کد خبر: ۱۱۰۷۰۴
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۱
نهاونديان، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خبر داد:

تاكيد اروپایی‏ها بر رفع موانع و گسترش روابط و مبادلات با ایران

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت اروپا، (Euro Chambers) با اهداف: تقویت موقعیت اتاق‌های بازرگانی اروپا به‌عنوان عناصر تأثیرگذار و مهم در تمامی موضوعات اصلی اقتصاد، توسعه حضور اتاق‌های بازرگانی اروپا در پروژه‌های با ارزش اقتصادی و خدمات‌رسانی به اعضاء و توسعه شبکه پشتیبانی برای شرکت‌ها و دیدگاه‌های: رفتار تجاری راه‌گشا (کار راه‌انداز) پسندیده و مورد قبول است، در جهان محیط‌های تجاری قانون‌مند و طبیعی جهت تجارت سودآور، بهترین راه است، شرکت‌های کوچک و متوسط مورد توجه و حمایت هستند، رقابت سالم با کشورهای غیر عضو در دنیا آزاد است و با بیانیه: اتاق‌های بازرگانی می‌توانند سهم مهمی جهت رشد و توسعه جامعه تجاری اروپا داشته باشند که این بیانیه توصیه ویژه‌ای را جهت کمک به بهبود موقعیت اقتصادی در اروپا به دولت‌ها و مؤسسات اروپایی مطرح می‌کند، در تاریخ 14اکتبر2010 برگزار شده است.

دکتر محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران بنا به دعوت انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت اروپا، روز پنجشنبه 22 مهرماه سال جاری جهت شرکت در دومین نشست پارلمان اروپایی بنگاه‌ها عازم بروکسل شد.

به گزارش آفتاب، رئیس اتاق ایران در گفت‌و‌ گو با روابط عمومی اتاق ایران، درباره این اجلاس و دستاوردهای آن تصریح کرد: خود این جلسه، ابتکاری در یوروچمبرز که اتاق اروپایی است بود، به این معنی که در محل پارلمان اروپا، اعضای پارلمان، اتاق‏های اروپایی و ایران، به‏عنوان یکی از اعضای ناظر که غیراروپایی‏اند را دعوت کرده بود و بدین‏ترتیب، «پارلمان اروپاییِ بنگاه‏های اقتصادی» را تشکیل داده بود. 

وی موضوع بحث را «گفت‏و گوی بخش خصوصی با نهادهای حکومتی اروپا» در سه محور اعلام کرد و افزود: شرایط اقتصادی، منابع اقتصادی و فرصت‏ها و رشد سه محور این مباحث بودند.

به گفته رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور، بحث‏های این اجلاس نحوه جالبی هم داشت، به این معنی که بعد از گفت‌و گو در هر محور، 5 سؤال مطرح می‏شد و حاضران، درباره آن رأی می‏دادند؛ سؤالاتی از قبیل این که «آیا مهم‏ترین مانع سر راه بنگاه‏های اقتصادی در خروج از بحران چیست؟»، «آیا لازم است که قانون واحدی برای بنگاه‏های اقتصادی در اروپا تصویب شود یا نه؟»، «آیا الزام دولت‏ها به پرداخت بدهی‏هایشان باید سخت‏گیرانه‏تر از بنگاه‏های خصوصی باشد یا نه؟»

وی در این باره افزود: این سوالات، سؤالات جالبی بود از این جهت که حاکی از مشابهت زیادی بین مسائلی که ما در ایران در خصوص تعامل بخش خصوصی و دولتی داریم و مسائلی که آن‌ها در این‏باره دارند، می‏دیدیم.

دکتر نهاوندیان خاطرنشان کرد: در پایان اجلاس، وزیر اقتصاد بلژیک از طرف نخست‏وزیر بلژیک که در حال حاضر عهده‏دار ریاست دوره‏ای اتحادیه است، در نشست حضور یافت و در گفتار پایانی خود، با اشاره به شعار امسال یوروچمبرز که عبارت بود از «بخش خصوصی باید پارلمان اروپا را تصرف کند!»(Businesses Takeover the European Parlemant!)، گفت که «این شعار خیلی خوبی است؛ اگر ما در دستگاه‏های دولتی اروپا، نصف این کارآمدی بخش خصوصی را داشتیم، خیلی وضع بهتری داشتیم!»

وی یادآور شد: در ادامه این اجلاس، وزیر اقتصاد بل‍ژیک به یکی از همان سؤالاتی که رأی خیلی قوی آورده بود و درباره پرداختن بدهی‌های دولتی‏ها به بنگاه‏های بخش خصوصی بود اشاره کرد و گفت که هفته گذشته با یکی از وزرای کشورهای اروپایی، این مصوبه را داشته‏اند که «فرصت برای تأدیه بدهی‏های دولتی، سی روز باشد ولی برای بخش خصوصی 60 روز!».

