبگاه ها قرار می گیرد و بیماران متناسب با نیاز خود به آن اطلاعات مراجعه کرده و از آن بهره مند می شوند.
وی از راه اندازی دورههای جدید فناوری اطلاعات و مدیریت خبر داد و گفت: مجوز دانشکده مجازی اخذ شده است و امیدواریم تا دو هفته آینده شاهد آغاز به کار آن باشیم.
لاریجانی به دورههای الکترونیکی کارشناسی ارشد اشاره کرد و گفت: این دورهها با قدمتی سه ساله به فعالیت خود ادامه میدهند که امیدواریم که بستر این موضوع را گسترش دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۳۰درصد آموزش phd باید الکترونیک باشد، گفت: گسترش فناوری اطلاعات در دانشگاه ها ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه فضای مجازی این دانشگاه با ۱۲ هزار و پانصد کاربر وچهارمیلیون صفحه ذخیره شده یکی از با ارزش ترین فضاهای مجازی در کشور است، گفت: این فضا موجب شده نامه نگاری اداری و حضور افراد جهت انجام کارها به حداقل برسد.
لاریجانی افزود: در تمام بیمارستان های تابع دانشگاه سیستم HIS راه اندازی شده است و از طریق این سیستم در عرض چند دقیقه کاری را که در گذشته ماه ها طول می کشید یعنی بررسی ارتباط بیمارستان با بیمه ها را به دست می آوریم.
لاریجانی در ادامه از بدهی هفتاد میلیاردتومانی بیمه ها به بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: با استفاده از سیستم موجود در عرض تنها پنج دقیقه می توان اطلاعات را بدست آورد.
وی با بیان اینکه سیستم حسابداری الکترونیک این دانشگاه تنها مکانی است که سیستم حسابداری آن الکترونیک است گفت: علاوه بر تقویت شبکه فیبر نوری ۳۶ نشریه وابسته به دانشگاه در فضای مجازی منتشر می شود.
رئیس شورای سیاست گذاری سلامت وزارت بهداشت از ثبت پزشکی (medical rec