آفتابنیوز : آفتاب: رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد که براساس اعلام بانک جهانی، ایران ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی دارد که به فرض اینکه این رقم درست باشد، ایران قدرت بزرگی در اقتصاد دنیا است که به بنبست نخواهد رسید.
محمود بهمنی در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات ایران با اشاره به گزارشهای رسمی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی گفت: «براساس این گزارشات، ایران از نظر رشد اقتصادی، رتبه هفدهم دنیا را دارد و این امر به دلیل قوی بودن پشتوانه اقتصادی کشور است. این درحالی است که ایران یک کشور صادرکننده نفت است و چند سال قبل، رتبه دوم ذخایر گازی دنیا را داشت اما هم اکنون با کشف ذخایر گازی جدیدی در شمال کشور، امروز اولین کشور دارنده ذخایر گازی در دنیا هستیم، بنابراین چنین کشوری با داشتن چنین ذخایری به طور قطع، نمی تواند آسیب ببیند.»
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: ما از تحریم استقبال نمیکنیم، اما برخلاف اینکه برخی از قدرتهای دنیا قصد دارند با تحریم به دولت فشار آورند، اما این مردم هستند که تحت فشار قرار میگیرند. ما باید در مجامع بینالمللی از این موضوع شکایت کنیم.
بهمنی گفت: «۱۱رئیس کل بانک مرکزی درخواست دارند که با ایران کار کنند، اما آنها خواستار این هستند که نامی از آنها در ایران برده نشود، چراکه ممکن است از سوی برخی قدرتها تحت فشار قرار گیرند. دنیای امروز دنیایی نیست که تحت فشار قرار گیرد و هرگز ایران را نمیتوانند تحت فشار قرار دهند. به جرات میگوییم که ذخایر طلای ما نسبت به دو سه سال گذشته چندین برابر شده است. میانگین ذخایر طلای کشور امروز ۱۳۵۰ دلار است و ایران نیز، دهها تن ذخایر ارزی خود را بالا برده است.»
این اظهارات در حالی است که موجودی حساب ذخیره ارزی در سال 1386 با 142.5 درصد رشد نسبت به سال قبل آن مواجه بوده، اما در پایان سال 1387 موجودی این حساب نسبت به سال قبل 43.3 درصد کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، موجودی نقد حساب ذخیره ارزی در سال 1386 رقمی معادل 23 میلیارد و 175 میلیون دلار بوده که این رقم در سال بعد به 13 میلیارد و 142 میلیون دلار کاهش یافته است.
همچنین میزان برداشت از این حساب در سال 1386 معادل 28 میلیارد و 15 میلیون دلار بوده که این رقم در سال 1387 به رقم 45 میلیارد و 924 میلیون دلار افزایش یافته که افزایش 63.9 درصدی را نشان میدهد.
در سال 1387 که به تازگی اطلاعات حساب ذخیره ارزی مربوط به این سال منتشر شده است 959 میلیون دلار به بخش صنعت 4.3 میلیون دلار، به بخش کشاورزی و 2.3 میلیون دلار به بخش حملونقل از محل این حساب تسهیلات اعطا شده است.
در حالی میزان برداشتهای دولتی از این حساب در سال 87 نسبت به سال قبل 82.1 درصد رشد داشته که میزان برداشت برای اعطای تسهیلات 18.1 درصد کاهش نشان میدهد.
با توجه به احکام ماده یک قانون برنامه چهارم توسعه، هرگونه برداشت از حساب ذخیره ارزی مستلزم درج در بودجههای سالانه و در نتیجه کسب مجوز از مجلس شورای اسلامی است.