رئیس اتاق ایران گفت: این نکته ‏از این لحاظ جالب است که در این‏باره، آن‏ها هم وضعیت ما در ایران را دارند.

وی در ادامه از دیدارهای اختصاصی خود با روسای اتاق‏های آلمان، ترکیه، قبرس، پاریس و رییس اتاق‏های اروپایی برگزارکننده اجلاس در حاشیه این اجلاس خبر داد.

او گفت: در این دیدارها در رابطه با اعزام هیأت‏هایی از بخش خصوصی دو طرف و بعضی جزئیات دیگر در مورد تحریم‏ها گفت‏و گو و موافقت‏هایی شد.

وی در ادامه به دیدار با تاجران ایرانی اشاره کرد و افزود: در این دیدار ابتدا سفیر درباره رشد تجارت پنج‏ماهه گذشته ایران با بلژیک گزارشی ارائه داد و سپس مسائل امروز اقتصاد داخلی ایران، برنامه پنجم توسعه، سیاست‏های ارزی و راه‏های مقابله با تحریم اقتصادی مورد گفت‏و گو و پرسش و پاسخ قرار گرفت.

به گفته دکتر نهاوندیان، همچنین تاجران ایرانی حاضر، درباره امور تجاری خود، پرسش‏هایی داشتند که مطرح و به آن‌ها پاسخ داده شد؛ در این دیدار، یکی از نمایندگان عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم به اتفاق بنده و سفیر کشورمان پاسخ‏گو بودند. 

ضرورت توجه بیش‏تر اروپا نسبت به اقتصادهای آسیایی

رئیس اتاق ایران در ادامه این گفت‌و‌گو، به جلسه یوروچمبرز درباره «نحوه گسترش همکاری‏های تجاری با شرق» در صبح پنج‌شنبه اشاره و تصریح کرد: طی این جلسه، ضرورت توجه بیش‏تر اروپا نسبت به اقتصادهای آسیایی مورد بحث قرار گرفت و بعضی از سخن‏رانان اشاره داشتند که «موانع پیش رو در این‏باره باید از سر راه برداشته شود و از دولت‏های اروپایی باید خواسته شود تا محدودیت‏های اضافی دراین زمینه ایجاد نکنند.»

دکتر نهاوندیان افزود: اتاق ایران، امسال در اجلاس سخن‏رانی نداشت و تنها به عنوان عضو ناظر حضور داشت؛ اما سال گذشته یکی از شش سخن‏ران یوروچمبرز بود؛ این حضور ناظرانه اتاق ایران، در نتیجه ابراز علاقه‏ای بوده که پیش‏تر از سوی ما اظهار و از سوی یوروچمبرز پذیرفته شده بود.

او با بیان این‌که «اعضای اتاق‏های بازرگانی در یورو چمبرز 27 کشور عضو اتحادیه اروپایی هستند»، خاطرنشان کرد: در کنار یوروچمبرز، نهاد دیگری به نام «جی سی اف»، (گلوبال چمبرز فوروم) است که اتاق ایران هم در آن عضو رسمی است و اعضای دیگر آن، اتحادیه‏های اتاق‏های منطقه‏ای هستند. جی سی اف امسال جلسه ویژه‏ای نداشت و به‏جای آن، همین اجلاس ارتباط با شرق تشکیل شد.

وی اذعان داشت: یوروچمبرز، سال‏ها قدمت دارد و ایران از 5-6 سال پیش، عضو ناظر است که در کنار چند عضو ناظر غیراروپایی دیگر، سالانه در اجلاس‏های آن شرکت می‏کند؛ این فرصت، عمدتاً زمانی برای لابی و گفت‏وگو و تقویت ارتباطات است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی گفت: کنفرانس‏های سالانه و بعضی از سمینارهای موضوعی، مانند نشست بحران اقتصادی جهانی، چندین بار نظرسنجی از صاحب‏نظران نسبت به وقایع پیش رو، از جمله فعالیت‏های یوروچمبرز است و در اتاق ایران، مشخصاً، معاونت امور بین‏الملل، امور ارتباط با یوروچمبرز را عهده‏دار است.

وی در پایان یادآور شد: در یک جمع بندی، اروپایی‏ها در مذاکرات خصوصی با ما، برای رفع موانع و گسترش روابط و مبادلات با ایران، ابراز علاقه ‏کردند

گفتنی است که اتحادیه اتاق‌های بازرگانی اروپا هر دو سال یکبار نشست اروپایی بنگاه‌ها را سازماندهی می‌کند که اولین نشست در تاریخ 14اکتبر2008 و دومین نشست در تاریخ 14اکتبر2010 برگزار شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین