آفتابنیوز : آفتاب: گروهی از دانشمندان آمریکایی و کانادایی برای ارزیابی شرایط آب و هوایی گذشته زمین به تحلیل ترکیبات شیمیایی فسیلهای دریایی قدیمی پرداختند.
به گزارش میراث آریا، نتایج بررسیهای اولیه نشان میدهد دیاکسیدکربن موجود در جو موجب تغییراتی چشمگیر در شرایط آب و هوایی شده و دمای جهان افزایش یافته است.
دانشمندان محیط زیست و زمین شناسان موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و اتاوا، اعلام کردند با استفاده از روشهای جدید میتوان افزایش دمای هوا را از طریق فسیلهای کربونات تخمین زد یعنی بررسی درصد ایزوتوپهای نایاب مولکول اکسیژن و کربن که به یکدیگر متصل هستند در این روش نقش مهمی دارد.
زیرا پیوند اکسیژن 18و کربن 13 در دمای پایین به سرعت اتفاق میافتد و زمانی که دمای هوا بالاتر است این پیوند بسیار کند صورت میگیرد.
بنابراین بررسی فسیل کربونات جانوران آبهای شیرین بسیار مهم است. زیرا مجع فسیل کربونات از نظر کمی در این آبها فراوان تر است.
محققان بر این باورند، در دورههایی از زمین شناسی در حدود 400میلیون سال پیش دی اکسید کربن هوا 10مرتبه بیشتر از غلظت امروزی آن بوده است. اما در دوره کربونیفر در حدود 300میلیون سال پیش میزان دی اکسید کربن کاهش چشمگیری داشت.
جانایلر، پروفسور زمین شناسی کالیفرنیا گفت: تغییرات دمای هوا در گذشته بسیار محسوس بوده است. بنابراین میزان دی اکسید کربن در تغییرات شرایط آب و هوایی بسیاز موثر است.