کد خبر: ۱۱۱۶۶۵
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۸۹ - ۰۴:۰۲

آدرس اینترنتی برای اندام‌های بدن

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پژوهشگران مرکز بین دانشگاهی میکروالکترونیک (IMEC) هلند در حال توسعه فناوری هستند که از طریق حس‌گرهای داخلی و خارجی به بدن ما اجازه می‌دهد که با تلفن‌های همراه هوشمند آندروئید تعامل کنند. به این ترتیب وضعیت سلامت بدن بیمار به طور مرتب تحت کنترل قرار خواهد گرفت و در صورت بروز مشکل، تلفن همراه به راحتی با پزشک تماس می‌گیرد. 

گروهی از دانشمندان هلندی در حال توسعه فناوری هستند که به اندام‌های بدن، به‌ویژه قلب اجازه می‌دهد برای خود یک آدرس IP داشته باشند و با تلفن‌های همراه هوشمند مجهز به سیستم عامل آندروئید گوگل تعامل کنند. 

پژوهشگران مرکز بین دانشگاهی میکروالکترونیک (IMEC) هلند در حال توسعه فناوری هستند که از طریق حس‌گرهای داخلی و خارجی به بدن ما اجازه می‌دهد که با تلفن‌های همراه هوشمند آندروئید تعامل کنند. به این ترتیب وضعیت سلامت بدن بیمار به طور مرتب تحت کنترل قرار خواهد گرفت و در صورت بروز مشکل، تلفن همراه به راحتی با پزشک تماس می‌گیرد.

این سیستم که براساس عبارت "Local Area Network" (شبکه فضای داخلی) Body Area Network (شبکه فضای بدن) یا "BAN" نامگذاری شده است به اندامهای بدن انسان این امکان را می‌دهد که برای خود یک آدرس IP (آدرس اینترنت پروتکل) داشته باشند.

این سیستم می تواند اندامهای بدن را به یک تلفن همراه هوشمند متصل کند و به این ترتیب فرد بتواند وضعیت سلامت خود را به طور مرتب کنترل کند.

این سکو که Human++ BAN نامیده شده، سیستمی است که حس‌گرهای بسیار کم مصرف الکتروکاردیوگرام را به گره‌ها (ناتهای) بی سیمی تبدیل می‌کند که در داخل شبکه ای با پرتوهای کوتاه (nRF24L01+) وجود دارند.

این حس‌گرها فعالیت اندام‌ها را کنترل کرده و اطلاعات فیزیولوژیکی را به یک "هاب" یا تلفن همراه بیمار انتقال می‌دهد. از اینجا به بعد، تلفن همراه از راه اینترنت نسل سوم موبایل و یا اینترنت "وای- فای" این اطلاعات را برای پزشک بیمار ارسال می‌کند و یا روی نمایشگر تلفن آنها را نشان می‌دهد.

همچنین زمانی که برخی پارامترهای تحت کنترل از مقیاس طبیعی بالاتر باشند تلفن همراه زنگ می زند و به بیمار اطلاع می‌دهد که سریعتر کاری برای بازگشت پارامترها به ارزش‌های نرمال انجام دهد.

"ژولین پندر" که این سیستم را توسعه داده است تائید کرد که این فناوری می تواند حتی با سایر حسگرهای پزشکی کم مصرف، مثل حسگرهای الکتروکاردیوگرام و یا الکترومیوگرافی کار کنند.

"شبکه فضای بدن" نه تنها برای افراد با بیماریهای آشکار مفید است بلکه همچنین می‌تواند مورد استفاده افرادی قرار گیرد که با خطر توسعه مشکلات پزشکی مواجهند و یا افرادی که به طور ساده می خواهند وضعیت سلامت خود را کنترل کنند.

ایده کنترل وضعیت سلامت انسان از طریق تلفنهای همراه هوشمند جدید نیست اما فناوری IMEC به روزتر از فناوری‌های مشابه است.

این موسسه تحقیقاتی دستگاه گیرنده‌ای را ایجاد کرده است که وارد شیار کارت حافظه SD یک تلفن همراه هوشمند مجهز به سیستم عامل آندروئید می شود و می‌تواند به طور ثابت اطلاعات را از حس‌گرها دریافت کند.

این حسگرها می‌توانند به طور مرتب کار کنند و در هر 100 هزارم ثانیه یکبار به مدت 7 روز بدون نیاز به شارژ، اطلاعات را به تلفن همراه هوشمند انتقال دهند.

براساس گزارش دیسکاور مگزین، به گفته این محققان با استفاده از بلوتوث به‌جای استفاده از پرتوهای کوتاه nRF24L01+ شارژ باتری این حس‌گرها یکروز به طول می‌انجامد.

گام بعدی این فناوری نوآورانه بسیار جالب در عرصه پزشکی، استفاده از یک فرستنده کم مصرف تر برای بهبود مدت زمان شارژ حس‌گرها است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین