آفتابنیوز : 
او که به تغيير و تحولاتی در چشم انداز سياسی کشورش، در نتيجه انتخابات اخير رياست جمهوری اعتقاد دارد، پيش بينی می کند که اين کشور در آينده جبهه بنديهای تازه ای به خود خواهد ديد و برای نمونه به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس جمهور اسبق و نامزد شکست خورده انتخابات اخير رياست جمهوری اشاره می کند که به گفته وی، هيچوقت به اندازه دوران اين انتخابات به اصلاح طلبان نزديک نشده بود.
خاتمی که عمده ترين تشکل اصلاح طلب و جبهه ای را رهبری می کند که اکثريت کرسيهای مجلس شورای اسلامی و بخش عمده ای از دولت را در اختيار داشت، همچنين اظهارنظر کرد که اصلاح طلبان پس از شکستی که در انتخابات اخير رياست جمهوری خوردند بايد گامهايی برای بازشناسی خود بردارند.
او اعتراف کرد که بسياری از مردم ايران بشدت از اصلاح طلبان انتقاد دارند که چرا در زمانی که قدرت را در دست داشتند در مقابل محافظه کاران نايستادند و به آنان اجازه دادند که قدرت را از دستشان خارج سازند.
وی دليل شکست اصلاح طلبان را در انتخابات رياست جمهوری، عدم توافق بر سر نامزد واحد و عدم درک کامل خواسته های اقتصادی مردم دانست و تأکيد کرد که اصلاح طلبان بايد در آينده راهی برای پرداختن به اين گونه خواسته ها بيابند.
دليل ديگری که دبيرکل جبهه مشارکت برای شکست اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوری بر شمرد اين بود که نتوانستند همچون محافظه کاران هواداران خود را سازماندهی کنند و بنابراين بايد در فکر بازنگری ساختار احزاب و تشکلهای خود باشند و برای آمادگی در جهت کسب دوباره قدرت لازم است که ارتباط تازه ای با مردم برقرار کنند.
او گفت که در پی شکست حزب تحت رهبری اش در سه انتخابات شوراها، مجلس شورای اسلامی و رياست جمهوری، از سمت دبيرکلی حزب استعفا کرده اما حزب استعفای او را نپذيرفته است.
خاتمی اعلام کرد که در کنگره ماه آينده حزب مشارکت، بار ديگر استعفای خود را به حزب تسليم خواهد کرد اما اگر اين بار هم استعفا پذيرفته نشود تا پايان دوران دبيرکلی اش، يعنی تا يک سال ديگر در سمت خود باقی خواهد ماند.
او در بخش ديگری از مصاحبه که به مسئله هسته ای ايران اختصاص داشت گفت که به نظر او دولت ايران برای حل اين مسئله بايد به گفتگو با بريتانيا، فرانسه و آلمان ادامه دهد و اگر نتواند اعتماد دنيا را به برنامه اتمی خود جلب کند، نه تنها امکان دستيابی به انرژی اتمی را از دست خواهد داد بلکه امنيت کشور را نيز به خطر خواهد انداخت.
محمدرضا خاتمی با اقدام اخير دولت ايران در ازسرگيری مراحل آغازين غنی سازی اورانيوم در تأسيسات اصفهان مخالف است و می گويد چنين اقدامی نه تنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه مشکل را پيچيده تر نيز خواهد ساخت.
به عقيده او، تا زمانی که اعتماد جهانی به ايران از طريق ادامه مذاکرات و حرکت بسوی دموکراسی و حقوق بشر جلب شود، کليه فعاليتهای مرتبط با غنی سازی اورانيوم در اين کشور بايد در حال توقف باقی بماند.
وی در عين حال تأکيد کرد که هر ايرانی معتقد است که بنابر موازين بين المللی، انرژی اتمی حق کشورشان است.
او در پاسخ به اين سؤال که طرح جديد دولت محمود احمدی نژاد، مبنی بر افزودن به شمار طرفهای مذاکرات هسته ای ايران چيست گفت که افزايش شمار طرفهای مذاکرات تنها مشکل را پيچيده تر خواهد کرد، چرا که دولتهايی همچون روسيه، آفريقای جنوبی و اعضای جنبش عدم تعهد به اندازه دولتهای اروپايی و آمريکا قدرت ندارند و هر کس بوضوح می داند که موضع آنها موافقت با غنی سازی اورانيوم در ايران است.
بر خلاف اظهارات مقامهای ايرانی که تصريح کرده اند کشورشان از ارجاع پرونده هسته ای خود به شورای امنيت سازمان ملل متحد باکی ندارد، محمدرضا خاتمی گفت که تقريباً همه ايرانيان از وقوع چنين پيشامدی هراسانند و ظرف چند ماه گذشته، حتی احتمال چنين رخدادی باعث افت ارزش سهام در کشور، پايين آمدن ميزان سرمايه گذاری و کاهش رشد اقتصادی شده است.