کد خبر: ۱۱۰۵۲
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۹:۳۲
رویارویی مجدد موسوي خوئینی ها و مهدوی کنی پس از 26 سال

تحرک مجمع روحانیون و انفعال جامعه روحانیت

آفتاب‌‌نیوز : دوم آنکه، تغییر مذکور باعث می شود که قدرتمندترین و ذی نفوذترین روحانی جناح چپ یعنی موسوی خوئینی،‌ به سکوت سالیان اخیر خود پایان داده و به طور آشکارتری وارد عرصه معادلات سیاسی شود. زیرا موضع دبیرکلی به طور طبیعی وی را به اظهار نظر و اتخاذ مواضع سوق خواهد داد و این برای روحانیون مبارز که در مورد توانمندی های تشکیلاتی و سازماندهی موسوی خوئینی ها اتفاق نظر دارند، پدیده ای مبارک است. 

نتیجه سوم این تغییرات،‌ باز شدن جبهه ای جدید برای روحانیون مبارز به رهبری مهدی کروبی و در چارچوب حزب اعتماد ملی است. بدون تردید خویینی ها از دیدگاه های افرادی چون خاتمی و کروبی فاصله ای ندارد و تحولات اخیر به روحانیون مبارز کمک می کند که اندیشه های خود را در چارچوب دو تشکل خاص روحانیون (مجمع روحانیون مبارز) و حزب اعتماد ملی (معتقدین به مهدی کروبی)‌ پیگیری نماید و این یعنی افزایش قدرت مانور و میدان بازی برای معتقدین به این دیدگاه. ضمن آن که دبیرکلی موسوی خوئینی ها، ‌امکان نزدیکی بیشتر مجمع به جبهه مشارکت را که رهبر آن، پس از تصرف لانه جاسوسی در سال 1358 به بعد، مریدان موسوی خوئینی بوده اند، ‌افزایش داده است. 

از سوی دیگر با توجه به اظهارات هفته های اخیر خاتمی،‌ توسلی و کروبی سه عضو ارشد مجمع روحانیون درباره خطر رواج تحجر و دور شدن از اندیشه های امام (ره) به نظر می رسد که مجمع روحانیون به طور جدی در هفته ها و ماه های آینده به دفاع از نظریات سیاسی و فقهی امام (ره) برگردد به ویژه آنکه اعضای ارشد مجمع معتقدند که برخی از مخالفان فکری امام اکنون فرصت بیشتری برای قبضه کردن و مصادره نمودن انقلاب و ارزش های آن یافته اند. نگرانی که در بین برخی دیگر از گروه های چپ سنتی نظیر سازمان مجاهدین انقلاب نیز عنوان شده و مصاحبه اخیر بهزاد نبوی در دفاع از خط امام را می توان مصداق این نگرانی جدی دانست. 

با وجود تحرکات مجمع روحانیون، به نظر می رسد رقیب سنتی آن یعنی جامعه روحانیت مبارز تهران، این روزها در سکوت و عدم تحرک فرو رفته است. برخلاف سال های دهه 70 که تشکل های همسو جناح راست خود را با جامعه روحانیت هماهنگ می کردند، نتایج انتخابات شوراها و ریاست جمهوری نشان داد که گروه های مذکور دیگر خود را نیازمند هماهنگی تشکیلات جامعه روحانیت نمی دانند به گونه ای که در انتخابات شوراها فقط 4 عضو جامعه روحانیت آن هم در پی کمترین مشورت با این تشکل در فهرست جناح راست قرار گرفت و تلاش این گروه برای معرفی یک روحانی به عنوان رئیس مجلس هفتم نیز به جای نرسید و در انتخابات ریاست جمهوری نیز به سمت رفسنجانی نامزد رقیب احمدی نژاد گرایش پیدا کرد. 

مجموعه تحولاتی که باعث گردید جامعه روحانیت در فرایند انتخاب کابینه، احمدی نژاد حاشیه نشین شده و میدان را به فرزند تشکیلاتی خود یعنی جامعه اسلامی مهندسین به میدان داری باهنر بدهد. گویی بیماری و کسالت آیت الله مهدوی کنی دبیر جامعه روحانیت، نمادی از ضعف عمومی این تشکل در شرایط حاضر است، ‌اگرچه پس از 26 سال دو روحانی منتقد راست و چپ بار دیگر به یکدیگر رسیده اند. موسوی خوئینی که روزگاری رهبر دانشجویان تصرف کننده لانه جاسوسی بود اکنون دبیرکل مجمع روحانیون مبارز است و مهدوی کنی که گفته می شد نماز خواندن در محوطه سفارت آمریکا را به دلیل غصبی بودن دارای اشکال می دانست،‌ دبیر جامعه روحانیت مبارز است.

 با این تفاوت که جامعه روحانیت و مجمع روحانیون دیگر جایگاه سیاسی اول را در اردوگاه خود ندارند ولی بسیاری معتقدند که دوره جدید، دوره چالش های فکری شدیدی خواهد بود که مهمتر از چالش های سیاسی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۸۴/۰۶/۰۹
0
0
اتفاق بسيار مباركي افتاده و همانطور كه گفتيد از اين پس شاهد نزديكي بيش از پيش جبهه مشاركت و مجمع روحانيون خواهيم بود و انشا الله ثمره مبارك اين اتحاد ميان احزاب و گروههاي خط امام ( س ) را در دو انتخابات سال آينده خواهيم ديد. ضمنا پتانسيل بالاي حزب اعتماد ملي در آينده بسيار تعيين كننده بوده و حضور شخصيت ارزشمندي همچون آقاي كروبي در راس آن و همچنين خاتمي عزيز و حضرت آيت الله موسوي خوييني در راس مجمع و ارتباط صميمانه اين عزيزان با حضرت آيه الله هاشمي رفسنجاني آينده بسيار زيبا و روشني را نويد مي دهد ( انشاالله)
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین