کد خبر: ۱۱۱۶۲۳
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۵
دستجردی، وزیر بهداشت اعلام کرد:

‌فوت روزانه 300 نفر بر اثر بیماری قلبی

فقر موجب کاهش دسترسی افراد به خدمات درمانی مناسب می‌شود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روزانه 300 نفر به علت بیماری ‌های قلبی در کشور می‌میرند این در حالی است که 80 درصد این میزان با کنترل عوامل خطر می‌تواند کاهش یابد. 

دکتر مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس مشورتی کارشناسان ارشد منطقه شرق مدیترانه سازمان بهداشت جهانی اظهار داشت: 4.8 میلیارد نفر در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند که 40 درصد آنها با درآمد روزی کمتر از 2 دلار روزگار می‌گذرانند. 

وی افزود: فقر موجب کاهش دسترسی این افراد به خدمات درمانی مناسب برای مقابله با بیماری‌های رایج و مزمن در این گروه می‌شود و سالانه 35 میلیون نفر یر اثر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مزمن جان خود را از دست می‌دهند. 

دکتر وحید دستجردی با بیان اینکه 90 درصد مرگ‌های افراد کمتر از 60 سال در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد، اضافه کرد: این در حالی است که این بیماری‌ها همگی قابل پیشگیری هستند و بیماری‌‌های قلبی، عروقی مهمترین علت مرگ ناشی از بیماری در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما است. 

وی افزود: بنا بر گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2002، حدود 48.6درصد کل مرگ‌های دنیا به علت بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است که 80 درصد آن در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد. سالانه بیش از 17.2 میلیون مرگ به علت بیماری‌های قلبی و عروقی رخ می‌دهد که به نوعی مهمترین عامل مرگ در دنیا محسوب می‌شود. این در حالی است که 80 درصد از این مرگ‌های زودرس با کنترل عوامل خطر می‌تواند کاهش یابد. 

دکتر وحید دستجردی اضافه کرد: در ایران بیماری‌های قلبی روزانه 300 نفر به کام مرگ می‌برد همچنین 167.7 در صدهزار نفر مرگ و 23.4 درصد عمر از دست رفته و 38 درصد کل مرگ‌ها به علت بیماری‌های قلبی است. 

وی افزود: در حال حاضر 170 میلیون کودک در کشورهای فقیر با کم وزنی مواجه هستند و سالانه بیش از 3 میلیون نفر به این علت می‌میرند. این در حالی است که بیش از یک میلیارد انسان بالغ در جهان دارای اضافه وزن هستند و 300 میلیون نفر از آنها نیز از نظر بالینی چاق هستند. از این میان سالانه حدود نیم میلیون نفر در آمریکای شمالی و اروپای غربی بر اثر بیماری‌های مرتبط با چاقی جان خود را از دست می‌دهند. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز اکثر عوامل خطر بیماری‌های مهم به الگوهای زندگی و به خصوص نحوه مصرف مربوط می‌شود و به عبارت دیگر فقر از یک طرف و مصرف بی‌اندازه از طرف دیگر موجب بیماری ‌های واگیر و غیرواگیر متعددی می‌شود. 

وحید دستجردی افزود: با مسن شدن تدریجی جمعیت کشورها مشکلات ناشی از دیابت و عوارض آن کاملاً مشهود خواهد شد و اگر الان یک برنامه‌ زیربنایی مناسب برای کنترل بیماری دیابت و مهمتر از آن جهت پیشگیری از بیماری‌های همراه با تغییر در شیوه زندگی اجرا نشود در سال‌های آینده موفق به کنترل بیماری نخواهیم شد. 

وی گفت: کاهش متوسط فشار خون، چاقی، کلسترول و دخانیات اگر در سطح کل جمعیت و به صورت همزمان صورت گیرد وقوع بیماری‌های قلبی و عروقی را به کمتر از نصف تقلیل می‌دهد. 

وزیر بهداشت یادآور شد: با پیشگیری و کاهش مصرف دخانیات می‌تواند ده‌ها میلیون سال زندگی را در سالهای 2010 و 2030 حس کرد. 

وی تصریح کرد: اگر از خوردن ناکافی میوه و سبزی، کم تحرکی، اضافه وزن، فشار خون بالا و کلسترول بالا پیشگیری شود میزان بار بیماری قابل اجتناب در سال 2015 حدود 3.1 بار قابل انتساب به این عوامل در سال 2000 خواهد بود و با کنترل و پیشگیری از این عوامل حدود 10 سال امید زندگی سالم را افزایش می‌دهیم. 

وحید دستجردی افزود: 80 درصد از بیماری‌های قلبی و عروقی، حملات قلبی، دیانت نوع 2 و یک سوم از سرطان‌ها با حذف عوامل خطر مشترک آنها که شامل مصرف دخانیات، مصرف غذای ناسالم، عدم فعالیت بدنی و در برخی کشورها استفاده از الکل است قابل پیشگیری هستند. 

وی گفت: نکته بسیار مهم در خصوص بار این بیماری‌ها بر اقتصاد کشورها و خانواده‌هایی که دارای عضوی مبتلا به بیماری مزمن غیرواگیر هستند در معرض خطر بحران مالی و اقتصادی قرار می‌گیرند و بسیار مستعد ورود به مرحله فقر می‌شوند.

وحید دستجردی گفت: در کشورهای در حال توسعه سالانه بیش از 14 میلیون مرگ زودرس بر اثر ابتلا به بیماری‌‌های غیرواگیر رخ می‌دهد که در اهداف و شاخص‌های توسعه هزاره سوم نادیده گرفته شده است. 

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بیماری‌های قلبی عروقی سالانه در کشورهای بسیار فقیر نسبت به کشورها غنی قربانیان بیشتری می‌گیرد و این روند تا سال 2030 به گونه‌ای است که تعداد مرگ‌های ناشی از این بیماری‌ها به ترتیب 9 میلیون و 3.8 میلیون نفر خواهد رسید و چنانچه برنامه‌ریزی برای کنترل این بیماری‌ها صورت نگیرد تا سال 2015 قاره آفریقا شاهد بیشترین افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیر خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین