آفتابنیوز : آفتاب: معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی درخصوص قیمت نهایی نان بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها اظهار بیاطلاعی کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی گفت: در زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و یکسان شدن نرخ گندم و آرد، قیمت نان براساس شرایط هر استان متفاوت خواهد بود.
بر اساس گزارش شبکه بازرگانی محمود دودانگه، از نهایی شدن بسته حمایتی گندم، آرد و نان خبر داد و افزود: هدف اصلی از تدوین این بسته جهت دهی به یارانههای پرداختی غیرهدفمند در راستای ایجاد رقابتپذیری و نوآوری است.
وی با اشاره به تدوین قیمت ملی گندم در سراسر کشور ،ادامه داد: در زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها قیمت گندم و آرد در سراسر کشور یکسان خواهد بود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی درخصوص قیمت نهایی نان بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: پس از اجرای این قانون، قیمت نان به صورت استانی تعیین و براساس قیمت آرد و سایر مولفههای تاثیرگذار، در استانهای مختلف متفاوت خواهد بود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه حذف یارانههای آرد و نان موجب ایجاد فضای رقابتی در این عرصه خواهد شد،گفت: مهمترین عامل بالا بودن ضایعات نان در کشور قیمت آن پایین آن است و به جرأت می توان گفت، عرضه نان به قیمت کنونی، موجب شده تا نان اهمیت لازم را نزد تولید کننده و مصرف کننده نداشته باشد.
به گفته دودانگه، در صورت عرضه نان به نرخ واقعی کیفیت آن افزایش یافته و میزان ضایعات به میزان قابل ملاحظهای کاهش خواهد یافت.
دودانگه معتقد است با توجه به شرایط خاص هر استان میزان هزینهها در نقاط مختلف کشور متفاوت است بنابراین یکسان بودن قیمت این کالای سبد مصرفی خانوار در تمام نقاط کشور منطقی نیست.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: بهطور قطع با اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، گندم به نرخی نزدیک به قیمت جهانی در اختیار کارخانههای آرد قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که قیمت آرد آزادپزها و واحدهای نان صنعتی بالاتر از استاندارد جهانی است، با تدوین قیمت ملی مطابق با قیمتهای جهانی در زمان اجرای این طرح شاهد کاهش قیمت نان در آزادپزها و ایجاد فضای رقابتی خواهیم بود.
دودانگه یکی دیگر از مزیتهای اجرای این قانون را کاهش قیمت در بخشهای آرد مثل کارخانههای ماکارونی دانست و خاطر نشان کرد: با اجرای طرح پیشنهادی، قیمت محصولات صنایع آرد بر همچون ماکارونی، کیک، کلوچه و شیرینی و امثال آن که آرد خود را به قیمت ملی دریافت میکنند کاهش مییابد.
به گزارش شابا، در چرخه تولید نان، قیمت آرد، تنها 7 درصد از قیمت نان را شامل می شود و هزینههایی مانند دستمزد کارگران، استهلاک دستگاهها و حاملهای انرژی بقیه این چرخه را تشکیل میدهد وبه گفته بسیاری از مسئولین حذف یارانه آرد تاثیر چندان زیادی بر قیمت نان نخواهد گذاشت.