آفتابنیوز : آفتاب: علوم پزشکی ایران، روز جمعه با اطلاعیهای که در سایت وزارت بهداشت و درمان منتشر شد، منحل اعلام شد. تصمیمی که گفته میشود به جز عده اندکی از نزدیکان مرضیه وحید دستجردی در وزارت بهداشت و روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، کسی از آن مطلع نبود.
منابع آگاه میگویند وزیر بهداشت جمعه شب، دکترلاریجانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران را مامور کرده به امور دانشگاه ایران رسیدگی کند و او از اولین ساعات کاری شنبه، 8 آبان، بهجای دانشگاه تهران، روانه برج میلاد، پردیس دانشگاه ایران شده است.
همچنین از دانشگاه منحله علوم پزشکی ایران خبر میرسد رئیس دانشگاه تهران از همه معاونان و روسای دانشکدههای مختلف ایران خواسته تمام مراودات مالی را متوقف کنند.
تغییرات در راه است به گفته مدیران ارشد دانشگاه ایران، دیروز تا ظهر جلسه دکتر لاریجانی با تیمی مرکب از کارشناسان ستادی و معاونان خود، با مدیران ارشد دانشگاه ایران، بهصورت فشرده برگزار شد و سپس لاریجانی، روسای دانشکدهها را از ظهر به پردیس مرکزی فراخواند.
طبق آخرین اطلاعات واصله، تغییر مدیران دانشگاه از ابتدای ساعات ابلاغ حکم انحلال، در دستور کار مدیران جدید قرار گرفته است. از جمله صبح دیروز خبر رسید مدیر حراست دانشگاه علوم پزشکی ایران تغییر کرده است و همچنین مدیر کل روابط عمومی این دانشگاه استعفا داده است.
گفته میشود تا لحظه تنظیم این خبر، به جز معاون پشتیبانی، کلیه معاونتهای اجرایی و مالی دانشگاه علوم پزشکی ایران تغییر کردهاند. با این حال، اخباری از عدم تغییر در کادر آموزشی به گوش میرسد، به بیان دیگر، مدیران جدید تصمیم گرفتهاند چندان به ترکیب آموزشی دانشگاه، دست نزنند.
انحلالی در حد زلزله بسیاری از کارشناسان شاغل و ناظران بخش درمان از این تغییر ناگهانی که با تصمیم عصر جمعه وزیر بهداشت آغاز شد، شوکه شدند. برخی از آنان با به کار بردن تعبیر "زلزله" برای این انحلال، از ابعاد تکان دهنده آن خبر دادند و اظهار داشتند معلوم نیست برای نزدیک به 14 هزار نفر از پرسنل این دانشگاه، چه سرنوشتی رقم خواهد خورد.
گفته میشود خبر انحلال دانشگاه علوم پزشکی تا حدی شوکه کننده بود که ابطحی، رییس دانشگاه با وجود خبر دار بودن از این اتفاق، تا میانههای روز، از آن ابراز بی اطلاعی میکرد.
در ساعات ابتدایی این روز، صفحه ابتدایی پایگاه اینترنتی اطلاعرسانی این دانشگاه به نام دانشگاه تهران، مزین شد.
"با توجه به انتقال بسیاری از واحدهای دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی تهران، مجموعه سایتهای زیر مجموعه به تدریج به شبکه دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل خواهند شد."
این جملهای است که در سایت اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی ایران دیده میشود. دانشگاهی با داشتن 16 بیمارستان بزرگ در تهران و سایر شهرستانهای این استان و در اختیار داشتن بیش از 13 هزار نیروی انسانی که دیگر وجود خارجی ندارد و بر اساس تصمیم جمعه گذشته وزیر بهداشت، منحل شده.
واکنشهای متفاوت دیگران با وجود بهتزدگی دانشگاهیان علوم پزشکی ایران، گفته میشود برخی از مدیران دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی که دریافتکننده امکانات این دانشگاه هستند، از این تغییر چندان جا نخوردند. خبرنامه داخلی دانشگاه شهید بهشتی یک هفته پیش، خبر انحلال را یک هفته پیش از اعلام وزارت بهداشت اعلام کرده بود و تا لحظه تنظیم این خبر، دکتر ابطحی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران، حکم دریافت کرده، حکمی که گفته میشود به احتمال زیاد تا آخرین تغییرات تحویل و تحول دانشگاه، معتبر خواهد بود.
اخبار دریافتی دیگر از تصمیم مدیران جدید برای احتمال استقرار پردیس مرکزی دانشگاه تهران در دانشگاه علوم پزشکی ایران به گوش میرسد که به دلیل بزرگتر، تازهساز و مجهزتر بودن مکان جدید، گرفته شده است.
دلایل انحلال مدیر کل وزارتی وزارت بهداشت و درمان درباره دلیل این انحلال تاریخی گفته: پس از انتزاع کرج از استان تهران و تشکیل استان البرز، بخشهای مهمی از مراکز و شبکه بهداشت و درمان که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بود از این دانشگاه منفک شد. همچنین زمینه انتقال بخشی از کارمندان از تهران فراهم میشود.
بنا به اظهارات حسن آقاجانی این تصمیم در راستای ابلاغ معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی ریاستجمهوری صورت گرفته است. به بیان دیگر، طرح خلوتسازی پایتخت که گفته میشود برای جلوگیری از مشکلاتی مانند تلفات زلزله احتمالی، خدمترسانی بیشتر، عدم تمرکز نظام اداری و عدم متمرکز کردن رایدهندگان به کاندیدای رقیب دولت فعلی از سوی فروزنده، معاون منابع انسانی ریاستجمهوری مطرح شده بود، این بار بلای جان دانشگاه علوم پزشکی ایران شده است.
از سوی دیگر، تفکیک استان البرز و جداشدن بخش عظیمی از حوزه استحفاظی این دانشگاه از استان تهران، این انحلال را قطعی و غیرقابل بازگشت مینمود. با این حال بر اساس دستور وزیر بهداشت در پی اجرای تصمیمات دولت مبنی بر خروج دستگاههای اجرایی از استان تهران واحدهای بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به شهیدبهشتی و واحدهای آموزشی، پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شده است.
مرضیه وحید دستجردی در حکم تاریخی خود نوشته: "پیرو ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاون محترم توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور، ضمن انتقال کلیه فعالیتهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل میگردد."
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه خود که در شامگاه دومین جمعه آبانماه در پایگاه اطلاعرسانی این وزارتخانه قرار گرفت همچنین خواستار تسریع در اجرای این ابلاغیه با تجمیع واحدهای هم نام دارای فعالیتهای موازی و تداوم فعالیت یکایک واحدهای ارائه خدمات تا بازنگری در ساختار سازمانی و تشکیلاتی مجموعه شده است.
دکتر دستجردی در پایان نامه خود اظهار امیدواری نموده با بهرهگیری از کلیه منابع و امکانات موجود مسیر تحقق این فرایند مهم،هموار و دستیابی به پوشش کامل و گسترده خدمات بهداشتی، درمانی در کلان شهر تهران خصوصاً مناطق نیازمند، مستحکمتر از گذشته شود.
اکنون باید منتظر ماند و دید انحلال دانشگاههای علوم پزشکی و تغییرات دفعی این وزارتخانه، قرار است در آینده کدام بخش از مدیران و کارکنان را خوشحال، ذوقزده و یا شوک نماید!