آفتابنیوز : آفتاب: دادستان تهران گفت: دادسرای ویژه رسیدگی به زمینخواری تنها در 6 ماه گذشته 180 حكم در مورد متجاوزان به اراضی بیتالمال صادر كرده است كه در این احكام 4 میلیون و 500 هزار هكتار از اراضی دولتی برگردانده شد.
عباس جعفری دولت آبادی صبح سهشنبه در مراسم تودیع و معارفه سرپرست دادسرای ناحیه 18 با بیان اینكه وظایف قوه قضائیه در سه محور امنیت، نظارت و عدالت ترجمه و تفسیر میشود، گفت: باید دادستانها این سئوال را از خود بپرسند كه اگر نابسامانی در حوزه قضائی رخ میدهد آیا ناشی از ضعف قانون، اقدامات قضات و یا دادستانها است؟
قانون پیشگیری از وقوع جرم به درستی اجرا نشده است وی افزود: متاسفانه براساس اصل 156 قانون اساسی كه به پیشگیری از وقوع جرم تاكید شده است از ابتدای انقلاب تا كنون این قانون به درستی محقق نشده و دستگاه قضائی نیز نمیتواند بدون همكاری دستگاههای دیگر در مورد پیشگیری از وقوع جرم اقدام كند.
جعفری دولتآبادی اظهار داشت: وقتی بیشتر جرایم از متن جامعه فقیر، بیكار و یا متكدی و معتاد متولد میشود آیا دستگاه قضائی میتواند در رفع بیكاری، اعتیاد، تكدیگری یا فقر اقدام كند، مطمئناً رفع این آسیبهای اجتماعی بر عهده دستگاههای اجرایی است.
دادستان تهران با بیان اینكه اخیراً قوه قضائیه با تشكیل معاونت پیشگیری از وقوع جرم اجرای اصل 156 قانون اساسی را در دستور كار خود قرار داده گفت: هندوستان با 700 میلیون جمعیت تنها با یک هزار قاضی دستگاه قضائی خود را اداره میكند ولی متاسفانه در ایران با 70 میلیون جمعیت 8 هزار قاضی هم كم است.
وی افزود: مردم از دستگاه قضا و دادستانها توقع دارند كه رسیدگیها عادلانه انجام شده و در رسیدگی به پروندهها تبعیضی قائل نشوند ولی همچنان شاهد آن هستیم كه بسیاری از احكام در بایگانیها خاک میخورد و مجرمین آزادانه در جامعه زندگی میكنند.
دادستان تهران گفت: دادستانها باید اجرای احكام را در دستور كار خود قرار داده تا مجرمین احساس نكنند كه تیغ دادستانها كند است و جرم بیشتری انجام دهند.
وی گفت: در بسیاری از زندانهای ما هنوز مجرمانی هستند كه حكم آنها اجرا نشده و این وظیفه دادستان است كه تا نهایی شدن اجرای حكم زندانی و مجرم را حتی در زندان تعقیب كند.
نمایندگان دادستان باید در تمامی دادگاهها حضور داشته باشند جعفری دولت آبادی در مورد نظارت و حضور نمایندگان دادستان در دادگاهها گفت: نمایندگان دادستان باید در تمامی دادگاهها به عنوان نماینده مدعیالعموم حضور داشته باشند در غیر این صورت تشكیل آن دادگاه غیرقانونی است.
وی افزود: دفاع دادستان از پرونده موجب میشود تا احكام عادلانهای از سوی قاضی صادر شود و دیگر شاهد آن نباشیم كه متخلفان محیط زیست و بهداشت محیط با 100 هزار تومان جریمه آزاد شوند.
دادستان تهران در مورد نظارت بر ضابطین قضائی توسط دادستانها اظهار داشت: برخی با اظهار نظرهای خود میخواهند میان نیروی انتظامی و دادستانی چالش ایجاد كنند ولی اگر دادستانها و نیروی انتظامی هر یک به وظایف خود عمل كنند چالشی ایجاد نشده و پلیس به عنوان ضابط قضائی میتواند با دادستانها تعامل سازندهای داشته باشد كه در این مورد جلساتی نیز با نیروهای انتظامی داشته باشند.
جعفری دولتآبادی با بیان اهمیت رسیدگی به جرایم مواد مخدر اظهار داشت: در چند روز گذشته چند نفر از قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر اعدام شدند كه باید دادستانها با نظارت دقیق بر اجرای احكام به تمامی قاچاقچیان زندانی و همچنین قاچاقچیانی كه آزادانه اقدام به خرید و فروش مواد مخدر میكنند اعلام كنند كه قانون با آنها قاطعانه برخورد میكند و این اقدام میتواند چهره سیاسی دادسراها را به چهره اجتماعی تغییر دهد.
