آفتابنیوز : آفتاب: نماینده تهران در مجلس، نسبت به تغییر حروف زبان فارسی و رایج شدن اصطلاحات انگلیسی و غربی در کشور هشدار داد و آن را بخشی از جنگ نرمی توصیف کرد که مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار دادهاند.
علی مطهری در توضیحات خود نسبت به سوالش از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد عدم اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه، گفت: مسأله رواج اسامی بیگانه مسئله مهمی از لحاظ حفظ هویت فرهنگی و اسلامی ماست و نباید آن را کوچک بشماریم؛ چنانکه امام (ره) و مقام معظم رهبری نیز به این موضوع حساس بوده و هستند، و در ملاقات فراکسیون 9 نفره شاهد مجلس با رهبر انقلاب ایشان تاکید کردند که جای تاسف است که چرا برای واژه فراکسیون واژهای فارسی ایجاد نشده است.
وی ادامه داد: در حضور مقام معظم رهبری مطرح کردم که بحث رواج کلمات لاتین را از وزیر ارشاد سوال کردم که ایشان فرمودند سوال از وزیر باید اساسی و استخواندار باشد.
به گفته مطهری، وظیفه نمایندگان تنها بررسی مسائل سیاست خارجی و یارانهها نیست و باید مسائلی از این قبیل نیز مدنظر باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، در خصوص عدم اجرای این قانون، بحث سوال خود از وزیر در یکسال پیش را مورد اشاره قرار داد و گفت: پاسخهای ایشان در آن زمان هم قانعکننده نبود و برخلاف چیزی که مخبر کمیسیون گفتند بنده قانع نشدم اما به پیشنهاد دکتر حدادعادل فرصت دادم تا قانون جدی گرفته شود و از طرح آن در صحن علنی خودداری کردم.
وی ادامه داد: پس از مدتی احساس کردم که وزارت ارشاد این موضوع را جدی نمیگیرد؛ لذا سوال به صحن آمد.
نماینده مردم تهران در خانه ملت، در این زمینه استفاده از کلمات لاتین در نام گذاری صنوف را بیش از گذشته عنوان کرد و افزود: غلبه حروف لاتین به حروف فارسی گذشته از اینکه وجاهت قانونی ندارد چهره شهرها را نیز از چهره اصلی دور کرده است و لذا وزارت ارشاد موظف است با این پدیده استعماری مبارزه کرده و با اخطار کتبی نسبت به تغییر اسامی اقدام کند.
مطهری صدور فاکتور به زبان انگلیسی در غذاخوریها را از جمله موارد گسترش فرهنگ و زبان لاتین در برخی نقاط برشمرد و افزود: این استفاده به قدری گسترش یافته که در برخی جاهای شهر فرد احساس میکند که در پاریس یا لندن قرار دارد. حکومت باید با عدهای خودکمبین و غفلتزده که با تغییر اسامی، فرهنگ بیگانگان را رواج میدهند برخورد کند، چرا که بسیاری از کشورها با تغییر حروف ارتباطشان با معارف اسلامی قطع شده است که نمونه آن را در ترکیه و مالزی میبینیم.
مطهری در همین زمینه به بیان جملاتی از شهید مطهری پرداخت و افزود: این وضعیت بخشی از جنگ نرمی است که رهبر انقلاب از آن سخن گفتهاند. در وزارت ارشاد ارادهای برای مبارزه با این کار نیست و این وزارتخانه در حالت انفعال است و لذا این سوال جدی وجود دارد و بنده قانع نشدم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در بخش دوم اظهارات خود نیز، خاطرنشان کرد: اقداماتی در این زمینه انجام شده، اما بسیار اندک است و اراده لازم پشت این کار وجود ندارد و ما باید اثر عملی اقدامات را ببینیم.
وی همچنین گفت: در صحبتهایی که با نیروی انتظامی انجام شده گفتهاند که برای مقابله با این مسأله موردی به ما ابلاغ نشده است.
نماینده مردم تهران در خانه ملت، در نهایت از پاسخهای وزیر ارشاد قانع نشد و خواستار ارائه نظر مجلس در این زمینه شد.