آفتابنیوز : آفتاب: روسای بانکهای مرکزی دنیا و مقامات ارشد مالی از سراسر جهان در نشستی که در شانگهای چین برگزار شد در مورد راههای تقویت ثبات بانکی و سیستم مالی جهانی و تکانههای وارد شده به دلیل بحران اخیر جهانی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دومینیک استراوس کان، رییس صندوق بینالمللی پول در پایان این نشست دو روزه گفت: در واقع این آسیا بود که منجر به بهبود اقتصاد دنیا پس از رکود اقتصادی شد، اما هنوز اولویت اقتصاد جهانی ثابت در نظامهای مالی بینالمللی است.
او در عین حال هشدار داد در صورتی که روحیه همکاری بین قدرتهای اصلی جهان وجود نداشته باشد، رشد اقتصادی به مخاطره خواهد افتاد.
استراوس کان افزود: این خطر وجود دارد که اتفاق نظری که برای فائق آمدن بر بحران مالی ایجاد شده، به علت اختلاف نظری که بین قدرتهای اصلی جهان وجود دارد از بین برود و این در حالی است که در این مقطع زمانی کشورهایی یاد گرفتهاند که به تنهایی اقدام کنند.
وی افزود این رویکرد به طور قطع به تمام جهان زیان خواهد رساند.
نشست شانگهای که با حضور مقامات ارشد بانکهای مرکزی آسیا، اروپا، شمال و جنوب آمریکا و آفریقا برگزار شده به دنبال یافتن این پرسش است که چگونه میتوان برای جلوگیری از وقوع شکست دیگری - وقتی که مشکلات بخش مالی به سرعت در حال گسترش بوده و میتواند اقتصاد و بیکاری را تشدید کند – اقدام کرد.
کنفرانس شانگهای با موضوع "سیاستهای کلان محتاطانه؛ دیدگاه آسیایی" به میزبانی بانک جمهوری خلق چین (PBC) و با حمایت صندوق بینالمللی پول دیروز گشایش یافت و امروز به کار خود پایان میدهد. این کنفرانس به دنبال تعریف خطوط جدیدی برای سیاستهای کلان محتاطانه در چارچوب نهادهای بینالمللی است. اولین دور این مذاکرات با حضور شرکت کنندگان از حدود 25 کشور و پشت درهای بسته برگزارشد.
اهمیت هماهنگی در سیاستها کنفرانس شانگهای از این جهت حایز اهمیت است که گفتو گوها حول محور ارتباط اقتصادهای پیشرفته با اقتصادهای نوظهور میپردازد. دومینیک استراوس کان در نطق افتتاحیه این کنفرانس گفت که حل چالشهای بزرگ امروز نیاز به یک همکاری جهانی برای رسیدن به رشدی متوازن و پایدار و متوازن دارد.
معاون بانک مرکزی چین نیز در نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفت که این کنفرانس به دنبال یک اجماع مهم جهانی است.
یای جانگ گفت: رشد آینده باید رشدی امنتر باشد و عدم تعادل درسیاستهای اقتصاد کلان پیش نیاید، بنابراین بخش مالی و سیاستهای کلان باید به صورت محتاطانه و مانند چسبی باشد که سیاستها را ایمن کند.
محدوده خطر برگزارکنندگان کنفرانس شانگهای براین باورند که بحران جهانی نشان داد که هرگونه اقدام یا تصمیم موسسات مالی فقط شامل سرنوشت فردی آنها نمیشود، بلکه باید پاسخگوی تصمیمهای خود و مسئولیت پذیر باشند.
استراوس کان در نطق پایانی خود در این کنفرانس همچنین گفت که یکی از درسهای این بحران این بود که سیاستگذاران و مقامات ارشد دنیا نباید برای بالا بردن ارزش داراییهای خود اقدام به تصمیمهای فردی کنند، زیرا سیاستهای اقتصاد کلان باید محتاطانه اخذ شود که این نقش را البته بانکهای مرکزی در سالهای آینده پیش رو دارند.
آسیا رشد خود را کند نکرد اهمیت دیگر این کنفرانس از این جهت است که برخلاف بحران در کشورهای اروپایی و آمریکا، آسیا رشد خود را کند نکرد و سیاستگذاران در این منطقه در حال برداشتن گام مهم در دوره پس از بحران مالی دنیا هستند. تجربه آنها در اخذ سیاستهای محتاطانه به منظور تقویت سیستم منجر به رشد پایدار آنها در دوران نقاهت بعد از رکود مالی دنیا شد.
صندوق بین المللی براین باور است که برای تقویت شبکه امن مالی جهانی لازم است آسیا نقش قویتری در اقتصاد جهانی ایفا کند.
بانکهای مرکزی اقتصادهای مهم جهان به منظور جلوگیری از ورشکستگی نهادها مالی بزرگ اخیرا یک رشته اقدامات و ساز و کار مالی را به اجرا گذاشتند.
نشست صندوق بینالمللی پول با روسای بانکهای مرکزی سراسر جهان در حالی برگزار میشود که نگرانی در خصوص بروز جنگ ارزها هر روز بیشتر از گذشته قوت میگیرد.
اخیرا بانکهای مرکزی چندین کشور جهان به تازگی تصمیم گرفتند ارزش پول خود را کاهش دهند.