وی گفت: متاسفانه بسیاری از مجرمین همان محكومانی هستند كه در جامعه رها شده و تنها به این دلیل كه احكام آنها غیابی صادر شده است، اجرای حكم برای آنها به درستی اجرا نمیشود.
صدور 180 حكم در مورد متجاوزان به اراضی بیتالمال جعفری دولتآبادی در مورد اظهارنظر برخی از رسانهها مبنی بر اینكه دادستانی تهران مبارزه با زمین خواری را رها كرده است، گفت: دادسرای ویژه رسیدگی به زمینخواری در خیابان ونک تنها در 6 ماه گذشته 180 حكم در مورد متجاوزان به اراضی بیتالمال صادر كرده است كه در این احكام 4 میلیون و 500 هزار هكتار از اراضی دولتی برگردانده شد.
وی گفت: مبارزه با زمینخواری تنها بر عده دادستانی نیست و دستگاههای اجرایی هم باید در این راه با دادستانی تعامل داشته باشند.
دستگاههای اجرایی بدون قید و بندی زمینهای بیتالمال را واگذار میكنند دادستان تهران با بیان اینكه بسیاری از دستگاههای اجرایی بدون قید و بندی زمینهای بیتالمال به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار میكنند، گفت: وقتی كه این واگذاریها بدون سند و مدرک باشد دستگاه اجرای با وقوع هرگونه چالش هرگونه تجاوز به اراضی بیتالمال را در قالب زمینخواری به دادستانی ارجاع میدهد و این یعنی اینكه سهل انگاری خود را بر دوش دادستانی میگذارد.
وی گفت: متهمان پروندههای زمینخواری پولهای زیادی را هزینه میكنند تا به چنگال قانون گرفتار نشوند ولی اگر دستگاههای اجرایی به موقع شكایت كنند این متجاوزان سریعاً دستگیر میشوند.
جعفری دولتآبادی در مورد احترام به حقوق زندانیان گفت: تمامی زندانهای كشور حقوق زندانیان را محترم شمرده و زندانیان نیز باید به قوانین احترام بگذارند ولی جریان فتنه با استفاده ابزاری از زندانیان خواست تا برنامههای خود را به پیش ببرد ولی این بار باز هم زندانیان قربانی شدند.
بسیاری از محكومان حوادث اخیر پشیمانند وی با بیان اینكه دادستان تهران هفتهای دو بار در زندان به امور زندانیان رسیدگی میكند، گفت: بنده با تمام محكومان حوادث اخیر گفتگو كردم و بیشتر آنها از راهی كه رفتهاند پشیمان هستند و ما به تمامی خانوادههای زندانیان سیاسی اعلام میكنیم كه فرزندان خود را به سوی برگشتن به اصل نظام و اطاعت از قانون راهنمایی كنند و در عفو و بخشش به روی آنها باز است.
در این مراسم دادستان تهران با تودیع حجتالاسلام رحمانی، مصطفی جمال امیدی را كه پیش از این سرپرستی دادسرای اطفال را بر عهده داشت برای ریاست دادسرای ناحیه 18 معرفی كرد.
حجتالاسلام رحمانی در این مراسم با بیان اینكه دادسرای منطقه 18 تهران یكی از بزرگترین دادسراهای پایتخت است گفت: ساماندهی بایگانی نابهنجار و همچنین ایجاد اتوماسیون اداری و تشكیل بانك اطلاعاتی پروندهها را از مهمترین اقدامات چند سال اخیر در دادسرای ناحیه 18 عنوان كرد.
وی اظهار داشت: با اقدام نیروی مقاومت بسیج منطقه یافتآباد یكی از بزرگترین باندهای جاسوسی در این منطقه شناسایی شد كه كشف صدها دستبند، شوكر و 400 دستگاه بیسیم و دستگاه شنود از این باند به دادگاه ارائه شد.
سرپرست سابق دادسرای ناحیه 18 گفت: در تمامی مدت مسئولیتم سعی كردم با تعامل با دستگاههای اجرایی منطقه و همچنین احترام به مراجعه كنندگان حقوق شهروندی را اجرا كرده تا هیچگونه بیعدالتی در رسیدگی به پروندههای شاكیان و متشاكیان احساس نشود.