آفتابنیوز : آفتاب: مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعلام کرد که امسال یارانه کود و بذر هدفمند نمیشود و مانند سنوات گذشته کودهای شیمیایی و سایر نهادهها بهصورت یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
احمد طمراسی با اشاره به نگاه حمایتی دولت به بخش کشاورزی گفت: امسال هم شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کود شیمیایی و سایر نهادهها را با قیمت تمام شده در اختیار کشاورزان قرار نخواهد داد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در خصوص سناریوی آزاد سازی نرخ کود اوره در کشور تصریح کرد: هم اکنون قیمت یک کیسه کود اوره حدود 15 هزار تومان تمام میشود اما با قیمت 4 تا 5 هزار تومان در اختیار کشاورز قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: سناریویی در دولت مطرح شده بود تا کود اوره با قیمت تمام شده به کشاورزان فروخته شود که برای حمایت از کشاورز، این طرح اجرا نشد و همچنان با قیمت یارانهای توزیع میشود و هنوز برای سال 1390 تصمیمی گرفته نشده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: در صورت هدفمندی یارانهها گزینههای حمایتی برای کشاورزان از سوی دولت در نظر گرفته میشود اما تا امروز هدفمندی یارانهها در این بخش، برای سال آینده مطرح نشده است.
طمراسی با اشاره به میزان تخصیص اعتبارات به این بخش افزود: در سالجاری حدود 380 میلیارد تومان برای تامین کود شیمیایی و 30 میلیارد تومان برای یارانه بذر توسط هیأت وزیران تصویب و به شرکت ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه یارانه سموم کشاورزی از سال 86 هدفمند شد، افزود: اعتبارات سموم در قالب شبکههای مراقبت و پیش آگاهی هدفمند شد و شرکت خدمات حمایتی نیز در تامین و تدارک سموم جدید نقشی نداشته است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در این سالها شرکت تنها به مدیریت مصرف سموم موجود در انبار پرداخته است و اگر سموم تولیدی در کشور جوابگوی نیاز کشاورزان نباشد این سموم در اختیار آنها قرار میگیرد.
طمراسی افزود: امسال مبارزه با زنگ زرد گندم در سطح 400 هزار هکتار از سموم موجود در انبارهای شرکت خدمات حمایتی انجام گرفت که در صورت انجام نشدن این سمپاشیها تولید گندم با کاهش 2 تا 2.5 میلیون تن مواجه میشد.
وی در خصوص فروش کودهای یارانهای در بازار آزاد اظهار داشت: کالای یارانهای همیشه با این مشکلات روبهرو بوده است، زیرا دولت هم اکنون فقط قیمت حملو نقل و کیسه را از کشاورز دریافت میکند و بیش از 70 درصد قیمت این نهادهها یارانهای است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی افزود: گاهی توزیع نامناسب و بی موقع نهادهها باعث میشود که این نهاده ها به مصرف نرسد و کشاورز هم آنها را به فروش رساند.
طمراسی با بیان اینکه این مشکلات برای کالای یارانهای طبیعی است، گفت: هم اکنون با توسعه شرکتهای مشاوره و فنی و مهندسی میزان استفاده از کود شیمیایی در کشور کاهش زیادی یافته و بهینه شده است که با توزیع متناسب و اعلام آمار صحیح نیاز این مشکلات نیز حل میشود.