آفتابنیوز : آفتاب: زمانی که میگوییم بیقانونی سریع میگویند مخاطب دولت است و بلافاصله مدعی میشوند که سازمان بازرسی به دنبال مچگیری از دولت است، در حالی که بیقانونی فقط برای ما دولتیها نیست و در بخشهای دیگر هم وجود دارد.
رئیسسازمان بازرسی کلکشور با بیان اینکه بیقانونی امروز به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است، اظهار داشت: بیانظباطی و بیقانونی سطح زیادی از جامعه را فرا گرفته و بسیاری از مشکلات از این بابت است.
حجتالسلام مصطفی پورمحمدی در دومین نشست دادستانهای عمومی و انقلاب مراکز استانهای سراسرکشور طی سخنانی مسئولیت دادستانی را از جمله مسئولیتهای سخت، حساس و با دغدغههای ماندگار عنوان کرد و گفت: مجموعه این عوامل فرسایش روحی شدیدی را ایجاد میکند.
وی با اشاره به بالا بودن انتظارات و توقعات از مجموعه دستگاه قضائی، اضافه کرد: علاوه بر این امروز در شرایطی زندگی میکنیم که مشکلات ناخواستهای نیز به ما تحمیل میشود.
رئیس سازمان بازرسی کلکشور با اشاره به جرائم مربوط به موادمخدر به عنوان یکی از این مشکلات، به وضعیت نابسامان کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: در این کشور فقر ویرانگر است، بیسوادی نیز بیداد میکند که این خود موجب مهاجرت انبوهی از افغانها به کشور ما شده است. بیسامانی در این کشور نیز هر گونه کمک به توسعه آنجا را بیفایده میکند.
وی اضافه کرد: امروز تولید موادمخدر در افغانستان بسیار نامتعارف است و به چندین هزار تن میرسد که جمهوری اسلامی نیز در مسیر ارتباطی این مواد تولید شده به سایر نقاط قرار دارد و این مسئله بحرانهای بسیاری را هم در خصوص جرایمی که به طور مستقیم با مواد مخدر در ارتباط هستند و هم در خصوص جرائمی که به طور غیرمستقیم با مواد مخدر مرتبط هستند ایجاد میکنند.
پورمحمدی یادآوریکرد: امروز دشمن با تولید ناامنی و بزهکاری سعی در افزایش هزینههای امنیتی و قضایی ما دارد.
پورمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود مسئولیت دستگاه قضایی را با توجه به میزان شکایات و پروندهها در این دستگاه غیرقابل مقایسه با سایر دستگاهها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه مقام قضاوت در اسلام والی و حاکم سپرده شده که این بخاطر شأن این مسند است،گفت: در دستگاه قضائی هنوز ظرفیتهایی وجود دارد که میتوان آنها را افزایش داد. من فکر میکنم هنوز جای خالی برای ارتقاء در دستگاه قضایی وجود دارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین بر همکاری متقابل این سازمان با دادستانی و دادسراها به منظور همافزایی و کاهش بار روانی کاری تاکید کرد.
وی با بیان اینکه دادستان در جایگاهی است که ببیند حقوق عمومی و جامعه چیست، اضافه کرد: ما در کار خود با یک سری از پروندهها که مردم شکایت دارند مواجه هستیم از طرف دیگر با پروندههایی که شاکی خاصی ندارد اما یک مطالبه عمومی میباشد مواجهایم که رسیدگی به این نوع دوم پروندهها در تقویت احساس عدالت عمومی بسیار تعیینکننده است.
پورمحمدی تاکید کرد: فکر نمیکنم هیچ شخص و جایگاهی شأنی همچون دادسرا و دادستان را داشته باشد. به عبارت دیگر این جایگاه خط مقدم عدالت در جامعه است.
وی گفت: از این جهت نیازمند بازتعریفی هستیم؛ زیرا امروز موضوعاتی در جامعه داریم که آزاردهنده شدهاند.
وی بیقانونی را از این جمله دانست و گفت: آسیبپذیرترین مشکل اجتماعی ما بیتوجهی به قانون است. زمانی که میگوییم بیقانونی سریع میگویند مخاطب دولت است و بلافاصله مدعی میشوند که سازمان بازرسی به دنبال مچگیری از دولت است، در حالی که بیقانونی فقط برای ما دولتیها نیست و در بخشهای دیگر هم وجود دارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه بیقانونی امروز به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است، اضافه کرد: بیانظباطی و بیقانونی سطح زیادی از جامعه را فرا گرفته و بسیاری از مشکلات از این بابت است.
وی با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی، بخش زیادی از این مشکلات را بخاطر بیقانونیها دانست.
پورمحمدی یکی از رسالتهای جدی دادستانی را مبارزه با بیقانونی دانست و گفت: این رسالت محکمترین و مبرمترین کمکی است که دستگاه قضایی میتواند به امنیت، فرهنگ و اقتصاد داشته باشد.
وی با اشاره به طرح هدفمند کردن یارانهها و با تاکید بر اینکه همه باید برای اجرای هرچه بهتر این طرح کمک کنند،گفت: همة ما اعلام آمادگی کردهایم که مدافع اجرای صحیح این قانون هستیم. اما ابتدا از دولت میشنویم که قانون را خوب، صحیح و دقیق اجرا کند،زیرا اگر قانون خوب و دقیق اجرا شود مردم نیز همراهی خواهند کرد.
دادستان کل کشور افزود: در واقع اگر مردم از ما انظباط و صداقت ببینند ما را همراهی میکنند.
وی تاکید کرد: ما نیز به دولت در اجرای صحیح این قانون کمک میکنیم و البته باید از بروز مشکلات و بزهکاریهایی که ممکن است در گوشهو کنار رخ دهد جلوگیری کنیم.