آفتابنیوز : آفتاب: موضوع استخدام ۲۳ هزار نیروی جدید پرستاری به دنبال تصویب قانون ارتقای بهرهوری نیروهای بالینی نظام سلامت و کاهش ساعت کار پرستاران مطرح شد. بهطوری که رئیسجمهوری در روز پرستار امسال (۳۱ فروردین) خطاب به وزیر بهداشت گفت که از همین فردا به دنبال آگهی استخدام پرستار باشید.
به دنبال خبر خوش رئیسجمهوری که با استقبال جامعه پرستاری و سازمانهای مربوطه همراه شد، موضوع استخدام ۲۳ هزار نیروی جدید برای کاهش ساعت کار پرستاران در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و دکتر مرضیه وحید دستجردی در هر فرصتی که با حضور خبرنگاران همراه میشد، از اجرایی شدن این وعده رئیسجمهوری خبر میداد و اصرار داشت که این موضوع امسال حتما اجرایی میشود.
این در حالی بود که موضوع استخدام پرستاران در کمیسیون تلفیق مجلس که نماینده دولت نیز در آن حاضر بود، رد شد و همین مسأله دولت و جامعه پرستاری را در مقابل یکدیگر قرار داد اما وزیر بهداشت (بهرغم اینکه تمامی راههای استخدام پرستاران حداقل برای امسال بسته شده بود) به هیچوجه نمیخواست قبول کند استخدام پرستاران در سال جاری محقق نخواهد شد چنانچه در همایش بررسی مسائل پرستاری کشور که ۱۹ مهر در تالار وزارت کشور برگزار شد، بار دیگر تاکید کرد که «استخدام پرستاران قطعا انجام میشود و هیچ مقام دولتی نمیتواند در مقابل دستور رئیس جمهور ایستادگی کند.»
وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که جذب ۲۳ هزار نیروی جدید و کاهش ساعت کار پرستاران باید امسال اجرا شود، در ارتباط با موضع وزارت بهداشت در صورت عدم اجرای این قانون اظهارداشت: دولت بایستی بار مالی و نیروی انسانی ناشی از اجرای این قانون را تامین کند.
از سوی دیگر، نمایندگان مجلس هم بهویژه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هیچ مشکلی را بابت استخدام پرستاران پیش روی دولت نمیدیدند و عنوان میداشتند که دست دولت برای استخدام باز است و میتواند با تامین بار مالی آن، این مصوبه را اجرایی کند.
دکتر انوشیروان محسنی بندپی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اجرا نشدن استخدام ۲۳ هزار پرستار، گفت: زمانی که نماینده دولت با آن مخالفت کرد نمایندگان کمیسیون تلفیق نتوانستند آن را به تصویب برسانند چرا که بار مالی زیادی داشت. اما ما معتقدیم زمانی که طرحی مصوب شد باید ساز و کارهای قانونی آن نیز در نظرگرفته و تامین شود.
وی افزود: نظام سلامت کشور با استخدام نشدن پرستاران دچار نقصان و خسارات مادی و معنوی بسیاری میشود که این زیانها چند برابر بودجه و بار مالی ناشی از بکارگیری این نیروهاست.
محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار نیز با تاکید بر اینکه عزم و ارداهای برای جذب ۲۳ هزار پرستار وجود ندارد، به خبرنگار مهر گفت: «به نظر میرسد موضوع استخدام پرستاران در سال جاری به بهانه مخالفت کمیسیون تلفیق مجلس منتفی شده است.»
وی با بیان اینکه دادن وعدههایی که محقق نمی شود باعث بیانگیزه شدن جامعه پرستاری شده است، افزود: «وزارت بهداشت میخواهد مجلس را مقصر جلوه دهد در صورتی که مجلس همواره از جامعه پرستاری حمایت کرده است.»
سرانجام حسین مبارکی، مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت بهداشت در تازهترین اظهارنظر مسئولان و مدیران وزارت بهداشت، عنوان داشت که این استخدام سال آینده اجرایی میشود. یعنی اینکه موضوع استخدام ۲۳ هزار پرستار حداقل برای امسال منتفی است.
این اظهارنظر از سوی این مدیر ارشد وزارت بهداشت، تیر خلاصی است به رویاهای جامعه پرستاری که همچنان در انتظار وعده کاهش ساعت کار بودند. اما این اتفاق نیافتاد تا جامعه پرستاری همچنان گرفتار آسیبها و دشواریهایی همچون اضافه کار اجباری، شبکاری و خشونتهای فیزیکی و لفظی باشد که بعضا از سوی برخی بیماران و همراهان آنها متوجه پرستاران میشود.